Modern Cloth Nappies

Modern Cloth Nappies

Modern Cloth Nappies is een Engels merk dat opgericht is door Stephanie Revill. Ze wilde mooie en makkelijke luiers ontwikkelen, zodat meer mensen voor wasbare luiers zouden kiezen. Alle producten die ze ontworpen heeft, zijn eerst gebruikt op en met haar eigen kinderen. 

Modern Cloth Nappies richt zich op gemak in combinatie met esthetiek. Het merk heeft een lijn Newborn (2,2 - 5,4 kg) en One Size (3,5 - 16 kg) luiers, die allebei uit één geheel bestaan. De zogeheten All-In-One (AIO) luiers hebben een pocketopening, waar de vastgenaaide booster in gestopt kan worden. Na het wassen kun je de booster uit de opening trekken, zodat de droogtijd aanzienlijk verkort wordt. Er is genoeg ruimte in de luier om eventueel nog een extra booster toe te voegen, zodat het absorptievermogen aangepast kan worden. 

De binnenkant van de luiers heeft een zachte Stay-Dry fleece laag. De vastgenaaide inlegger is van een hennep/katoen mix. Zowel de Newborn als One Size luiers hebben opstaande elastieken randjes in de fleece binnenkant, hierdoor loopt ontlasting minder makkelijk de luier uit. De buitenkant van de luiers is gemaakt van waterresistent PUL. 

Materiaal: 

-Buitenkant: 100% polyester met PUL

-Huidkant: 100% polyester met fleece

-Absorberende inlegger:

  - Eén kant 100% polyester met fleece

  - Andere kant 55% hennep en 45% katoen

Modern Cloth Nappies adviseert de luiers na een koude spoelwas op 40 graden te wassen. Wij adviseren zelf om de luiers na een koude spoelwas op 60 graden te wassen. Je verliest hiermee niet je garantie. 

Naast luiers produceert Modern Cloth Nappies ook accessoires zoals dubbele luierzakken en extra grote luierzakken. 

De producten van Modern Cloth Nappies worden geproduceerd in China. 

Page Speed