Billendoekjes

Wasbare billendoekjes

Wasbare billendoekjes zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerp billendoekjes. Ze zijn er in verschillende materialen, afmetingen en prints. Ze zijn niet alleen geschikt om billen mee te poesten, maar kunnen net zo goed gebruikt worden als babydoekjes, snoetenpoetser of make-up verwijderingsdoekje. Om de doekjes als billendoekje te gebruiken kun je ze bijvoorbeeld vochtig maken met wat water of met een mengsel van water, babyolie en eventueel een paar druppels van een essentiële olie.

Hoeveel wasbare billendoekjes heb ik nodig?

Gemiddeld genomen gebruik je ongeveer 10 wasbare billendoekjes per dag. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal verschoningen per dag en het aantal keren dat je een poepluier treft. Bij plasluiers heb je voldoende aan 1 billendoekje, bij poepluiers gebruik je 2 tot 5 wasbare billendoekjes. Als je de billendoekjes meewast met de wasbare luiers en je twee keer per week wast heb je dus ongeveer 35 billendoekjes in omloop voordat je wast. Billendoekjes drogen snel en kun je zelfs gebruiken als ze vochtig uit de wasmachine komen. Wil je veilig zitten met het aantal billendoekjes en was je wel eens een dag later dan je van plan was, dan zijn 50 billendoekjes aan te raden. Met 25 billendoekjes kun je het redden als je kind niet meer dan één poepluier per dag heeft en je op tijd wast. 

Onze merken wasbare billendoekjes

Alvababy

Alvababy maakt billendoekjes van twee lagen stof. De printkant is van glad katoen, de ecru achterkant van wat ruwer bamboe. De doekjes zijn 20 x 20 cm en worden verkocht in setjes van zes doekjes met verschillende prints.

Anavy

De wasbare billendoekjes van Anavy zijn gemaakt van bamboe of katoen en hebben altijd een print kant en een witte achterkant. Ze zijn rechthoekig en worden verkocht per 4. De prints zijn assorti en kunnen gekozen worden als jongen, meisje of uniseks.

Bamboolik

De bamboe billendoekjes van Bamboolik zijn vierkant en met een afmeting van 20 x 20 cm lekker groot. Ze worden los verkocht in wit of grijs of in een complete set. 

BilliesBox

De billendoekjes van BilliesBox hebben een bamboe/katoen bovenkant en een microvezel onderkant. De doekjes zijn als set per 6 stuks verkrijgbaar, maar ook in een handige BilliesBox set. Daarnaast zijn er ook lotions verkrijgbaar met lavendel en kamille geur.

Blümchen

De billendoekjes van Blümchen zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Ze zijn vierkant en worden per 10 stuks verkocht.

Buttons

De billendoekjes van Buttons worden gemaakt van 100% katoen. Ze zijn vierkant en worden verkocht per 15 stuks.

Cheeky Wipes

De doekjes van Cheeky Wipes zijn verkrijgbaar in een bamboe en biologisch katoenen variant. De biologisch katoenen variant bestaat uit 100% biologisch katoen, de bamboe variant is gemaakt van 70% bamboe en 30% katoen. Cheeky Wipes heeft daarnaast ook bewaardozen, essentiële oliën en complete sets met alles erop en eraan.

Elskbar

Elskbar billendoekjes zijn vierkant en zijn gemaakt van twee lagen bamboe. De stiksels hebben klassieke Elskbar kleuren en ze worden verkocht in setjes van 8.

Laura Beijn

De billendoekjes van Laura Beijn worden met de hand gemaakt in Nederland van restanten stof. Ze kunnen rechthoekig zijn, maar ook rond, ovaal of driehoekig. De doekjes hebben altijd een print en witte zijde, met een ruwe kant en een gladde kant. Ze worden verkocht per 10.

Little Lamb

De bamboe doekjes van Little Lamb zijn gemaakt van 100% bamboe en zijn te koop per 10 stuks.

Petit Lulu

De billendoekjes van Petit Lulu zijn gemaakt van bamboe en biologisch katoen en zijn verkrijgbaar als setje met 10 stuks. De printjes worden assorti geleverd. De printjes zijn dezelfde als die je terugvindt in de voorgevormde luiers van Petit Lulu.

TotsBots

TotsBots billendoekjes zijn gemaakt van bamboe en polyester en zijn dun en soepel. Ze zijn rechthoekig en worden per stuk verkocht.

Page Speed