Oogjesluiers

Oogjesluiers

De ouderwetse oogjesluier is nog steeds een fantastische luier als je je hand niet omdraait voor wat vouwwerk. Door de speciale weeftechniek neemt een oogjesluier meer op dan een hydrofiele luier, terwijl de stof en dus de luier niet zo gek veel dikker is. Vanwege deze weeftechniek worden de oogjesluier ook wel ‘Birds eye’ genoemd.

Er zijn talloze vouwen mogelijk met deze vierkante doeken, die vaak een afmeting van 70 x 70 cm hebben. Oogjesluiers zijn daarmee zeer flexibele luiers die al direct na de geboorte te gebruiken zijn, maar ook prima functioneren bij een dreumes of peuter. Als de luier zelf niet meer genoeg opneemt, vouw je er makkelijk een extra booster in. De luier kun je vastzetten met een luierklemmetje zoals een Snappi of Boingo, maar ook schilderstape of gewoon onder het overbroekje klemmen werkt prima in noodgevallen.

Over een oogjesluier moet nog wel een overbroekje van PUL, TPU of wol overheen, om het geheel water resistent te maken.

Blümchen

De oogjesluiers van Blümchen zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en worden geleverd in een verpakking met vijf stuks. De oogjesluiers mogen op 95 graden gewassen worden en kunnen eventueel in de droger. De oogjesluiers van Blümchen worden geproduceerd in Pakistan.

Buttons

De oogjesluiers van Buttons zijn gemaakt van 100% ongebleekt katoen en worden geleverd in een verpakking met zes stuks. De oogjesluiers mogen op 60 graden gewassen worden en kunnen eventueel op lage temperatuur in de droger. De oogjesluiers van Buttons worden geproduceerd in Pakistan.

Page Speed