Overbroekjes

Op deze pagina vind je alle merken overbroekjes die we verkopen. Heb je behoefte aan overzicht? Bekijk dan onze vergelijkingstabel. Hierin worden alle belangrijke eigenschappen van de verschillende merken overbroekjes op een rij gezet. Ben je op zoek naar specifieke eigenschappen (zoals flappen aan de binnenkant, of een keurmerk) dan vind je in de tabel snel welke overbroekjes aan jouw wensen voldoen. 

Overbroekjes

Overbroekjes worden gebruikt over vouwluiers en voorgevormde luiers, om zo een waterdicht geheel te vormen. Overbroekjes passen over het algemeen over de meeste wasbare luiers en zijn vaak verstelbaar in maat, waardoor ze van geboorte tot zindelijkheid passen. Er zijn ook merken met verschillende maten overbroekjes voor een optimale pasvorm.

Onze merken

Alvababy

De overbroekjes van Alvababy passen van ongeveer 4 tot 15 kg. Ze hebben dubbele lekgootjes en flappen aan de binnenkant. De overbroekjes passen over de meeste voorgevormde luiers en vouwluiers, en zijn dankzij de flappen ook zeer goed te gebruiken in combinatie met losse boosters en prefolds.

Anavy

Anavy heeft One Size overbroekjes die passen van 5 tot 15 kg en optrek overbroekjes. Beide modellen zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. De One Size overbroekjes zijn verstelbaar in vier maten door middel van de drukknoopjes aan de voorkant. De One Size overbroekjes zijn er met drukknoopjes en klittenbandsluiting. De optrek overbroekjes zijn ideaal voor buikslapers en beweeglijke kindjes tijdens het verschonen en zijn beschikbaar in vier verschillende maten.

Bamboolik

Bamboolik overbroekjes zijn verstelbaar in vier verschillende maten met behulp van de drukknoopjes op de voorkant. De One Size overbroekjes passen hierdoor van ongeveer 4 kg tot 15 kg. Het XL overbroekje past van 15-25 kg. De overbroekjes zijn voorzien van dubbele lekgootjes met een zacht elastieken randje. De buitenste rand is van zacht fleece. Bamboolik overbroekjes passen over de meeste voorgevormde luiers en vouwluiers. Ook zijn ze te gebruiken als SIO luier in combinatie met de DUO inleggers van Bamboolik. De One Size overbroekjes sluiten met klittenband of drukknoopjes, de XL overbroekjes sluiten met klittenband.

Bare and Boho

De standaard overbroekjes van Bare and Boho (niet te verwarren met de overbroekjes van de Recycled luiers, deze zijn anders) bestaan uit twee lagen TPU en zijn hiermee wat lekbestendiger dan overbroekjes met één laag TPU of PUL. De broekjes zijn verstelbaar in vier verschillende maten en passen van ongeveer 4 tot 18 kg. Ze hebben dubbele lekgootjes en kunnen gebruikt worden over voorgevormde luiers of in combinatie met SIO inleggers van Bare and Boho en diverse andere merken. 

Bebeboo

De Bebeboo Flex overbroekjes zijn verstelbaar in 3 verschillende maten en passen van 4,5 tot 16 kg. De luier heeft een dubbele laag PUL en is hierdoor erg lekbestendig. Ook heeft deze luier dubbele lekgootjes en een flap aan de voorkant wat handig kan zijn bij gebruik van bijvoorbeeld prefolds. In de luier bevinden zich aan de voor- en achterkant drukknoopjes, hier kun je de Bebeboo SIO inleggers inklikken, maar SIO inleggers van veel andere merken passen ook. 

Blümchen

De overbroekjes van Blümchen zijn verstelbaar in maat door middel van de drukknoopjes op de voorkant. De Newborn overbroekjes passen van ongeveer 3 tot 6 kg. One Size overbroekjes passen van ongeveer 3-15 kg en de XL overbroekjes van ongeveer 8-25 kg. Ze hebben dubbele lekgootjes bij de benen en zijn verkrijgbaar met klittenband- en drukknoopjessluiting (Newborn alleen met klittenband).

Bubblebubs

De Candie overbroekjes van Bubblebubs zijn prachtige en innovatieve overbroekjes die verstelbaar zijn in maat van ongeveer 4 tot 15 kg. In tegenstelling tot de meeste One Size overbroekjes, hebben ze geen verkleinknoopjes aan de voorkant, maar sluiten ze met een dubbele rij drukknoopjes op de zij- of achterkant van het broekje. De overbroekjes hebben een zachte binnenkant van fleece en een waterresistente PUL buitenkant. Aan de achterzijde zitten aan de binnenkant twee drukknoopjes om de Candies Trifold in te kunnen klikken.

Buttons

De overbroekjes van Buttons zijn gemaakt van 100% polyester met een dubbele laag PUL. De overbroekjes sluiten met drukknoopjes en beschikken over dubbele beengootjes. Ze zijn te gebruiken als SIO luier in combinatie met de inleggers van Buttons, maar ze zijn ook te gebruiken als overbroekje over vrijwel alle vouwluiers en voorgevormde luiers. De overbroekjes zijn verstelbaar in maat en zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. De newborn overbroekjes passen van ongeveer 3 tot 5,5 kg, de One Size overbroekjes passen van ongeveer 4 tot 16 kg en de Super overbroekjes passen van ongeveer 5,5 tot 18 kg. Buttons werkt veel met tijdelijke prints, dus in veel gevallen geldt op is op. 

Close

De soepele overbroekjes van Close zijn verstelbaar in 3 maten en zijn verkrijgbaar met een klittenband- of drukknoopsluiting. De overbroekjes passen ongeveer van 3,5 tot 16 kg. Aan de voor- en achterkant van deze cover bevindt zich een flap waardoor je heel fijn een prefold of hydrofiel in dit overbroekje kunt leggen.

Disana

Disana heeft 2 soorten overbroekjes van PUL. Het klittenband model heeft dubbele lekgootjes en ter hoogte van het klittenband een extra laag PUL voor extra bescherming tegen lekkage. Het optrekoverbroekje heeft geen sluiting en is daardoor erg geschikt voor de nacht of voor kindjes die graag op hun buik slapen. Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Elskbar

De Cover All overbroekjes van Elskbar zijn voor velen het ultieme overbroekje. Ze hebben een dubbele laag TPU, dubbele lekgootjes, flappen aan de binnenkant, drukknoopjes om SIO inleggers van heel veel verschillende merken in te klikken en ze passen over zowel vouwluiers als voorgevormde luiers! De broekjes zien er ook nog eens prachtig uit en passen van ongeveer 6 tot 16 kg.

GroVia

De GroVia overbroekjes hebben een sluiting van drukknoopjes of zeer zacht en stevig klittenband. De overbroekjes passen van 3,5 tot 14 kg. De overbroekjes zijn te gebruiken met de GroVia inleggers als SIO systeem. De cover is gevoerd met een heel fijnmazig net, hierdoor kun je deze overbroekjes ook gebruiken als zwemluier in natuurwater (Chloor kan overbroekjes lek maken).

Hu-Da

Hu-Da produceert twee verschillende soorten overbroekjes. De One Size overbroekjes passen van ongeveer 3,5 tot 15 kg. Ze sluiten met drukknoopjes en hebben flappen aan de binnenkant om inleggers onder te steken. De andere overbroekjes zijn zogenoemde optrek overbroekjes. Deze trek je aan als een onderbroek, ze hebben geen sluiting. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn ideaal voor 's nachts en voor buikslapers.

Kijani

De overbroekjes van Kijani zijn verkrijgbaar in drie maten. Het Newborn overbroekje past van 3-7 kg, het One Size overbroekje past van 4,5-18 kg en het XL overbroekje past van 13,5-32 kg. Alle maten sluiten met drukknoopjes en zijn te gebruiken met de bijbehorende SIO inleggers. Ze passen ook over voorgevormde luiers en vouwluiers.

De PUL overbroekjes zijn gemaakt van twee lagen PUL en zijn zeer lekbestendig. De kitenge overbroekjes hebben één laag PUL aan de binnenkant en een bont gekleurde laag kitenge (Afrikaans katoen met een gekleurd patroon) aan de buitenkant. 

Lighthouse Kids Company

De overbroekjes van Lighthouse Kids Company zijn verkrijgbaar in 2 maten. De Onesize cover past van 3 tot 15,5 kg en sluit met drukknoopjes. De Supreme variant is iets groter en past hierdoor makkelijker over de meest gebruikte voorgevormde luiers. Deze past van 7 tot 25 kg.

Alle overbroekjes van Lighthouse Kids Company hebben een voering van athletic wicking jersey. Hierdoor kun je deze overbroekjes ook als zwemluier gebruiken. Gebruik overbroekjes niet in chloorwater, hierdoor kunnen ze lek raken (dan zijn ze alleen nog bruikbaar als zwemluier)

Little Lamb

De overbroekjes van Little Lamb zijn OEKO-TEX gecertificeerd en zijn gemaakt van 100% polyester met een PUL laagje. De overbroekjes hebben dubbele lekgootjes bij de benen wat de kans op doorlekken verkleint. De overbroekjes sluiten met klittenband en zijn verkrijgbaar in drie maten. Ze passen over vrijwel alle voorgevormde luiers en vouwluiers.

Modern Cloth Nappies

De overbroekjes van Modern Cloth Nappies zijn verstelbaar in vier verschillende maten en passen van ongeveer 3,5 tot 16 kg. Ze zijn soepel en relatief breed, waardoor ze over ontzettend veel soorten luiers passen. Aan de binnenzijde hebben ze twee flappen, waardoor ook losse inleggers en prefolds goed op hun plek blijven zitten.

Mother-ease

Mother-ease heeft diverse modellen overbroekjes. De Mother-ease Air Flow, de Rikki en de Mother-ease Duo. De Air Flow is verkrijgbaar in vijf verschillende maten (wit zelfs in een extra XXL maat voor kindjes tot 29 kg) en deze overbroekjes sluiten met drukknoopjes aan de zijkant. De Rikki is ook verkrijgbaar in vijf verschillende maten, ze sluiten met klittenband aan de voorkant en hebben dubbele lekgootjes. Het Duo overbroekje is verstelbaar in maat en sluit met een dubbele rij drukknoopjes aan de voorkant. Deze overbroekjes passen over voorgevormde luiers of vouwluiers, maar zijn bovendien samen met de Mother-ease Duo inleggers ook te gebruiken als een Snap-In-One (SIO) luier. 

Petit Lulu

De overbroekjes van Petit Lulu zijn gemaakt van 100% polyester met een PUL laagje. De randen zijn gemaakt van zacht fleece waardoor kinderen geen striemen van de broekjes krijgen. De overbroekjes zijn verkrijgbaar in Newborn (2-6 kg), One Size (5-16 kg) en XL (12-17 kg). Alle maten zijn verkrijgbaar met klittenband sluiting. De One Size overbroekjes zijn ook beschikbaar met drukknoopjes. De overbroekjes van Petit Lulu passen over vrijwel alle voorgevormde luiers en vouwluiers. De One Size overbroekjes zijn ook te gebruiken als SIO systeem in combinatie met de SIO inleggers van Petit Lulu en Buttons. Naast de overbroekjes met drukknoopjes sluiting en klittenband sluiting heeft Petit Lulu ook optrek overbroekjes in vier verschillende maten. Ideaal voor buikslapers.

Popolini

Nappy's.nl verkoopt drie soorten overbroekjes van Popolini; de PopoWrap, de Vento en de Snap2Fit. De PopoWrap overbroekjes zijn gemaakt van 100% polyester met een PUL laag. De overbroekjes sluiten met klittenband en zijn verkrijgbaar in vier maten. De overbroekjes passen over vrijwel alle voorgevormde luiers en vouwluiers. De Vento overbroekjes van Popolini zijn ook gemaakt van 100% polyester met een PUL laagje. Ze sluiten met drukknoopjes aan beide zijkanten, waardoor ze zeer geschikt zijn voor buikslapende kinderen. Deze twee soorten overbroekjes kunnen ook als optrekbroekje gebruikt worden en zijn verkrijgbaar in vier maten. Het Snap2Fit overbroekje is verstelbaar in maat en past van ongeveer 4 tot 15 kg. De broekjes zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met losse inleggers en prefolds in padfolds. Ze zijn minder geschikt om over voorgevormde luiers te gebruiken door hun slanke pasvorm. 

RAWr Nappies

Het 360 overbroekje van RAWr Nappies heeft een uniek ontwerp met een 360 graden ronde opening aan de binnenkant. Door dit speciale ontwerp is dit overbroekje erg lekbestendig en past dit goed met de meest uiteenlopende luiers. Dit overbroekje past van ongeveer 7,5 tot 20 kg en is in 3 maten verstelbaar door middel van de drukknoopjes aan de voorkant.

Rumparooz

Rumparooz overbroekjes van Kanga Care zijn verkrijgbaar in twee maten; Newborn overbroekjes en One Size overbroekje. De Newborn overbroekjes passen van ongeveer 2 tot 7 kg en zijn verstelbaar in drie maten. De One Size overbroekjes zijn verstelbaar in vier maten en passen van ongeveer 3 tot 16 kg. Ze zijn gemaakt van TPU. De overbroekjes hebben dubbele lekgootjes en een elastiek bij de buik. Ze zijn verkrijgbaar met een drukknoopjes sluiting.

Seedling Baby

De Comodo wrap van Seedling Baby is een soepel overbroekje en verkrijgbaar in 3 maten; Mini, Onesize en Plus. De Mini past van ongeveer 2 tot 6 kg, de Onesize van 4 tot 16 en de Plus van 15 tot 25 kg. Alle overbroekjes van Seedling Baby zijn nog verstelbaar in maat door middel van de drukknoopjes aan de voorkant en hebben dubbele lekgootjes. De overbroekjes sluiten met drukknoopjes.

Totsbots

De TotsBots Bamboozle overbroekjes zijn verstelbaar door middel van de drukknoopjes op de voorkant. De maat 1 overbroekjes passen van 2,7 kg tot 8 kg, de maat 2 overbroekjes passen van 4 tot 16 kg en kunnen daarmee gebruikt worden als One Size overbroekjes. De Bamboozle overbroekjes kunnen gebruikt worden met de Bamboozle pads als SIO systeem of als overbroekje over vouwluiers of voorgevormde luiers zoals de TotsBots Bamboozle. Er is ook een maat 3 overbroekje beschikbaar (vanaf 16 kg) welke alleen verkrijgbaar is in de kleur wit en een paar prints. Dit wisselt per collectie. De Bamboozle overbroekjes zijn gemaakt van 100% polyester met PUL.