Elskbar

Elskbar

Elskbar is Deens voor 'lief'. Zoals de waslabels in de producten zeggen; 

Materiaal van het overbroekje: 100% TPU

Jouw materiaal: 100% lief

Dat is toch schattig! Elskbar is opgericht door Louise. Ze heeft drie zonen en een enorme passie voor wasbare luiers. Dat komt ons bekend voor! Toen haar oudste zoon in 2010 als pasgeborene een enorme poepluier creëerde in de enige wasbare luier, was dat tijdelijk het einde van Louise's wasbare luier avontuur. Er was toen nog zeer weinig te krijgen en ze had geen idee wat ze met deze smerige luier aan moest. Toen drie jaar later haar tweede op komst was, was het aanbod online enorm uitgebreid. Ze schafte een enorme hoeveelheid newborn luiers aan en het wasbaar luieren was vanaf het begin een succes. Haar derde zoon die zich een aantal jaar later aandiende, bleek een veelplasser te zijn. De enige luier die alles droog hield zat niet mooi en was een veel te dik pakket. Zo begon de zoektocht naar een slankere, maar wel zeer goed absorberende luier en werd Elskbar geboren. 

Elskbar heeft Newborn en One Size AIO Snap-In luiers, luierzakken, waszakken, inleggers, billendoekjes, verschoningsmatjes en wasbaar maandverband in het assortiment. De aardse prints van Elskbar zijn erg populair. De prints passen goed bij elkaar en zijn zowel voor luiers, accessoires als wasbaar maandverband prima geschikt. De kwaliteit van de luiers is erg hoog. De Newborn en One Size luiers zijn verkrijgbaar als voordelig pakket met daarin acht luiers met van iedere print 1 luier.

Alle Elskbar producten worden gemaakt in een kleinschalige fabriek in China waar 70 medewerkers werken. De jongste medewerker was in 2020 28 jaar. Louise heeft in haar zoektocht naar de juiste werkplaats contact gehad met talloze naaiateliers en fabrieken. Uiteindelijk kwam deze fabriek eruit, niet in de laatste plaats omdat de eigenaar een goed oog heeft voor de werkomstandigheden van zijn medewerkers. Ze krijgen een goed loon, maken geen lange dagen en hebben recht op extra vrije dagen. Louise heeft bijna dagelijks contact met de eigenaar, niet alleen over luiers, maar ook over allerlei privézaken. Louise is ervan overtuigd dat het ook in China mogelijk is om met een bewust en eerlijk bedrijf te werken. 

Elskbar informatie

Land van herkomst merk: Denemarken

Land van productie: China

Website: https://www.elskbar.com/en/

Wasinstructies: https://www.elskbar.com/en/guides/washing-cloth-diapers/