Boosters

Een booster is een losse inlegger die je in de wasbare luier legt om de absorptie van je luiers te vergroten. Hierdoor is het mogelijk om een langere verschoontijd te hanteren dan zonder boosters. Je kunt de absorptietabellen bekijken om de boosters te vergelijken. Onderaan deze pagina vind je tips over het combineren van verschillende materialen om de kans op lekkages te verminderen.

Pagina
Pagina

Boosters | Inleggers voor wasbare luiers

Een booster is een losse inlegger die je in de wasbare luier legt om de absorptie van je luiers te vergroten. Hierdoor is het mogelijk om een langere verschoontijd te hanteren dan zonder boosters. Er zijn veel verschillende boosters. Ze verschillen in materiaalsamenstelling en maat, waardoor ze allemaal een verschillende absorptie kennen. Je kunt de absorptietabellen bekijken om de boosters goed te vergelijken. Je kunt de tabellen sorteren op wat jij belangrijk vindt. De absorptietabellen van boosters staat onderaan deze pagina, net boven de uitgebreide toelichting op de tabellen.

Materialen 

Sommige boosters bestaan uit één materiaal. Andere boosters zijn samengesteld door meerdere materialen te combineren. De meest voorkomende materialen zijn microvezel, katoen, bamboe en hennep. Hieronder staan de voornaamste eigenschappen van deze materialen benoemd.

Microvezel
Absorbeert enorm snel maar niet veel. Houdt het vocht minder goed vast dan katoen of bamboe (eerder druklekkage). Droogt dan wel weer vlug (handig als je weinig droogruimte/mogelijkheden hebt).

(Bio)Katoen
Katoen absorbeert gemiddeld (niet perse superveel, niet perse weinig), maar wel snel. Katoen blijft lang goed. Katoen mag je heter wassen (vaak tot 90 graden). Kijk hiervoor wel op het waslabel.

Bamboe
Absorbeert meer dan katoen, maar doet dit iets minder snel dan katoen. Voelt fijn aan.         

Hennep
Absorbeert niet snel, maar wel veel. Heeft een lange droogtijd.

Tip! Voor veel kindjes geldt dat de combinatie van snel absorberend bovenop, met trager absorberend en beter vasthoudend onderop, het beste werkt. In de praktijk betekent dit microvezel of (bio)katoen boven en bamboe of hennep onder. 

Page Speed