Strikluiers

  1. Strikluier
    Katoenen strikluier Popolini (1 stuk)
    € 6,90

Strikluiers 

Strikluiers zijn ontzettend comfortabele katoenen luiers. Ze zijn heel geschikt voor pasgeboren baby’s, maar ook voor peuters of kindjes die bijna zindelijk zijn. Doordat ze op verschillende manieren gevouwen kunnen worden, passen strikluiers dus altijd. Strikluiers nemen van zichzelf niet heel veel vocht op, omdat ze zeer dun zijn. Het is dus het beste om katoenen strikluiers te gebruiken met een extra booster. De strikluiers worden vastgezet met behulp van de linten.

Over een strikluier moet nog wel een overbroekje van PUL of TPU om te zorgen dat het een water resistent geheel wordt. Kies je liever voor natuurlijke materialen? Dan kun je een overbroekje van wol gebruiken.

Wanneer je meerdere strikluiers gaat wassen, kun je er voor kiezen om alle linten te bundelen door ze in een strik of knoop te maken. Dit voorkomt dat de touwtjes in elkaar geknoopt raken na een wasbeurt. Gebruik hiervoor liever geen wasknijpers of andere harde/scherpe materialen, hierdoor kan schade ontstaan aan de luiers of wasmachine.

Popolini en Disana

De strikluiers van Popolini en Disana bestaan voor 100% uit biologisch katoen en mogen op 60 graden gewassen worden. Deze strikluiers hebben een OEKO-TEX en GOTS certificaat. Ze worden per stuk (Popolini) of per 5 (Disana) verkocht en zijn verkrijgbaar in een naturel kleur, welke wat lichter kan worden na het wassen.