​Accessoires bij wasbaar luieren


Wasbaar luieren is natuurlijk van zichzelf al enorm leuk. De printjes, de fijne materialen, het financiële voordeel en het feit dat het zoveel beter is voor ons milieu en ons kindje: allemaal leuk! Maar wist je dat er ook een heleboel leuke accessoires te koop zijn die het wasbaar luieren nog leuker én makkelijker maken? Nappy’s.nl verkoopt onder andere hele toffe wetbags en verschoningsmatjes! We duiken er wat dieper in.
 
In dit verhaal kunnen we de billendoekjes eigenlijk niet overslaan. Toch gaan we dat doen: hier komt namelijk een apart artikel over binnenkort. 
 

Inlegvellen

 
Niet zo fancy, wel de meest handige uitvinding EVER! Deze inlegvellen zorgen ervoor dat de babypoep en dreumesdrollen niet aan de luier zelf gaan plakken. Het inlegvel, met drol erop, kan je namelijk gewoon weggooien! Weggooien zou ik alleen niet doen als je wasbare inlegvellen gebruikt, want ja, ook die bestaan! Nappy’s.nl verkoopt ze gemaakt van fleece, houtskool-bamboe en zijde. Bij de wasbare inlegvellen schud je de ontlasting in de wc en daarna was je ze gewoon mee met de luierwas (de zijde inlegvellen uigezonderd). De wegwerp inlegvellen kunnen overigens ook gewoon mee gewassen worden, bijvoorbeeld wanneer er alleen geplast is, dan gaan ze nog aardig wat was-rondes mee! Deze verkoopt Nappy’s.nl van viscose, bamboe, cellulose en papier. Je legt een inlegvel op de (binnenkant van de) luier zelf trouwens, mocht daar verwarring over bestaan ;)
 

Waszakken

 
Waszakken zijn ook niet zo fancy, maar net als de inlegvellen mega handig. De waszakken kan je in een luieremmer hangen (of kleinere prullenbak), maar ze zijn ook los te gebruiken. De zakken zijn afsluitbaar, afgesloten zijn ze geurloos. Wanneer de waszak gevuld is schud je hem leeg in de wasmachine en wassen maar. Luieremmers verkoopt Nappy’s.nl trouwens ook, je vindt ze hier.
 

Wetbags

 
Van de wetbags (of luierzakken) kan ik dan eindelijk wel zeggen dat ze enorm fancy zijn! Deze hebben namelijk net zulke toffe printjes als de luiers zelf. Je gebruikt een wetbag vaak onderweg: de vieze luiers kunnen erin. Geurtjes blijven in de luierzak en er komt geen ontlasting of plas terecht op de schone luiers en andere spullen die je meeneemt in de luiertas! De grotere wetbags van Buttons zijn ook zeker enorm handig voor thuisgebruik. Plak bijvoorbeeld zo’n keukenhaakje aan de commode en hang de wetbag eraan: super handig voor tijdens het verschonen!
  

Verschoningsmatjes

 
Deze worden ook veel gebruikt door mensen die wegwerpluiers gebruiken: verschoningsmatjes. Ontzettend handig voor verschoningen onderweg of bij mensen thuis die geen kindjes hebben. Onze dochter heeft namelijk weleens op de bank van een vriendin geplast. Ik ben namelijk zo iemand die er twee thuis heeft liggen maar ze never nooit meeneemt als we op pad gaan. Oeps! Zeg me alsjeblieft dat er meer mensen zijn zoals ik! Het leuke aan de verschoningsmatjes die Nappy’s.nl verkoopt zijn de mega toffe printjes die ook weer herkenbaar zijn van de luiers.
 

Romperverlengers

 
Ieder nadeel heeft een voordeel. Het voordeel van wasbare luiers kennen we natuurlijk wel: die heerlijke dikke luierkont! Het nadeel? Dat niet alle rompers netjes passen. Te groot zit soms te wijd bij de romp, maar te klein veroorzaak lekkage door de druk die de romper dan uitoefent op de luier. De oplossing bestaat al en de persoon die dit verzonnen heeft is echt werkelijk geniaal: romperverlengers! Eigenlijk gewoon een stukje stof dat je op de drukknoopjes van de luier klikt, waardoor de rompers geen lekkage door druk meer veroorzaken.
 

Snappi

 
Ik kan er echt niets aan doen, maar iedere keer als ik dit woord lees of hoor komt spontaan dat liedje naar boven bij mij. Sni sna snappi, snappisnappi snap. Anyone? Een snappi is een moderne versie van de ouderwetse veiligheidsspeld die werd gebruikt bij wasbare luiers. Een snappi gebruik je bij prefolds en hydrofiele luiers om zo de stof vast te zetten. Handiger: de stof wordt ‘gegrepen’ en er is geen gefriemel meer nodig. Veiliger: er kan geen speld losschieten of je mini prikken tijdens het vastzetten.
 
Wat is jouw favoriete accessoire bij het gebruiken van wasbare luiers?
 
Liefs,
Alicia
 


Page Speed