Vouwluiers

Vouwluiers

Vouwluiers zijn alle soorten luiers die niet voorgevormd zijn, maar die nog op de juiste manier gevouwen moeten worden, voordat ze als wasbare luier gebruikt kunnen worden. Voorbeelden van vouwluiers zijn hydrofiele luiers, prefolds en strikluiers.


Hydrofiele luiers

Hydrofiele luiers zijn zeer veelzijdig inzetbaar. Ze zijn niet alleen te gebruiken als luier, maar ook als zonnescherm, spuugdoek, slab, dekentje enzovoort. De katoenen hydrofielen zijn de echte 'ouderwetse' katoenen luiers. Tegenwoordig worden ze makkelijk en veilig vastgezet met een luierklemmetje zoals een Snappi of Boingo. Hydrofielen kunnen op diverse manieren gevouwen worden tot een wasbare luier. Wij verkopen hydrofiele luiers van Blümchen, Disana en Popolini.

Oogjesluiers

De ouderwetse oogjesluier is nog steeds een fantastische luier als je je hand niet omdraait voor wat vouwwerk. Door de speciale weeftechniek neemt een oogjesluier meer op dan een hydrofiele luier, terwijl de stof en dus de luier niet zo gek veel dikker is. Er zijn talloze vouwen mogelijk met deze vierkante doeken, die vaak een afmeting van 70 x 70 cm hebben. Wij verkopen oogjesluiers van Blümchen en Buttons.

Prefolds

Prefolds bestaan al uit meerdere lagen stof en nemen over het algemeen meer op dan hydrofielen. Ze zijn vaak wat kleiner en worden dus op andere manieren gevouwen dan hydrofiele luiers. Ze zijn ook zeer geschikt om te gebruiken als inlegger voor een pocketluier, of als padfold (in drieën gevouwen) los in een overbroekje. Wij verkopen katoenen prefolds van Blümchen en Buttons en bamboe/katoen prefolds van Buttons. De prefolds van Laurabeijn.nl zijn gemaakt van een mix van bamboe, katoen, polyester en hennep.


Strikluiers

Strikluiers zijn slankvallende katoenen luiers die zeer geschikt zijn voor pasgeborenen. Met een extra booster kunnen ze de gehele luierperiode gebruikt worden. Wij verkopen strikluiers van Disana en Popolini, beide zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. 

Luierklemmetjes

Snappi luierklemmetjes zijn een gebruiksvriendelijker alternatief voor de ouderwetse veiligheidsspeld. Door middel van de haakjes grijpt een luierklem zich vast in de stof, waardoor een vouwluier mooi om je kindje blijft zitten. Boingo luierklemmetjes werken op een zelfde manier, maar bestaan uit twee losse klemmetjes, waardoor ze flexibeler zijn en ook bij grote kinderen altijd de luier sluitend krijgen.