Menstruatiecups

Menstruatiecups

Menstruatiecups zijn het duurzame alternatief voor (wegwerp) tampons. Je brengt een cup in je vagina in, waar deze het menstruatiebloed opvangt. De cups zijn over het algemeen gemaakt van medische siliconen en hebben geen nadelige invloed op de slijmvliezen van je vagina. Omdat het vocht opgevangen in plaats van geabsorbeerd wordt, raken de slijmvliezen niet uitgedroogd en is er minder kans op irritaties en infecties. Bovendien kunnen bacteriën zich niet hechten aan het gladde materiaal van een cup. Cups zijn er in veel soorten en maten, van zacht tot wat stugger, van klein tot groot en vaak ook nog in verschillende kleuren en vormen. 

Cups nemen meer vocht op dan een tampon kan absorberen. Ze zijn daardoor ideaal als je veel of lang van huis bent en tijdens het werken. Ze zijn ook erg geschikt om mee te zwemmen en te sporten. Een cup kan je tot 12 uur achter elkaar dragen en kan ook 's nachts gebruikt worden. 

Imse menstruatiecups

De cups van Imse zijn verkrijgbaar in drie maten en zijn semi-transparant. Ze zijn gemaakt van zacht maar wat dikker silicone en zijn daardoor stevig.

Door de stevige medische silicone kan de cup keer op keer uitgekookt worden. Eventueel kan de cup ook gewassen worden met (speciale) zeep of schoongemaakt worden met een doekje. Dit heeft geen invloed op het materiaal. 

De cups van Imse worden gemaakt door een FDA (Food and Drug Administration) gecertificeerd bedrijf.  Dit is één van de strengst gereguleerde keurmerken voor fabrikanten. De cups zijn dus zeer veilig en zijn van hoge kwaliteit. Ze gaan zeker 10 jaar mee. 

De cup wordt geleverd in een discreet zakje van biologisch katoen met Nederlandstalige handleiding. 

Page Speed