Femke's laatste blog voor Nappy's.nl

Femke's laatste blog voor Nappy's.nl

Dit is mijn allerlaatste blog voor Nappy’s.nl. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen tijd. Ik heb zoveel meegemaakt en zoveel geleerd! Lezen jullie weer gezellig mee?

Toen

Begin september 2018 schreef ik mijn eerste blogpost voor nappys.nl. Ik was toen zwanger en kon niet wachten om te beginnen aan ons wasbare luier avontuur. Ons plan was om te gaan luieren met strikluiers en PUL overbroekjes.

Op 22 september werd ons zoontje Mees geboren. Hij woog maar 2,1 kilo en de strikluiers zaten nog absoluut niet mooi. Een strikluier om zijn billen zorgde ervoor dat zijn billen een stuk hoger dan zijn hoofd kwamen te liggen. Niet zo comfortabel dus. Dan maar wegwerpluiers in maat 0. Zo’n twee keer in de week probeerde ik het nog eens: konden we al overstappen op wasbare luiers? Na ongeveer een maand vond ik eindelijk dat het kon. Ik maakte snel een foto die ik trots in de WhatsApp groep met alle wasbare luier consulenten deelde. Ons wasbare luier avontuur kon eindelijk van start gaan.

Nu

Nu is Mees alweer 7 maanden oud. Hij is gegroeid als kool en de newborn overbroekjes zijn al een tijdje te klein. Ik heb heel veel geleerd in de afgelopen maanden. Over wasbare luiers heb ik geleerd dat strikluiers eigenlijk helemaal niet bij ons passen. Ze doen hun werk uitstekend, maar zowel het omdoen als het vouwen kosten best wat tijd. Ik ben veel meer fan van Milovia overbroekjes met inleggers, voorgevormde luiers van bijvoorbeeld Petit Lulu en SIO luiers van bijvoorbeeld Tickle Tots. En hoewel PUL overbroekjes prima zijn, heb ik stiekem een voorkeur voor wollen overbroekjes. Die zijn zo lekker zacht! Ook heb ik geleerd hoe je wolbroekjes lanoliseert, hoe je de gele vlekken uit je luiers krijgt, wat de voordelen zijn van verschillende materialen en hoe je deze het beste kunt combineren en hoe je de kans op lekkage verkleint.

Wat ik leerde van mijn baby

Natuurlijk heb ik nog heel veel meer geleerd. Zo heb ik geleerd wat slaaptekort met je doet, dat een lachje van je baby alles goed maakt, dat een baby duurder is dan je van tevoren verwacht (je wilt tenslotte regelmatig een nieuwe luier uitproberen toch?), dat me-time verleden tijd is als je een baby hebt, dat je met een baby vaker te laat dan op tijd komt en dat op pad gaan een hele volksverhuizing is.

Maar ook heb ik geleerd dat niet alle baby’s een groot deel van de dag in hun bedje slapen en dat je dus ook niet alle tijd van de wereld hebt voor het huishouden, je werk etc. Mees is namelijk zo’n baby die overdag niet zoveel slaapt en zijn slaapjes alleen maar doet in de draagdoek. Helemaal niet erg, maar veel tijd voor andere dingen dan het verzorgen van en het spelen met je baby blijft er dan niet over.

Dat is dan ook de reden dat ik heb besloten om te stoppen met bloggen voor Nappy’s.nl. Ik heb namelijk ook nog een eigen blog (Online opvoeden) die heel veel tijd opslokt.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blogposts, de leuke reacties en alles wat ik van jullie heb mogen leren.

Op Nappy’s.nl kun je wel nog steeds blijven genieten van leuke blogposts. Roos blogt namelijk lekker verder.

Doei Nappy’s.nl!