WEEKENDJE WEG, zwemluier mee

WEEKENDJE WEG, zwemluier mee

Kleding, hydrofielen, luiers en dan nog de rest (en dat is vaak het grootste gedeelte). Sinds de zomervakantie weet ik hoeveel spullen ik mee moet (wil?) slepen als we weggaan met ons kleine spruitje. Alhoewel, klein is ze niet meer te noemen, ze is tenslotte al ruim 6 maanden op de wereld en behoorlijk slim al zeg ik het zelf. Dit is overigens al haar tweede tripje. Dat wordt een wereldburger, kan niet anders :D

De luiers gaan uiteraard gewoon mee en mijn omgeving is hier inmiddels aan gewend. De was kan ik steeds beter inschatten en plannen, al doet Suze niet altijd mee aan deze planning. Vlak voor we weggaan poept ze nog even een luier vol. Handig (NOT), maar ik stop hem vlug in de wasmachine en laat deze spoelen. Zo komt het dat we vrijdag vertrekken met maar 1 vieze (uitgespoelde) luier thuis en de rest schoon in de tas of thuis aan het wasrekje. Heerlijk! Aangekomen in het huisje zet ik pontificaal de luieremmer neer op onze slaapkamer en leg de luiers in de kast. Ik heb van alles meegenomen: bamboozles, prefolds en pocketluiers. Als alles naar m’n zin ligt ga ik naar de woonkamer waar de activiteiten van het weekend worden besproken.

Bowlen, shoppen, Sinterklaas vieren en natuurlijk: ZWEMMEN! Meteen wordt de vraag me gesteld: ‘Heej, heb je eigenlijk ook een was zwemluier??’ Uiteraard! Grappig dat ze hier zelf al aan denken. En zelf denk ik lachend terug aan de zomervakantie. Ons luieravontuur was nog maar net gestart en kamperen was zo leuk! Ook toen hadden we een zwemluier, van het merk Close. Dat ging prima met aantrekken en met zwemmen. Manlief vroeg me al meteen ‘wat nou als ze poept?’ maar ik kon hem geruststellen. Ik had gelezen dat baby’s bijna nooit poepen in het water. Mooi. Toen we bij ons dametje de luier afdeden bleek de info te kloppen. Ze doen het BIJNA nooit. Maar deze keer dus wel. Na een lachend ‘hebben wij weer’ spoelden we alles even uit en verbaasde ik me erover hoe makkelijk dat ging.

Die keer erna poepte ze wéér in de zwemluier en later in de week nog een keer. Maar het uitspoelen viel echt reuzemee, en veel belangrijker: ik heb NIETS maar dan ook niets in het water gezien. Goeie zwemluier dus en fijn in gebruik! Dit weekend is de Close luier niet mee. Want de benen van ons meisje zijn enorm dik hahaha! Met een maatje M gaat het broekje inmiddels niet meer goed over de beentjes heen en dus ook niet over haar kontje, met een bouwvakkersspleet tot gevolg. Tijd voor een andere dus. Ik probeer meteen een ander type die makkelijker verstelbaar is, namelijk die van Totbots.

In het zwembad valt meteen op hoe makkelijk hij aangaat en dat is fijn want ons meisje vindt zwemmen te gek (lees: is ongeduldig). Ze spettert wat af en na de tiende keer in de stroomversnelling (ja hoor, dat kan prima met een baby) gaan we douchen. Ik ben benieuwd of deze luier ook vol zit en onder de douche doe ik hem af. Gelukkig, niets te zien. De luier spoel ik wel even uit en we kleden om. Op de terugweg denk er nog even overna. Ik zie alleen maar voordelen: duurzaam, goedkoper, minder afval, leuke printjes. En het allerbelangrijkst natuurlijk: ze houden poep echt, ECHT binnenboord! Zelfs al zou je wasluiers niet zien zitten, een wasbare zwemluier is echt een kleine moeite. En dat is precies wat m’n vriendin die ook een baby heeft al tegen me zei. Die zwemluier krijgt een nieuw adres :D.

 

Zou jij een zwemluier overwegen?Page Speed