Inlegvellen

Inlegvellen worden los op de luier of op de bovenste booster gelegd, om de luier te beschermen en ontlasting makkelijk te kunnen verwijderen. Er zijn wasbare fleece en zijden inlegvellen waar de ontlasting vanaf geschud kan worden en wegwerp inlegvellen van viscose, cellulose en papier die weg gegooid worden als er ontlasting op is gekomen.
 1. Viscose inlegvellen Popolini (Popli)
  Inlegvellen Viscose Popolini
 2. Cellulose inlegvellen Avo+Cado
  Inlegvellen Cellulose Avo+Cado
 3. Little Lamb inlegvellen papier
  Inlegvellen Papier Little Lamb
 4. Wasbare zijden inlegvellen
  Wasbare zijden inlegvellen
  € 5,90
 5. Zijden inleggers Disana
  Wasbare zijden inlegvellen Disana 5 stuks
  € 22,50
 6. Fleece inlegvellen Petit Lulu
  10 Wasbare fleece inlegvellen Petit Lulu
  € 12,90
 7. Wasbare fleece inlegvellen Little Lamb
  Wasbare fleece inlegvellen Little Lamb
  € 1,50 € 1,50
 8. Popolini fleece inlegvel
  Wasbare fleece inlegvellen Popolini
  Special Price € 1,95 Regular Price € 2,95

Inlegvellen voor wasbare luiers

Wegwerp inlegvellen van viscose, cellulose of papier die alleen nat zijn geworden kunnen gewassen en hergebruikt worden. De inlegvellen viscose van Popolini komen het beste uit de wasmachine voor meervoudig hergebruik, maar ook de cellulose inlegvellen van Avo+Cado en de papieren inlegvellen van Little Lamb kunnen enkele keren hergebruikt worden. De inlegvellen kunnen wel krimpen als ze in de wasmachine zijn geweest.

Bij baby’s die nog uitsluitend borstvoeding krijgen is het gebruik van inlegvellen niet nodig. Deze ontlasting is zo dun dat het door de wasmachine met gemak weggespoeld wordt. Gebruik wel altijd een inlegvel als je de billen van je baby insmeert met een vette zalf. Zalf heeft namelijk een zeer nadelige invloed op het absorptievermogen van de luier.