Rig n Gig

Rig n Gig oefenbroekjes

De optrekluiers van Rig n Gig zijn lege pocketluiers die aan- en uitgetrokken kunnen worden als een broek. Ze kunnen ook open en dicht gedaan worden met een drukknoopjessluiting. Ze zijn geschikt als volwaardige luier, maar kunnen ook uitstekend gebruikt worden als oefenbroekje. Het absorberend vermogen is eenvoudig aan te passen, waardoor deze luier in veel situaties geschikt is. Als je kindje net begint met zindelijk worden kun je twee goed absorberende inleggers in het broekje stoppen, zodat er genoeg absorberend vermogen is. Is je kindje al goed op weg om zindelijk te worden, dan kun je er één dikke of uiteindelijk zelfs één dunne inlegger instoppen. Het broekje groeit op deze manier mee met de behoeftes van je kind. 

Het oefenbroekje kan versteld worden in vier verschillende maten met behulp van de drukknoopjes op de voorkant. Aan beide zijkanten kan het broekje op twee standen dicht geklikt worden. De binnenkant van de pocketluier is gemaakt van Athletic Wicking Jersey, waardoor vocht snel de inleggers in wordt geleid. Het broekje heeft een ruime pocketopening waar je makkelijk inleggers in kunt stoppen. Je kunt hiervoor de Rig n Gig inleggers gebruiken, maar in principe passen alle standaard boosters in deze luiers. 

Maataanduiding

De Rig n Gig optrekbroekjes passen grofweg van 8 tot 25 kg. Met los verkrijgbare extenders passen ze tot ongeveer 32 kg. Deze maatvoering is echter erg afhankelijk van de bouw van je kindje. Een lang smal kind dat 30 kg weegt, heeft de extenders niet altijd nodig, terwijl een mollig stevig kind dat nog geen 25 kg weegt, de extenders misschien wel nodig heeft. Het is daarom altijd beter om de been- en tailleomvang van je kind te meten om te kijken of deze luiers geschikt zijn.

Beenomvang Tailleomvang Rise (lengte van voor tot achter)
Kleinste stand 33 cm 46 cm 46 cm
Grootste stand 38 cm 51 cm 51 cm

Er zijn ook extenders verkrijgbaar, waarmee je de optrekluier langer kunt gebruiken. De tailleomvang kun je hiermee ongeveer met 15 cm verlengen. 

Materiaal: 100% polyester met PUL

Rig n Gig adviseert de broekjes op 35 graden te wassen, maar wij raden aan om wasbare luiers na een koude voorwas altijd op 60 graden te wassen. Hiermee komt je garantie niet te vervallen.