Hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers

Hydrofielen

Het is februari 2018, ik loop over de 9maandenbeurs. Zwanger van de eerste, nog een paar maandjes wachten….. en dus een leek op het gebied van alle babyspullen die hier gepromoot worden. In gedachten zie ik de lijstjes voor mijn ogen dansen en het woord ‘hydrofielen’ komt er eng vaak op terug. Heb je die nou echt nodig? En ook zoveel?

(Ja. Het antwoord is gewoon volmondig: JA.)

April. Ik krijg over de post een doek gestuurd. Een vriendin stuurt me deze ‘hydrofiele luier’ want die was tè leuk om te laten liggen. Ik lig in een deuk en zeg tegen m’n man: ‘hydrofiele luier’ hahahahaha. Ze heeft zich vast vergist. Het is toch gewoon een doek?!

Hydrofiele LUIER?

Juni 2018. Suze is bijna 2 maandjes oud. Inmiddels weet ik ook waarom dit hydrofiele luiers genoemd worden. Toen ik erachter kwam dat dit vroeger de luiers waren, viel het kwartje. Hilariteit alom! 

Ik vouw ze nu elke dag. Grote, om haar mee af te drogen of in te bakeren en de kleinere als luier. En zelf ben ik om. Doek vouwen, overbroekje er overheen en klaar is kees. Eenmaal vies uitspoelen, wassen en hup: in de zon! Binnen een uurtje weer stralend wit en droog. Hydrofiele luiers? Fantastische doeken, love them!

Augustus 2018. ‘Ik heb al een tijdje zitten kijken, maar….ik weet niet of ik het goed heb. Gebruik je nou katoenen luiers?’ klinkt het naast me. De buurvrouw van een jaar of 70 spreekt me aan en we raken in gesprek. Ze vindt het fantastisch! ‘Mag ik eens zien?!’ Haar ogen lichten op. Een spoor van herkenning en in een glimlach roept ze: o jaaaa, zo deden we dat!! Dat zie je bijna nergens meer hè? En hoe vouw je ze?’ Ik laat de vouw zien die ik gebruik. Ideaal voor Suze, past altijd en heeft een mooi dik stuk in het midden. De vrouw verbaasd zich erover. ‘Nee hoor, dat deden wij heel anders. Mag ik eens proberen?’

Vliegervouw

VliegervouwWe vouwen ons suf. Ik laat haar ‘mijn’ vouw zien. Zij laat mij kennismaken met de vliegervouw, die zij vroeger gebruikte bij haar kinderen. Dan laat ze nog een manier zien en uiteindelijk belanden we op internet. We zien oneindig veel manieren waarop je hydrofielen kunt vouwen als luier. Voor dikke kindjes, dunne/smalle baby’s, groot, klein, noem maar op. En we komen tot de conclusie dat ze vroeger ‘zo gek nog niet waren’.

Lachend biedt ze me wat te drinken aan. Ik vertel over ons luieravontuur, en ook dat ik thuis voorgevormde luiers heb (en dus niet altijd met hydrofielen werk). Ze vindt het bijzonder en is mega blij geworden door dit hele verhaal. Ze gaat het ‘zeker aanraden’ in haar buurt want er is nog iets waar we het snel over eens zijn geworden; namelijk dat het jammer is dat pampers de standaard zijn geworden.

Vouwluiers

Eenmaal thuis besef ik het me weer. Wasbaar luieren (en dus ook de hydrofielen); het bevalt zo goed! Ook na de vakantie zijn er dagen dat ik ‘luier’ met de verschillende vouwluiers. Voordelen: makkelijk aanpasbaar, slank en goedkoop. (Al houdt een voorgevormde luier of een SIO/AIO natuurlijk wel langer als je er enkel een hydrofiel tegenover zet).

Maart 2019. Er liggen nog steeds stapels hydrofielen in de kast. Om af te drogen, als slab of om de tafel mee schoon te maken (yups, guilty). Maar ook zeker nog om te vouwen als luier. Elke fase proberen we weer een nieuwe vouw. Voor thuis is dit zeker een fijne manier van luieren. En wat is er heerlijker dan wanneer het zonnetje schijnt die mooie witte doeken in de wind te zien wapperen! Gerelateerde producten

Page Speed