Vouwluiers

Vouwluiers

Vouwluiers zijn alle soorten luiers die niet voorgevormd zijn, maar die nog op de juiste manier gevouwen moeten worden, voordat ze als wasbare luier gebruikt kunnen worden. Voorbeelden van vouwluiers zijn hydrofiele luiers, prefolds en strikluiers.


Hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers zijn zeer veelzijdig inzetbaar. Ze zijn niet alleen te gebruiken als luier, maar ook als zonnescherm, spuugdoek, slab, dekentje enzovoort. Wij verkopen katoenen en bamboe hydrofielen van Jollein. De katoenen hydrofielen zijn de echte 'ouderwetse' katoenen luiers. Tegenwoordig worden ze makkelijk en veilig vastgezet met een luierklemmetje zoals een Snappi of Boingo. De katoenen hydrofielen van Jollein zijn 70x70 cm en kunnen op diverse manieren gevouwen worden tot een wasbare luier. Wij verkopen ook de bamboe hydrofielen van Jollein. Deze zijn gemaakt van 100% bamboe en vervormen dus wel iets na verloop van tijd. De heerlijk zachte stof maakt dat echter meer dan goed. Nieuw zijn ze 70x70 cm, maar de ervaring is dat ze na een aantal keer wassen rechthoekig worden. Ze zijn dan vooral geschikt om te gebruiken als padfold of als booster.

Naast de hydrofielen van Jollein verkopen wij ook de biologisch katoenen hydrofielen van Popolini. Deze hydrofielen zijn 70 x 70 cm en hebben het GOTS keurmerk.


Prefolds

Prefolds bestaan al uit meerdere lagen stof en nemen over het algemeen meer op dan hydrofielen. Ze zijn vaak wat kleiner en worden dus op andere manieren gevouwen dan hydrofiele luiers. Ze zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als inlegger voor een pocketluier, of als padfold (in drieën gevouwen) los in een overbroekje. Wij verkopen katoenen prefolds van Blümchen, Buttons en Popolini en bamboe/katoen prefolds van Blümchen en Buttons.


Strikluiers

Strikluiers zijn slankvallende katoenen luiers die zeer geschikt zijn voor pasgeborenen. Met een extra booster kunnen ze de gehele luierperiode gebruikt worden. Wij verkopen de strikluiers van Popolini, deze zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. 

Page Speed