Luierklemmetjes

Luierklemmetje

Een luierklem wordt gebruikt als alternatief waar vroeger een veiligheidsspeld werd gebruikt. Een luierklem is iets gebruiksvriendelijker.

Door middel van de weerhaakjes aan de luierklem kan de klem zich vastgrijpen in de stof. Hierdoor gaat het snel en makkelijk om een hydrofiel, oogjesluier of prefold, welke om je kindje heen gevouwen is, vast te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een hydrofiel in vliegervouw gevouwen of een prefold in bikinifold.

Ook op voorgevormde inleggers zonder klittenband of drukknoopjes zijn deze simpel te gebruiken.

Popolini Snappi

De Snappi luierklem van Popolini is een flexibele luierklem. Het heeft aan de drie uiteindes een klemmetje zitten welke je in de stof klemt. De luierklemmen Snappi van Popolini zijn in verschillende kleuren leverbaar en worden per stuk verkocht.

Aan elk klemmetje zit een soort lusje. Dit lusje kun je voorzichtig over de punten van de klemmetjes heen vouwen zodat deze veilig opgeborgen kan worden.

Gebruik deze lusjes niet om de Snappi luierklem van Popolini op spanning in de stof te zetten, hierdoor bestaat de kans dat de lusjes breken.

De Snappi luierklem van Popolini is 13 cm lang. Deze luierklemmetjes kun je schoonmaken onder de kraan met warm water.

Deze Snappi luierklemmetjes worden geproduceerd in Zuid Afrika.

Boingo

Met Boingo luierklemmetjes zet je prefoldsoogjesluiers en hydrofiele luiers makkelijk vast, zonder het gebruik van veiligheidsspelden. De luierklemmetjes hebben kleine weerhaakjes die in de stof grijpen.

Bij heel kleine baby's waarbij de luier nog over elkaar heen sluit volstaat één Boingo. Bij wat grotere kindjes gebruik je beide Boingo's uit deze set als de sluiting wat verder uit elkaar zit. Hiermee zijn Boingo's flexibeler dan Snappi's die maar uit één geheel bestaat. De luierklemmetjes worden verkocht per 2 stuks van één kleur.

De Boingo's kunnen afgewassen worden in warm water indien nodig.