Disana

Disana wolbroek

De wolbroeken van Disana zijn zeer populair dankzij de mooie kleuren en de stevige kwaliteit. De wolbroeken zijn dubbel gebreid en na lanoliseren zeer lekbestendig. Deze gebreide wolbroeken gaan na ingebruikname krimpen en vervilten. Ze worden hiermee nog lekbestendiger, maar houd er dus rekening mee dat je altijd een maatje groter moet kopen dan de huidige kledingmaat van je kind. 

Wol is zelfreinigend en heeft, eenmaal gelanoliseerd, een zeer waterresistente functie. Wolbroekjes worden met name 's nachts gebruikt over een voorgevormde luier of vouwluier heen. 's Ochtends kun je de wolbroek te luchten hangen, zodat deze 's avonds weer bruikbaar is. Uiteraard kunnen wolbroeken ook overdag gebruikt worden, maar houd dan rekening met wat lossere kleding. 

Wol hoeft niet steeds gewassen te worden. Je kunt de wolbroek over het algemeen weken achter elkaar gebruiken als er geen ontlasting op komt. Op een gegeven moment zal een wolbroekje ook na het luchten niet meer fris ruiken. Dan is het tijd voor een wasbeurt en dient de wolbroek opnieuw gelanoliseerd te worden.

Bij je bestelling ontvang je uitgebreide lanoliseerinstructies. Wij raden vaste lanoline aan voor het lanoliseren van wolbroeken. Een nieuwe wolbroek dient voor het eerste gebruik drie keer gelanoliseerd te worden. 

Materiaal

100% biologische merinowol

Disana wolbroeken mogen op de hand gewassen worden of op een wolwasprogramma in de wasmachine. Ze drogen het beste liggend. Niet uitwringen of centrifugeren. 

Page Speed