Prefolds

Prefolds

Prefolds zijn wat kleiner dan hydrofielen en bestaan uit meerdere lagen stof. Ze kunnen als luier gevouwen worden, maar worden ook vaak in padfold gebruikt. De prefold wordt dan eenvoudig in drieën gevouwd en los in een overbroekje gelegd. Een in padfold gevouwen prefold past ook in een pocketluier. Wij verkopen katoenen prefolds van Blümchen, Buttons en Popolini en bamboe prefolds van Blümchen en Buttons. De prefolds van RAWr Nappies en Laurabeijn.nl bestaan uit een mix van katoen en/of bamboe, die van Bubblebubs zijn gemaakt van hennep en katoen.

Onze merken

Blümchen

De prefolds van Blümchen zijn gemaakt van 100% ongebleekt biologisch katoen of van 70% bamboe en 30% katoen en zijn beschikbaar in drie maten. Elke prefold bestaan uit drie delen. De middelste baan heeft acht lagen stof (maat XS heeft zes lagen stof in het midden), de buitenste twee banen hebben vier lagen stof. Ze worden verkocht per zes stuks. De Blümchen katoenen prefolds mogen op 95 graden gewassen worden en de bamboe prefolds mogen op 60 graden gewassen worden. Beide soorten mogen in de droger.

Bubblebubs

De prefolds van Bubblebubs zijn gemaakt van een mix van hennep en katoen met een beetje polyester. Daardoor is de prefold soepel en neemt het tegelijkertijd goed op. De middelste baan stof heeft vier lagen, de buitenste banen elk twee. Ze zijn 35 bij 40 cm en kunnen om je kindje heen gevouwen worden of als een strook in een overbroekje leggen. De prefolds mogen op 60 graden gewassen worden en eventueel in de droger.

Buttons

Buttons heeft prefolds van 100% ongebleekt katoen en prefolds van een mix van bamboe met ongebleekt katoen. De prefolds bestaan uit drie banen, met acht lagen stof in de middelste baan en vier lagen in de buitenste twee banen. Ook deze prefolds zijn beschikbaar in drie maten en worden verkocht per zes stuks. Ze mogen op 60 graden gewassen worden en mogen in de droger. 

Laurabeijn.nl

Deze prachtige unieke prefolds van Laurabeijn.nl hebben een mooie print en worden handgemaakt in Nederland door Laura Beijn. Door het gebruik van gerecyclede stoffen kan deze prefold wat wisselen in de samenstelling. De print is van gerecycled materiaal, de tussenlaag bestaat uit een gerecyclede stof met een wisselende samenstelling. De witte onderkant is gemaakt van nieuwe stof, een combinatie van hennep, katoen en/of bamboe. De buitenste banen van de prefold bestaan uit twee lagen stof, de middelste baan bestaat uit vier lagen stof. Deze prefold is verkrijgbaar in één maat en wordt per stuk verkocht.

Popolini

De katoenen prefolds van Popolini bestaan uit 100% katoen en zijn opgebouwd uit drie banen. De buitenste twee banen bestaan uit 4 lagen stof, de middelste baan bestaat uit 8 lagen stof voor een optimale absorptie. Deze katoenen luiers kunnen moeiteloos op 95 graden gewassen worden, in de droger gedroogd worden en gestreken worden. De Popolini prefolds zijn verkijgbaar in drie maten en worden los verkocht.

RAWr Nappies

De prefolds van RAWr Nappies bestaan voor het grootste gedeelte uit bamboe en hebben 3 banen. De middelste baan bestaat uit 3 lagen stof en de twee buitenste banen hebben 2 lagen. Wanneer je deze in drieen vouwt heb je 7 lagen absorberende stof. De RAWr Nappies prefolds zijn verkrijgbaar in één maat en worden per stuk verkocht.

WeeCare

De prefolds van WeeCare bestaan uit 70% bamboe en 30% biologisch katoen en zijn heerlijk soepel. De middelste baan bevat vier lagen stof, de buitenste twee banen bevatten twee lagen stof. In drieën gevouwen heb je dus acht goed absorberende lagen bamboe/katoen. De WeeCare prefolds zijn in één maat verkrijgbaar en worden per stuk verkocht.

Page Speed