Kinderen van 6-18 jaar

Luiers voor kinderen en jongeren

Voor kinderen die laat zindelijk zijn of last hebben van incontinentie zijn er ook wasbare luiers of wasbaar incontinentiemateriaal beschikbaar. Er zijn voor deze kinderen diverse merken beschikbaar. De wasbare luiers (of het wasbare incontinentiemateriaal) sluiten met klittenband of drukknoopjes, maar kunnen in sommige gevallen ook opgetrokken worden als een onderbroek. 

Absorptievermogen van wasbare luiers voor kinderen en jongeren

Het absorptievermogen van de Bedwetter Pants van Mother-ease

Mother-ease Bedwetter Pants zijn verkrijgbaar in drie maten en bevatten geen sluiting. Ze worden aan en uit gedaan als een onderbroek. Het zijn vrij dikke luiers, die speciaal gemaakt wordt voor kinderen die 's nachts niet zindelijk zijn. Omdat ze vrij dik zijn, zijn ze overdag onder kleding redelijk zichtbaar. Uiteraard werken ze overdag wel net zo goed als 's nachts. 

Maat Bedwetter Pants Gewicht Taille omvang Bovenbeen omvang Absorptievermogen
Maat XS 13,5-18 kg 38-53 cm 25-33 cm 217 ml
Maat S 18-25 kg 40-58 cm 30-40 cm  238 ml
Maat M 25-30 kg 48-66 cm 33-43 cm 261 ml

De maatvoering is altijd afhankelijk van de bouw van je kindje en dus bij benadering.

Het absorptievermogen van de Blümchen Junior luiers

Inlegger Absorptievermogen
Microvezel maat XS 152 ml
Microvezel maat S 180 ml
Biokatoen maat XS 151 ml
Biokatoen maat S 264 ml

De Blümchen Junior luier wordt standaard geleverd met een microvezel inlegger. Bij de Junior luier maat XS wordt een XS microvezel inlegger meegeleverd. Bij de Junior luier maat S, wordt een S microvezel inlegger meegeleverd. De biokatoenen inleggers kun je er los bij kopen, om extra absorptievermogen toe te voegen. Ook kun je hydrofielen, prefolds of andere absorberende materialen in de luier stoppen om het absorptievermogen aan te passen. Deze luier kan met voldoende absorptievermogen ook voor 's nachts gebruikt worden. De meegeleverde microvezel inlegger is over het algemeen niet geschikt voor 's nachts. 

Wasbaar incontinentiemateriaal voor volwassenen; Blümchen Junior

De Blümchen Junior luiers zijn ook geschikt voor volwassenen. Maat S is bruikbaar vanaf ongeveer 35 kg, maar dat is echt een absolute ondergrens. De luier wordt met succes gedragen door volwassenen van 80 kg. De luier is niet geschikt voor peuters en kleuters.

Het absorptievermogen van de GroVia Big O.N.E. luiers

GroVia Big O.N.E. is een kant en klare luier. Het bestaat uit een absorberend, waterresistent overbroekje, met twee absorberende inleggers erin geklikt. De luier kan gesloten worden met drukknoopjes of klittenband en past van ongeveer 16 kg tot 32 kg. Hoewel het geen speciale nachtluier is, wordt het door sommige kinderen wel met veel succes voor 's nachts gebruikt. 

De GroVia Big O.N.E. neemt 344 ml op. 

Het absorptievermogen van de Kijani Pull-Up luiers

De Pull-Up luiers van Kijani zijn gebaseerd op het Snap-In-One systeem. De luier bestaat uit een optrekbroekje waarin een inlegger geklikt wordt. De broekjes hebben een elastische zijsluiting en zijn dus ook aan de zijkant te openen en sluiten. Het optrekken is dus optioneel en niet noodzakelijk zoals bij de Bedwetter Pants.

Maat Taille omvang Beenomvang Absorptievermogen
Maat 2-4 jaar 43-76 cm 20-35 cm 120 ml
Maat 4-6 jaar 45-91 cm 22-40 cm 185 ml
Maat 7-12 jaar 40-96 cm 22-53 cm 246 ml

Page Speed