Verschoningsmatjes

Verschoonmatjes

Verschoningsmatjes of verschoonmatjes zijn ideaal om onderweg altijd een fijne ondergrond te hebben om je kindje te verschonen. Ze hebben vaak een waterdichte, vrolijke onderkant en een zachte bovenkant waar je kindje comfortabel op ligt. Je hebt hierdoor waar dan ook altijd een zachte en vooral schone ondergrond, waar je je kindje met een gerust hart op kunt leggen. Verschoningsmatjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, maar zijn vrijwel altijd rechthoekig. Ze zijn vaak verkrijgbaar in talloze prints, die ook nog eens matchen met de luiers van hetzelfde merk. Zo kun je je kindje dus echt in stijl verschonen. Ze zijn trouwens ook heel handig om te gebruiken ter bescherming van de autostoel of het matras als je kindje bezig is met zindelijk worden. Of als je je jonge baby wat blote billen tijd wilt geven natuurlijk!

Sommige verschoningsmatjes hebben een handig opbergsysteem met de meegeleverde wetbag met lus (Seedling Baby) of door ze op te rollen en vast te zetten met een drukknoopje (Bebeboo) of touwtje (TotsBots). Andere verschoningsmatjes vouw je gewoon op en stop je zo in je tas. De meeste merken hebben een onderkant van waterdicht TPU of PUL. Bij een ongelukje tijdens het verschonen bljft de ondergrond (bijvoorbeeld de bank van je ouders of schoonouders) dus schoon en droog. De kant waar je kindje op ligt is lekker zacht en meestal gemaakt van bamboe, katoen of fleece.

Verschoningsmatjes kunnen uiteraard gewoon gewassen worden in de wasmachine. 

Onze merken

Bebeboo

De verschoningsmatjes van Bebeboo hebben een gladde kant (van PUL) met een prachtig printje en een zachte bamboe bovenkant. Ze zijn 48 x 68 cm en hebben een drukknoopje om de opgerolde mat vast te zetten.

Blümchen

Verschoningsmatjes van Blümchen zijn 48 x 70 cm en zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Blümchen heeft de standaard verschoningsmatjes met een PUL onderkant en zachte bovenkant, maar heeft ook een 100% biologisch katoenen variant. Deze is wit, bestaat volledig uit biologisch katoen en is iets dikker dan de verschoningsmatjes met PUL onderkant. Deze verschoonmatjes zijn niet 100% waterdicht en zijn 45 x 70 cm. De matjes met PUL onderkant hebben een print aan de onderkant en een bovenkant van 90% bamboe en 10% polyester.

Elskbar

Elskbar maakt verschoningsmatjes van 47 x 70 cm. De prachtige printkant is polyester met TPU, de zachte kant is gemaakt van hoofdzakelijk bamboe. Het matje is gemakkelijk opgerold vast te zetten door middel van een bandje.

Lighthouse

De verschoningsmatjes van Lighthouse zijn 39 x 69 cm groot. Ze hebben een waterdichte onderkant van TPU en een zachte fleece bovenkant. De matjes bestaan voor 100% uit polyester. Ze zitten in een handige etui, die vastgenaaid is aan het matje. In deze etui is ook ruimte voor billendoekjes of een extra luier.

Petit Lulu

De verschoningsmatjes van Petit Lulu zijn 50 x 70 cm. Ze hebben een vrolijke PUL onderkant (van 100% polyester) en een zachte bovenkant van 80% katoen met 20% polyester.

Seedling Baby

De verschoningsmatjes van Seedling Baby zijn extra groot én extra zacht. Ze zijn ongeveer 70 x 100 cm en bevatten een gewatteerde laag. De ene kant is waterresistent PUL, de andere kant is zacht bamboe-viscose. Je kunt de mat gemakkelijk opruimen in meegeleverde wetbag met lus.

TotsBots

Verschoningsmatjes van TotsBots worden Happy Mats genoemd. Ze zijn 47 x 72 cm en hiermee net iets groter dan de meeste andere verschoonmatjes. Het matje heeft een onderkant van PUL en een zachte fleece bovenkant. Het verschoningsmatje is van 100% polyester. Aan het matje zitten handige linten, waarmee het matje opgerold kan worden en vastgezet kan worden als rol.

Page Speed