Luierzakken | Wetbags

Luierzakken | Wetbags

Luierzakken of wetbags zijn zakken die ideaal zijn voor het tijdelijk bewaren van schone en/of vuile luiers tijdens een dagje uit of bij de oppas. De wat grotere varianten zijn zeer geschikt om bij de verschoontafel te hangen om daar gedurende de dag alle vuile luiers in te verzamelen, zodat deze 's avonds in de was kunnen. Een luierzak kan ook prima gebruikt worden voor een setje (vieze) kleding of zwemspullen. De luierzak wordt van PUL of TPU gemaakt en dit materiaal is niet 100% waterdicht. Wanneer er doorweekte artikelen in de luierzak zitten, kan deze klam worden aan de buitenkant. Dit geldt voor alle luierzakken van PUL en TPU. Sommige luierzakken worden gemaakt van twee lagen PUL/TPU. Deze zijn iets lekbestendiger, maar nog steeds niet 100% waterdicht.

Assortiment luierzakken

Alvababy

Alvababy maakt twee soorten wetbags; kleine wetbags met één vak en grotere met twee vakken. De kleine wetbags zijn perfect voor zoogcompressen, billendoekjes en andere kleine dingen. De grotere luierzakken hebben twee vakken, waardoor je vieze en schone luiers tegelijkertijd mee kan nemen. De zakken zijn waterresistent en geurdicht en beide vakken worden afgesloten met een rits. In de grotere wetbag passen makkelijk vijf vieze luiers.

Bare and Boho

De wetbags van Bare and Boho hebben een stalen rits en een lus met een drukknoopje. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten; small, medium and large. De grootste wetbag heeft twee aparte vakken voor het apart meenemen van bijvoorbeeld schone en vuile luiers.

Bebeboo

Bebeboo heeft kleine en grotere luierzakken met twee vakken. De kleine wetbags zijn geschikt voor ongeveer 2 luiers en ook voor wasbaar maandverband, zoogcompressen en droge billendoekjes. De grotere wetbags hebben twee vakken en er passen ongeveer 5 tot 6 luiers in.

Buttons

De luierzakken van Buttons zijn verkrijgbaar in twee maten; medium en large. In de medium luierzak passen ongeveer 5 luiers, in de large luierzak passen ongeveer 9 luiers. De zakken hebben een lus en zijn afsluitbaar met een rits.

Elskbar

Elskbar maakt luierzakken waar ongeveer 4 tot 6 luiers in kunnen. Er zit ook een handig ophanglus aan de luierzak, die je open en dicht kunt klikken met een drukknoopje.

Kanga Care

De luierzakken van Kanga Care hebben een uniek 3D ontwerp waardoor er extra veel luiers in de zak passen. Er gaan 12 tot 15 luiers in. De luierzakken zijn afsluitbaar met een rits en hebben een handige ophanglus. De luierzakken zijn gemaakt van TPU.

Kekoa

De luierzakken van Kekoa zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Uniek aan deze wetbags is de absorberende laag in de maten Small en Large. Hierdoor wordt overtollig vocht opgenomen en lekken deze luierzakken minder snel dan normale wetbags. De luierzakken zijn afsluitbaar met een rits en hebben een handige ophanglus. De luierzakken zijn gemaakt van gereycled PUL.

Lighthouse Kids Company

Lighthouse Kids Company maakt kleine en grotere luierzakken. De kleine luierzak/wetbag is groot genoeg voor 3-4 luiers of voor wasbaar maandverband, billendoekjes en andere kleine spullen. De grotere wetbag heeft twee vakken, zodat je schone en vieze luiers gescheiden kunt bewaren. Er passen ongeveer 10 luiers in deze luierzak en er zitten lussen aan, die open geklikt kunnen of er zelfs afgehaald kunnen worden. Om nog meer mee te nemen, kun je ook nog de kleine luierzak op de grotere klikken, handig toch?

Petit Lulu

Petit Lulu heeft kleine wetbags en in maat verstelbare waszakken. De kleine wetbags zijn ideaal voor wasbaar maandverband, zoogcompressen, droge billendoekjes en andere kleine artikelen. Ze zijn 18 x 14,5 cm. De kleine wetbags zijn niet zo geschikt voor natte artikelen. De verstelbare luierzakken van Petit Lulu zijn verstelbaar in twee maten. Dubbelgevouwen en vastgezet met de drukknoopjes is het een compacte luierzak waar ongeveer twee luiers in passen. Open gevouwen passen er ongeveer zes luiers in. De luierzakken zijn voorzien van een handige lus, die met een drukknoopje open en dicht geklikt kan worden. Hierdoor kunnen de luierzakken ergens aan worden gehangen. De luierzak is af te sluiten met een rits. De luierzakken zijn 35 x 40 cm.

Seedling Baby

Seedling Baby maakt kleine en grotere luierzakken. In de kleine luierzak passen 1 of 2 luiers, of wat klein speelgoed, make-up etc. De grotere luierzak is een heel stuk ruimer en biedt plaats voor ongeveer 10 luiers, of een setje kleren met een handdoek.

TotsBots

De luierzakken van TotsBots zijn 30 x 40 cm groot, er passen 4-5 dikke voorgevormde luiers in. De luierzakken hebben een handige ophanglus die open en dicht kan, zodat de zak overal opgehangen kan worden. De zakken sluiten met een rits.