Hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers

Hydrofielen zijn misschien wel het meest veelzijdig van alle wasbare luiers. Ze worden niet alleen als luier gebruikt, maar ook als zonnescherm, spuugdoek, slab, schoonmaakdoek en noem het maar op. Zeker handig om er een heel stel in huis te hebben met wat kleine kinderen in huis.

Maar deze luiers zijn van oorsprong echt wasbare luiers en daar zijn ze dus ook heel goed in! Door de verschillende vouwmogelijkheden past een hydrofiele luier altijd. Met een extra booster kan een hydrofiele luier ook uitstekend dienst doen als wasbare luier voor een peuter.

Hydrofiele luiers kunnen als wasbare luier vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheid van je kindje worden gebruikt worden. Door ze te vouwen in een vliegervouw of origamivouw kun je de hydrofiele luier om je kindje heen vouwen en vastzetten met een luierklem zoals bijvoorbeeld een Snappi of Boingo. Voor de grotere kindjes kun je één of twee hydrofielen in padfold vouwen en daar een booster bij in leggen voor extra absorptie. De hydrofielen van Disana zijn door hun 80 x 80 cm afmeting circa 30% groter dan de hydrofielen van andere merken die een afmeting hebben van 70 x 70 cm. Dit is een voordeel bij wat grotere kindjes, maar is een nadeel bij newborns. Over hydrofiele luiers moet nog wel een overbroekje van PUL of TPU of een wolbroekje worden gebruikt, om een water resistent geheel te creëren.

Hydrofiele luiers mogen op 95 graden gewassen worden en mogen in de droger. Vaak is het in de praktijk voldoende om de luiers op 60 graden te wassen. Bovendien vertraagt dit slijtage en is het beter voor het milieu.