Hydrofiele luiers

 1. Avo+Cado hydrofielen vijf stuks, kleur.
  Avo+Cado Biologisch katoenen hydrofielen 80 x 80 cm (5 stuks)
  € 19,90
 2. Disana hydrofiele luier
  Disana Biologisch katoenen hydrofiel Ecru 80 x 80 cm (5 stuks)
  € 19,95
 3. Soft Ginko biologisch katoenen hydrofielen Popolini
  Popolini Biologisch katoenen hydrofielen Soft Ginko 70 x 70 cm (3 stuks)
  € 16,90
 4. Starry Sea biologisch katoenen hydrofielen Popolini
  Popolini Biologisch katoenen hydrofielen Starry Sea 70 x 70 cm (3 stuks)
  € 16,90
 5. Camping Day biologisch katoenen hydrofielen Popolini
  Popolini Biologisch katoenen hydrofielen Camping Day 70 x 70 cm (3 stuks)
  € 16,90
 6. Biologisch katoenen hydrofielen Stippen Rood, Popolini
  Popolini Biologisch katoenen hydrofielen Stippen Rood (3 stuks)
  € 16,90

Wat is een hydrofiele doek?

Hydrofielen zijn misschien wel het meest veelzijdig van alle wasbare luiers. Ze worden niet alleen als luier gebruikt, maar ook als zonnescherm, spuugdoek, slab, schoonmaakdoek en noem het maar op. Zeker handig om er een heel stel in huis te hebben met wat kleine kinderen in huis. Hydrofielen zijn ook ideaal voor onderweg als verschoonmatje of dekentje. 

Maar deze luiers zijn van oorsprong echt wasbare luiers en daar zijn ze dus ook heel goed in! Door de verschillende vouwmogelijkheden past een hydrofiele luier altijd. Met een extra booster kan een hydrofiele luier ook uitstekend dienst doen als wasbare luier voor een peuter. Over hydrofiele luiers moet nog wel een overbroekje van PUL of TPU of een wolbroekje worden gebruikt, om een water resistent geheel te creëren.
Hydrofiele luiers kunnen als wasbare luier vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheid van je kindje worden gebruikt worden. Door ze te vouwen in een vliegervouw of origamivouw kun je de hydrofiele luier om je kindje heen vouwen en vastzetten met een luierklem zoals bijvoorbeeld een Snappi of Boingo. Voor de grotere kindjes kun je één of twee hydrofielen in padfold vouwen en daar een booster bij in leggen voor extra absorptie. Naast hydrofiele doeken zijn er ook andere soorten vouwluiers

Hydrofiele luiers wassen

Hydrofiele luiers mogen op 95 graden gewassen worden en mogen in de droger. Vaak is het in de praktijk voldoende om de luiers op 60 graden te wassen. Bovendien vertraagt dit slijtage en is het beter voor het milieu.

Onze collectie

Wij verkopen verschillende soorten doeken, in neutrale kleuren of met leuke dessins.
De hydrofielen van Disana en Avo+cado zijn door hun 80 x 80 cm afmeting circa 30% groter dan de hydrofielen van andere merken die een afmeting hebben van 70 x 70 cm. Dit is een voordeel bij wat grotere kindjes, maar is een nadeel bij newborn baby's. 
Kijk ook eens bij onze prachtige Swaddle-doeken van Modern Cloth Nappies. Swaddle doeken zijn zachte hydrofiele doeken die multifunctioneel zijn. Met hun formaat van 120x120 cm zijn ze ideaal om je kindje af te drogen, op het verschoonkussen te leggen, je kindje mee in te bakeren of gewoon om als zomerdekentje te gebruiken.