Wasbare zoogcompressen

Wasbare zoogcompressen zijn niet alleen heel prettig voor de huid, maar ook voor je portemonnee en natuurlijk voor het milieu. De borstcompressen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Onderaan deze pagina vind je meer informatie en een handige vergelijkingstabel!

Zoogcompressen wasbaar

Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan kun je zoogcompressen (ook wel borstvoedings pads of borstcompressen genoemd) gebruiken om eventuele lekkages van melk op te vangen. Het voorkomt een natte BH en een nat shirt. De borstcompressen stop je in je BH. Ze nemen het vocht op en hebben veelal een waterresistent laagje voor extra zekerheid. Wanneer de wasbare zoogcompressen vol raken, of na een dag gebruik, verschoon je de zoogcompressen. De gebruikte zoogcompressen kun je gewoon in de wasmachine wassen op 40 of 60 graden. 

Soorten zoogcompressen

Als je een kleine cupmaat hebt of weinig absorptie nodig hebt, kun je voor een kleine maat zoogcompres kiezen. Over het algemeen is het zo dat je een grotere maat zoogcompres minder goed ziet zitten onder kleding, dan een (te) kleine maat. 

De herbruikbare zoogcompressen zijn verkrijgbaar in doorsnedes van 10 cm, 11 cm, 12 cm, 13 cm en 14 cm. Wij verkopen bamboe zoogcompressen, maar ook biologisch katoenen zoogcompressen en borstvoedingscompressen met wol en zijde voor de gevoelige huid.

In onderstaande tabel hebben we verschillende kenmerken van al onze zoogcompressen op een rijtje gezet. Hierdoor kun je makkelijk in één overzicht zien welke zoogcompressen bijvoorbeeld een droog gevoel geven of een lekbestendig PUL-laagje hebben. Ook de gebruikte materialen, keurmerken en land van herkomst vind je in deze tabel.
 

Vind de beste zoogcompressen voor jou

   
Merk   
   
Maat   
Verkocht per Prijs per pakket Prijs per paar    
Materiaal   
   
Waterdichte laag   
   
Voorgevormd   
   
Keurmerk   
   
Varianten   
   
Alvababy   
   
10 of 12 cm   
4 paar €11,95 €2,99    
Bamboe en polyester   
   
PUL   
   
Ja   
   
CPSIA   
   
Wit of Kleur  
Bare and Boho 13 cm 3 paar €23,95 €7,98 Biologisch katoen PUL Ja Nee Print
Disana Katoen 10 of 14 cm 1 paar €3,95 €3,95 Katoen, polyester, elastaan PUL Nee OEKO-TEX Wit
Disana Zijde/Wol 10 of 14 cm 1 paar €5,95 €5,95 Zijde, wol Wol Nee OEKO-TEX Wit
   
Imse 100% biologisch katoen  
   
12 cm   
3 paar €14,95 €4,98    
Biologisch katoen   
   
Geen   
   
Ja   
   
OEKO-TEX   
   
Zwart, wit of print   
Imse StayDry 12 cm 3 paar €16.95 €5.65 Biologisch katoen, polyester PUL Nee OEKO-TEX Zwart of wit
   
Little Lamb   
   
11 of 13 cm   
5 paar met wasnet €18,50 €3,70    
Bamboe   
   
PUL   
   
Nee   
   
OEKO-TEX   
   
Wit   
   
Petit Lulu Bamboe 
   
12 cm   
5 paar of in set met 6 paar €18,90 €3,78
Huidkant en binnenkant: Bamboe, biologisch katoen, polyester   
   
Fleece   
   
Nee   
   
OEKO-TEX   
   
Wit   
   
Petit Lulu Bamboe/Katoen   
   
12 cm   
5 paar €18,90 €3,78    
Huidkant: Katoen, polyester
Binnenkant: bamboe, biologisch katoen   
   
Fleece   
   
Nee   
   
OEKO-TEX   
   
Wit of kleur   
   
Popolini 100% biologisch katoen   
   
12 cm   
3 paar €13,90 €4,63   
Biologisch katoen   
   
Geen   
   
Nee   
   
OEKO-TEX en GOTS   
   
Wit   
   
Popolini Voorgevormd met PUL 
   
12 cm   
3 paar €13,90 €4,63 Biologisch katoen, polyester (achterkant)       
PUL   
   
Ja   
   
OEKO-TEX en GOTS   
   
Wit   
   
Popolini Voorgevormd Stay-Dry met PUL   
   
12 cm   
3 paar €14,50 €4,83    
Huidkant: polyester, polypropyleen, elastaan
Binnenkant: biologisch katoen. Achterkant: polyester 
   
PUL   
   
Ja   
   
OEKO-TEX en GOTS   
   
Wit   
   
Popolini Zijde/Wol   
   
12 cm   
1 paar €8,90 €8,90    
Huidkant: bourette zijde 
Achterkant: wol   
   
Wol   
   
Nee   
   
OEKO-TEX   
   
Wit   

Onze merken zoogcompressen

Alvababy

De zoogcompressen van Alvababy zijn gemaakt van bamboe met een waterdichte laag PUL aan de achterkant, om de kans op doorlekken te minimaliseren. Ze zijn verkrijgbaar in de maat 10 cm en 12 cm. De 10 cm zoogcompressen komen in mooie pastelkleuren, de 12 cm zoogcompressen zijn wit. In beide pakjes zitten acht zoogcompressen, dus vier paar. Deze zoogcompressen mogen op 60 graden gewassen worden en mogen ook in de droger.

Bare and Boho

Bare and Boho maakt prachtige wasbare zoogcompressen van biologisch katoen met een PUL laag aan de buitenkant. De doorsnede is 13 cm en ze worden geleverd per 3 paar (6 stuks) in een katoenen waszakje.

Disana

Disana maakt zoogcompressen van katoen en een versie van zijde/wol. Beide varianten zijn verkrijgbaar in twee maten: 11 of 14 cm doorsnede. De katoenen variant is gemaakt van drie lagen katoen en een laagje PUL tegen het doorlekken. Ze mogen gewassen worden op 95 graden. De zijde/wol variant is zeer geschikt voor de gevoelige huid door het gebruik van zijde tegen de huid. Aan de binnenkant van deze zoogcompressen zit wol. Ze mogen alleen voorzichtig met de hand gewassen worden.

Imse

Imse maakt twee verschillende soorten zoogcompressen. De ene versie is gemaakt van 100% biologisch katoen en heeft geen PUL laag. De andere versie is ook gemaakt van biologisch katoen, maar heeft ook een polyester stay dry laagje en een PUL laagje tegen doorlekken. Beide soorten borstcompressen zijn 12 cm in doorsnede. De stay dry zoogcompressen zijn verkrijgbaar in zwart of wit, de zoogcompressen van biologisch katoen zijn behalve in zwart of wit ook verkrijgbaar in verschillende printjes. Ze kunnen gewassen worden op 60 graden en mogen in de droger.

Little Lamb

De zoogcompressen van Little Lamb zijn wit van kleur en verkrijgbaar in de maten 11 cm en 13 cm. Beide maten zijn gemaakt van bamboe, binnenin zit een waterdichte laag PUL verwerkt. De zoogcompressen worden geleverd in een klein wasnetje en zijn verpakt per 10 stuks, dus vijf paar. Ze mogen op 40 graden gewassen worden en mogen op lage temperatuur in de droger.

Petit Lulu

De zoogcompressen van Petit Lulu zijn alleen verkrijgbaar in de maat 12 cm. Ze zijn gemaakt van bamboe met biologisch katoen. De achterzijde is van fleece, om ze lekbestendiger te maken. Deze zoogcompressen bevatten geen PUL. Ze worden verpakt per tien stuks, dus vijf paar en zijn verkrijgbaar in wit en kleur. 

Popolini

Popolini heeft meerdere soorten zoogcompressen. Alle varianten hebben een doorsnede van 12 cm. Er is een 100% biologisch katoenen variant beschikbaar, deze worden verpakt per zes stuks, dus drie paar. Deze zoogcompressen bevatten geen fleece of PUL om ze lekbestendiger te maken. Popolini heeft daarnaast ook een variant van biologisch katoen met een StayDry laagje aan de huidkant en een PUL laagje aan de achterkant om ze lekbestendiger te maken. Deze variant is licht voorgevormd voor een betere pasvorm. Ze worden verkocht per zes stuks, dus drie paar. Beide katoenen varianten mogen op 60 graden gewassen worden. De derde variant bestaat uit wol en zijde. De huidkant bestaat voor 100% uit zijde, de achterkant bestaat voor 100% uit wol zodat de zoogcompressen niet zo snel doorlekken. Deze zoogcompressen zijn zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ze moeten met de hand gewassen worden en worden verkocht per paar, dus twee stuks. 

Page Speed