Kijani

Kijani

Kijani is een uniek en sociaal bedrijf in Kampala, Oeganda. Diapers with a Difference. Luiers die net zo uniek zijn als jouw kleine, met een hoge kwalitatieve waarde en een ethische productie.

Het werkloosheidpercentage onder vrouwen in Oeganda is 58% en daar wil Kijani iets aan doen. Empowerment is één van de kerndoelen van dit prachtige bedrijf. De vrouwen die de luiers maken hebben dankzij Kijani een goede baan, met een loon dat ver boven de marktstandaard ligt. Ze werken in een goede werkomgeving en onder eerlijke werkomstandigheden. 

Een andere belangrijke waarde is toegankelijkheid. Kijani werkt samen met andere organisaties om de luiers betaalbaar en toegankelijk te maken voor Oegandese families. Door wasbare luiers toegankelijk te maken worden de huishoudelijke omstandigheden verbeterd en is de uitkomst voor baby's en jonge kinderen beter, door een betere gezondheid.  

De medewerkers naaien de luiers lokaal en maken hierbij ook gebruikt van Kitenge stoffen die op de lokale markt in de stad worden aangeboden. Prints zijn daarmee altijd uniek en limited. Per seizoen worden er een aantal standaard PUL prints uitgebracht en een aantal Kitenge prints die op de lokale markt in Kampala worden aangeschaft. De kitenge prints van Kijani zijn daarmee altijd authentiek Afrikaans.

De katoen die gebruikt wordt om de luiers te maken, wordt daarnaast lokaal gewonnen en gesponnen. Dit geldt voor de katoen in de absorberende lagen van de diverse boosters en inleggers en voor de katoen van de kitenge stoffen. 

Nappy's.nl verkoopt het volledige assortiment wasbare luiers van Kijani. We hebben SIO inleggers, boosters en overbroekjes in drie verschillende maten. Daarnaast hebben we ook Pull-Up luiers in drie maten voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Kijani optrekluiers zijn uitermate geschikt voor wat oudere kindjes die 's nachts nog niet zindelijk zijn.

Kijani informatie

Land van herkomst merk: Oeganda

Land van productie: Oeganda

Certificaten: CPSIA

Website: https://kijanionline.com

Page Speed