Huren

Onder de pakketten en losse verhuur producten staat een uitgebreide uitleg over hoe het huren van wasbare luiers werkt.

Wasbare luiers huren

Op deze pagina vind je alle producten die je kunt huren. Je kunt zo je eigen huurpakket samenstellen. De getoonde prijzen zijn de borgbedragen (€10 voor losse producten, €280 voor een volledig pakket). De huur bedraagt voor ieder los product slechts €1 per week. Voor een volledig pakket betaal je de eerste drie weken €20 per week, daarna €15 per week. Op deze manier kun je eerst diverse luiers uitproberen, zodat je goed weet wat bevalt en wat niet. Je kunt dan weloverwogen een beslissing maken over welke luiers je aan wilt schaffen. Zoek je iets wat je niet op deze pagina kunt vinden, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe werkt het huren

  • Losse producten: Je stelt zelf je huurpakket samen door de gewenste producten in je winkelmandje te stoppen en af te rekenen. Je betaalt per gehuurd product €10 borg. De huurkosten bedragen €1 per product per week. Als je nog geen inlegvellen in huis hebt, moet je die er ook nog even bij bestellen. Zo weten we zeker dat onze luiers zo schoon mogelijk blijven.
  • Pakketten: Je huurt een Newborn of One Size pakket met daarin voldoende luiers om fulltime te kunnen wasbaar luieren. Je betaalt hiervoor €280 borg. De huurkosten bedragen de eerste drie weken €20 per week, daarna betaal je nog €15 per week. Bij de pakketten wordt een rol inlegvellen meegeleverd, dus deze hoef je niet zelf te bestellen.

Je kunt kiezen voor een huurperiode van 3 t/m 10 weken. Bij je huurpakket ontvang je ook een uitgebreide beschrijving van de luiers in je pakket. Na afloop van de huurperiode stuur je je luiers weer terug. Als het huurpakket in nette staat is ontvang je zo snel mogelijk je betaalde borg minus de huurkosten weer terug. Indien een luier tijdens de huurperiode onbruikbaar is geworden, brengen we ook de verkoopprijs van de luier in rekening. De luier mag je dan uiteraard wel houden. Dus meld het van tevoren even als je denkt dat een luier niet meer verhuurbaar is, het is zonde als je hem terugstuurt terwijl wij er ook niets meer mee kunnen.

Retourneren van huurpakketten

Huurpakketten kun je eenvoudig retourneren via het retourportaal. Je kunt dan aangeven dat je alle huurproducten gaat retourneren met als reden 'Huur'. Als je een retour aanmeldt krijg je een verzendlabel als PDF dat je zelf kunt printen en op de doos kunt plakken. Vermeld bij je retournering zelf ook even op een briefje je ordernummer en naam. Je kunt je retournering dan kosteloos bij een pakketpunt van PostNL, DHL, DPD of bpost inleveren in Nederland, België of Duitsland. Je kunt er ook voor kiezen om het pakket bij jouw thuis op te laten halen. Je ontvangt daarna e-mails om je retourzending te volgen. De verwerking van huurpakketten kan tot 21 dagen duren als de luiers niet vlekvrij zijn. Wij raden aan om de luiers altijd vlekvrij terug te sturen. Heb je daar meer tijd voor nodig, mail ons dan even. Als de luiers in goede staat terug worden gestuurd, zonder vlekken, ontvang je binnen 7 dagen na ontvangst je borg minus de huurkosten terug. 

Vlekken in de luiers?

Luiers zijn gebruiksartikelen en daar komen soms vlekken in, ook met een goede wasroutine. Vooral de kleurstof in borstvoedingsontlasting is zeer hardnekkig en kan vlekken veroorzaken. Ook ontlasting van oudere kindjes kan soms vlekken geven. Luiers met vlekken kun je nat in de zon hangen om ze weer wit te bleken. Zelfs als het regent of bewolkt is, bleken de vlekken er weer uit. Heb je niet de mogelijkheid om ze buiten te hangen, hang ze dan achter het raam. Zorg wel dat de vlek steeds nat blijft. Afhankelijk van het weer duurt het een paar uur tot een paar dagen totdat de vlekken verdwenen zijn.

Zorg dat de luiers weer schoon naar ons terug komen. Als er vlekken in de luiers zitten, kunnen wij de producten niet verhuren totdat ze weer wit zijn. Huurpakketten kunnen pas verwerkt worden als alle luiers weer schoon zijn. Dus indien een pakket niet schoon terug komt, duurt het langer totdat wij de borg terug kunnen storten. Dit kan oplopen tot enkele weken, afhankelijk van het weer en de ernst van de vlekken.

Check je luiers dus goed op vlekken een paar dagen voordat je huurperiode afloopt. Je hebt dan namelijk nog de tijd om het op te lossen en het pakket helemaal schoon terug te sturen. Check bij goed daglicht of heel helder ledlicht. Trek de elastieken uit elkaar, vaak blijft er ontlasting tussen het elastiek zitten. Vouw alles goed open en bekijk altijd beide kanten van een inlegger of luier. Ook stiksels worden soms wat minder goed schoon, dus bekijk dat ook goed.

Komt een pakket helemaal schoon terug en kan het direct weer online, dan zijn wij super blij!