Newborn billen in wasbare luiers!

De grote bayketens weten goed in te spelen op het brein van de zwangere vrouw. Ik zal vast niet de enige mama-to-be zijn geweest die totaal overdonderd door al het moois haar winkelmandje vol gooide tijdens het shoppen van de babyuitzet. Als je dan een poosje mama bent merk je pas hoeveel onzin je gekocht hebt, daarnaast zijn er ook nog een aantal dingen die je pas later aanschaft en die dan wel de moeite waard blijken. Voor mij persoonlijk waren dat de draagdoek, wasbare luiers en de voetenzak met teddy-stof van Koeka. Van die drie producten zag ik het nut gewoon niet zo in en het leek me prijzig voor wat ik eraan zou hebben. Ik zat er dus helemaal naast. En precies dat hebben veel mensen wanneer ze horen over wasbare newborn luiers. In dit artikel leg ik je graag uit waarom ook dit zo’n product is waarvan je achteraf blij bent dat je het hebt aangeschaft en wat Nappy’s.nl allemaal verkoopt op het gebied van newborn luiers.

Waarom zou je WEL newborn luiers aanschaffen?

Veel (aanstaande) ouders schaffen geen newborn luiers aan omdat ze er de meerwaarde niet van in zien. Mensen kiezen natuurlijk graag voor iets dat lang meegaat en newborn luiers gaan korter mee dan de one size luiers die te koop zijn. Omdat je ze maar kort kan gebruiken en er toch wel wat geld voor neerlegt kan ik me voorstellen dat je even schrikt. Maar toch kan het slim zijn om newborn luiers te gebruiken! Het verschil zit hem vooral in de pasvorm namelijk. Newborn luiers passen vaak vanaf een kilo of 2,5 en gaan mee tot 6 of 7 kilo. Het is net zoiets als een one size luier maar dan gewoon voor nog kleinere mini mensjes. One size luiers en overbroekjes passen vaak vanaf ongeveer 3,5-4 kilo en passen dan tot 16 kilo.  Nou is het verschil in getallen natuurlijk niet schrikbarend, maar toch zal je zien dat je inlevert op het gebied van pasvorm wanneer je een pasgeboren baby een one size luier laat dragen. Niet gek ook, want dezelfde luier kan gedragen worden door een peuter van 16 kilo!

Niet alleen voor pasgeboren baby’s zijn newborn luiers een goed idee, zeker ook bij prematuren, dysmaturen of meerlingen zijn newborn luiers enorm fijn in gebruik. Luiers speciaal gemaakt voor extra kleine en kwetsbare babylichamen.

Een pasgeboren baby heeft meestal 8 schone luiers per dag nodig. Dit betekent dat je per dag 8 luiers nodig hebt en ongeveer 2-3 overbroekjes. Een overbroekje kan je gemakkelijk meerdere keren gebruiken wanneer er geen ontlasting op gekomen is. Eventueel kan je het overbroekje na een keer te hebben gebruikt met water afspoelen en dan laten drogen. Kies je voor een AIO-systeem heb je natuurlijk 8 volledige luiers per dag nodig. Afhankelijk van het systeem of de mix van systemen en hoe vaak je wil gaan wassen kan je een pakket samenstellen. Onthoud wel dat je voor de dag(en) dat je wast en droogt ook luiers nodig hebt! Omdat je ook handdoeken en andere babykleding mee kan wassen met de luiers is het geen gek idee om om de dag te wassen. Vaak heb je dan voor 2,5 á drie dagen luiers nodig (24 luiers en 6-8 overbroekjes OF 24 AIO’s), gezien de vrij lange droogtijd. Ga je elke dag wassen, dan heb je nog minder nodig!

Newborn luiers kopen bij Nappy’s.nl

Nappy's.nl verkoopt meerdere merken newborn overbroekjes en luiers. Wat dacht je van de newborn overbroekjes van Buttons in de meest fantastische printjes? Je kan deze overbroekjes gebruiken van 3-5,5 kilo. Je gebruikt ze in combinatie met iets dat plas of ontlasting opneemt: voorgevormde luiers, inleggers of bijvoorbeeld hydrofielen! Dit kan trouwens bij alle newborn overbroekjes, vet handig! De overbroekjes hebben dubbele lekgootjes, zijn te verstellen en sluiten met een dubbele rij drukknoopjes.

Milovia heeft ook fijne overbroekjes in kekke printjes. Deze overbroekjes hebben handige en zachte flapjes waardoor inleggers gemakkelijk blijven zitten. Ze passen van 2,5-7 kilo, zijn te verstellen en sluiten met drukknoopjes.

Ook de overbroekjes van Petit Lulu zijn in newborn variant te koop. Wat deze overbroekjes zo fijn maakt zijn de randjes van fleece. Heel fijn en zacht voor die lekkere babyvetjes! De overbroekjes passen van 2-6 kilo en sluiten met klittenband!

Over Petit Lulu gesproken: de voorgevormde luiers van dit fijne merk zijn er dus ook in newborn variant en ik weet wel heel erg zeker dat ik die ga aanschaffen als ik ooit nog een kindje mag dragen. Ook de voorgevormde luiers passen van 2-6 kilo. Daarnaast heeft deze luier een toffe partytrick: er is een speciaal knoopje waardoor de luier niet over het naveltje komt. Hoe slim is dat?! De luier sluit met drukknoopjes.

Close heeft hele zoete newborn AIO’s die passen van 2-5,5 kilo en dubbele lekgootjes hebben. Ze worden geleverd met bijpassende inleggers en sluiten met klittenband!

Wel heel klein, niet specifiek voor newborns

Totsbots heeft voor de allerkleinsten ook de welbekende Bamboozle die past van 2,7-8 kilo. De voorgevormde luier sluit met klittenband en is ook te verstellen. Je kiest dan gewoon voor maat 1! Dit kan je ook doen bij de overbroekjes van dit fijne merk. Ditzelfde geldt voor de sized pocketluiers, bamboeluiers en overbroekjes van Little Lamb! Maat 1 past van ongeveer 3-9 kilo, is niet te verstellen en sluit met klittenband (bamboeluiers en overbroekjes) of drukknoopjes (pocketluiers). Blümchen heeft overbroekjes die maar liefst vier rijen heeft om mee te verstellen, hierdoor passen deze overbroekjes van 3-15 kilo. Als nadeel heeft dit dan wel dat het overbroekje  voor een groot deel dubbel zit wanneer hij op de kleinste maat staat. Blümchen heeft ook voorgevormde luiers in maat S die passen van 3-7 kilo. Gemaakt van 100% bio katoen en met een drukknoopjes sluiting.

Tip van flip: borstvoedingspoep kan zo *hatseflats* de wasmachine in gegooid worden, je was komt er echt weer schoon uit, beloofd! Als je kunstvoeding geeft of wanneer je kindje inmiddels al met vaste voeding is begonnen kan je eventueel een inlegvelletje gebruiken die de ontlasting opvangt.

Ga jij voor wasbare newborn luiers?

Liefs,
Alicia, team Nappy’s.nl
 


Page Speed