Prefolds

Prefolds

Prefolds zijn wat kleiner dan hydrofielen en bestaan uit meerdere lagen stof. Ze kunnen als luier gevouwen worden, maar worden ook vaak in padfold gebruikt. De prefold wordt dan eenvoudig in drieën gevouwd en los in een overbroekje gelegd. Een in padfold gevouwen prefold past ook in een pocketluier. Wij verkopen katoenen prefolds van Avo+Cado, Blümchen en Buttons en bamboe prefolds van Buttons. 

Onze merken

Avo+Cado

De prefolds van Avo+Cado zijn gemaakt van 100% ongebleekt biologisch katoen en zijn beschikbaar in drie maten. Elke prefold bestaan uit drie delen. De middelste baan heeft acht lagen stof, de buitenste twee banen hebben vier lagen stof. Ze worden verkocht per zes stuks. De prefolds mogen op 60 graden gewassen worden en mogen op lage temperatuur in de droger.

Blümchen

De prefolds van Blümchen zijn gemaakt van 100% ongebleekt biologisch katoen en zijn beschikbaar in drie maten. Elke prefold bestaan uit drie delen. De middelste baan heeft acht lagen stof (maat XS heeft zes lagen stof in het midden), de buitenste twee banen hebben vier lagen stof. Ze worden verkocht per zes stuks. De Blümchen katoenen prefolds mogen op 95 graden gewassen worden en mogen in de droger.

Buttons

Buttons heeft prefolds van 100% ongebleekt katoen en prefolds van een mix van bamboe met ongebleekt katoen. De prefolds bestaan uit drie banen, met acht lagen stof in de middelste baan en vier lagen in de buitenste twee banen. Ook deze prefolds zijn beschikbaar in drie maten en worden verkocht per zes stuks. Ze mogen op 60 graden gewassen worden en mogen in de droger. 

Buuh

De Buuh Fourfold is gemaakt van Tencel, hennep en biologisch katoen. Je vouwt de luier het makkelijkst in vieren, zodat je een reepvormige inlegger creëert. Dit noemen we een padfold. De ene kant van de prefold is gemaakt van Tencel, de andere kant van is van hennep met katoen. Ze worden verkocht per stuk.