Hoe herbruikbare billendoekjes gebruiken? | Lees de ervaringen van jonge moeders

Hoe herbruikbare billendoekjes gebruiken? | Lees de ervaringen van jonge moeders

Sommige vriendinnen kunnen mijn luier avontuur nog steeds niet geloven. Hoewel ze zien dat het makkelijk gaat, Suze geen vieze rompers heeft en ik geen poep schraap, zijn ze nog niet zo ver dat ze zelf willen starten. Dingen als ‘te ingewikkeld voor mijn man’ en ‘het lijkt me onhandig met verschonen’ komen vaak voorbij. Totdat…. 

Ik ben op pad en het praatje gaat over de kleine. De luiers komen (weer) voorbij en toevallig is het ook tijd om te verschonen. Ze loopt met me mee en ziet de luier en het doekje uit de tas komen. ‘Heb je maar 1 doekje mee??’ klinkt het paniekerig naast me. Eeeh, nou er zit er in de tas vast nog een, maar ik gebruik er maar 1 per verschoning ja, dat heb je goed.

Dat. bestaat. niet.

Volgens vriendin in kwestie is het onmogelijk een poepluier met 1 doekje te verschonen. Klopt. Als het over gewone billendoekjes gaat inderdaad.

Hoeveel wasbare billendoekjes nodig?

Tijdens het aanschaffen van de luiers kocht ik ook de Billiesbox met wasbare billendoekjes. Een van de beste investeringen ooit! Want afgezien van het feit dat alle ouders zich een bult sjouwen aan de billendoekjes, zitten er ook superveel stoffen in die je helemaal niet wilt op de billetjes van je lieve baby. O, en dan de kosten nog!

Het gemiddelde aantal billendoekjes dat verbruikt wordt is zo’n 10 (per kind) per dag. Da’s dus een pak in de week, en wanneer je kijkt naar de doekjes die enigszins fijn zijn voor babybillen, kom je uit op een flink bedrag. Dat kan dus veel simpeler. Eigenlijk is het bedrag voor de wasbare billendoekjes zo laag, dat je het gewoon zou moeten proberen. Van de doekjes van Blümchen heb je er bijvoorbeeld al 4 voor de prijs van een pak billendoekjes (gemiddeld genomen). Die doekjes gaan dus de hele luierperiode mee. En als je nog een baby krijgt, ben je helemaal goedkoop uit!

Gewoon met water

De doekjes staan hier op de commode, met een thermosflesje lauw/warm water ernaast. Bij veel wasbare doekjes zit een flesje met lotion, dat is natuurlijk een keuze. Als ik Suze verschoon pak ik een doekje, maak het nat en veeg de billetjes schoon. Het vieze doekje gaat hup, de luieremmer in. Een groot voordeel is dat de ontlasting goed blijft ‘plakken’ aan het doekje (waarbij ontlasting met wegwerpdoekjes nog wel eens wordt verschoven en dus meerdere pogingen nodig zijn om de billen poepvrij te maken). De doekjes was ik met de luiers mee. Mocht je geen wasluiers hebben, gewoon op 60 graden is voldoende.

Worden ze dan niet stug? Nee, ze blijven superzacht. Ik gebruik de doekjes al bijna een jaar en ze zijn nog net zo wit en zacht als toen ik ze kocht. Hoe doe je dat onderweg? In een verschoonruimte houd ik ze (vanzelfsprekend) onder de kraan. Wanneer je op pad ga en weet dat er geen kraan is, kun je ze al nat in een bakje meenemen. Zelf kies ik dan voor doekjes met 100% natuurlijke materialen*.

Voordelig

Nog een extra voordeeltje: sinds Suze boterhammen met de meest kleverige substantie ooit (appelstroop) eet, ligt er ook een setje beneden. De doekjes zijn namelijk ook uitermate geschikt als poets voor het snoetje. Zacht, snel schoon en makkelijk uitwasbaar.

Conclusie: wil je het beste voor de billen van je baby en hou je ervan om geld te besparen (om bijvoorbeeld leuke luiers te kopen :D ) dan zijn wasbare billendoekjes wat voor jou. Ik beloof je, hier ga je geen spijt van krijgen!!

Durf jij het aan?!

 * Babydoekjes van Naty



Gerelateerde Producten