Vrouw

Wasbaar voor de vrouw

Waarom zou je elke maand een berg afval produceren, als je je menstruatieproducten ook gewoon uit kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken? En er is veel keuze, dus er zit vast iets voor je bij.

Zo hebben we wasbaar maandverband en wasbare inlegkruisjes in allerlei soorten en maten. Van volledig biologisch katoen tot microvezel met fleece en van bescheiden inlegkruisjes voor in een string tot grote nachtverbanden met veel absorptie.

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor wasbare tampons van 100% biologisch katoen. Ze zijn verkrijgbaar in de maten Mini, Regular en Heavy.

Naast wasbare inlegkruisjes, wasbaar maandverband en wasbare tampons verkopen we ook menstruatiecups. Dit zijn cups gemaakt van 100% medische siliconen die je in je vagina plaatst. De cup vangt het menstruatiebloed op, zonder de slijmvliezen van je vagina uit te drogen of te irriteren. Cups gaan vaak zeer lang mee. Tijdens je menstruatie spoel je ze even om met wat water, waarna je hem direct weer in kunt brengen. Voor elke menstruatieperiode (en voor het eerste gebruik) kook je de cup uit.

Ook heel fijn is ons wasbare menstruatieondergoed. Er is keuze uit verschillende modellen in neutrale kleuren (crème en zwart) en ze nemen veel op, namelijk ongeveer 2,5 tampon. Behalve als menstruatieondergoed zijn deze onderbroeken ook goed te gebruiken bij licht urineverlies.

Ideaal voor de zwangere of borstvoedende vrouw: wasbare zoogcompressen. Ze zijn fijn voor de huid, maar ook goed voor het milieu én de portemonnee. We hebben zoogcompressen in verschillende maten en van verschillende materialen zoals wol/zijde, bamboe en biologisch katoen.

Wasbare wattenschijfjes of make-up remover pads zijn ook al zo'n fijne uitvinding voor de huid, het milieu en de portemonnee. Ook hierin weer een groot assortiment van allerlei merken met verschillende printjes en prettige materialen, zoals ongebleekt bamboe en katoen.

Page Speed