Rumparooz

Rumparooz pocketluiers

Rumparooz pocketluiers van Kanga Care zijn complete luiers met maar liefst zes verschillende absorptie mogelijkheden. Er wordt een zogeheten 6r soaker meegeleverd. Deze booster of soaker bestaat uit twee delen, die in totaal op zes verschillende manieren te gebruiken zijn. De luiers hebben een pocketopening in de achterkant waar de boosters ingeschoven kunnen worden. De binnenkant van de luier is gemaakt van zacht fleece en bevat gepatenteerde dubbele lekgootjes, waardoor spuitluiers over het algemeen netjes binnen de randjes blijven. Door de fleece laag aan de binnenkant voelt de luier droog aan voor kindjes. De buitenkant van de luier is gemaakt van waterdicht, maar ademend TPU. Dankzij het productieproces van TPU, waarbij geen chemische oplosmiddelen worden gebruikt, is TPU een milieuvriendelijker materiaal dan PUL. Andere voordelen van TPU boven PUL zijn dat het wat zachter aanvoelt en flexibeler is.De luier is verstelbaar in vier verschillende maten door middel van de drukknoopjes op de voorkant. De luier past hierdoor al vanaf een kleine 3 kg en past tot ongeveer 15 kg. De luier sluit met een dubbele rij drukknoopjes. Op de drukknoopjes zit voor de eerste eigenaar zelfs een levenslange garantie!

De 6r microvezel soaker

6r soakerDe 6r microvezel soaker bestaat uit twee losse inleggers die beide uit 100% microvezel bestaan. De inleggers hebben drukknoopjes, waardoor ze op elkaar geklikt kunnen worden. De kleine inlegger is anatomisch gevormd en gebruik je wanneer de luier op de kleinste stand staat en je kindje nog niet zoveel plast. De grote kun je een stukje dubbelvouwen en vastklikken met behulp van de drukknoopjes. Deze gebruik je als je kindje wat meer plast en de luier al wat groter staat. Je kunt hier dan ook nog de kleine inlegger op vast klikken, maar je kunt de lange inlegger ook los gebruiken op de grootste stand, waarbij de inlegger helemaal languit ligt. De kleine inlegger kun je er dan nog steeds op klikken. Helemaal vooraan voor buikslapers en jongetjes, en wat lager voor meisjes. Zo heb je altijd het juiste absorptievermogen op de juiste maat. 

Een eigenschap van microvezel is dat het snel vocht opneemt, maar onder druk ook weer snel vocht los laat. Het materiaal is hierdoor vrij gevoel voor druklekkage. Lekt de luier te snel, dan kun je de 6r microvezel soaker vervangen of combineren met één van de andere 6r soakers van Kanga Care. Ze zijn ook beschikbaar in een bamboe en hennep variant. Deze nemen vocht trager op, maar houden het wel beter vast. Voor een optimale werking kun je de kleine microvezel soaker op een grote bamboe of hennep soaker klikken.

Materiaal 

Luier: 100% polyester met TPU aan de buitenkant en fleece (hypoallergeen microchamois) aan de binnenkant

6r soaker: 80% polyester, 20% polymide

De luier mag op 60 graden gewassen worden en mag op lage temperatuur in de droger.