FAQ | Veelgestelde vragen

Moet ik nieuwe luiers wassen?
Alle absorberende onderdelen zoals wasbare luiers, boosters en oefenbroekjes, dienen voor het eerste gebruik minimaal drie keer gewassen te worden. Natuurlijke materialen zoals katoen en bamboe nemen pas na tien keer wassen optimaal op. Was deze producten de eerste keer met wasmiddel, de andere keren kan dit ook alleen met water. Ze hoeven niet tussendoor te drogen. Dit voorwassen verwijdert eventuele stoffen die tijdens de productie zijn gebruikt en zorgt er bovendien dus ook voor dat de luiers en boosters beter gaan absorberen.
Producten die geen absorberend vermogen hebben, maar wel tegen de huid gebruikt worden was je het beste één keer voor gebruik. Denk hierbij aan overbroekjes en zwemluiers.
Hoe was ik wasbare luiers?
Houd bij het doseren van het wasmiddel de instructies op de verpakking aan. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je waterhardheid en met de grootte van je wastrommel.
Draai eerst een losse voorwas, bij voorkeur koud, met een hoeveelheid wasmiddel voor licht vervuilde was. Bijvoorbeeld spoelen en centrifugeren. Zorg ervoor dat de wasmachine na dit voorprogramma al het vuile water weg pompt.
Draai na de voorwas een hoofdwas op 60 graden. Gebruik hierbij een hoeveelheid wasmiddel voor zwaar vervuilde was.
Video-uitleg over het wassen van wasbare luiers
Voor meer gedetailleerde informatie adviseren we je onze informatiepagina over wassen en onze blog over het belang van een goede wasroutine.
Het goed wassen van wasbare luiers is essentieel om een lange levensduur van je wasbare luiers te behalen. Bij een slechte wasroutine slijten luiers snel en deze slijtage valt niet onder de garantie.
Welk wasmiddel moet ik gebruiken voor wasbare luiers?
Je kiest het beste een regulier kleur wasmiddel dat minder dan 5% zeep bevat en dat oppervlakte actieve stoffen bevat. De meeste kleur wasmiddelen uit de supermarkt zijn geschikt om wasbare luiers mee te wassen.
Het wasmiddel Formil (huismerk van Lidl) raden we voor alle luiers en overbroekjes af. Dit wasmiddel is te agressief waardoor luiers kapot gaan ondanks een goede wasroutine.
Ecologische wasmiddelen zijn over het algemeen vrij zwak en raden wij daarom af. Als je toch met een ecologisch wasmiddel wil wassen moet je extra goed letten op de dosering. Bij een te lage dosering wassen de luiers niet goed schoon en worden de luiers kwetsbaar voor ammoniak opbouw en slijtage.
Hoe bereken ik de juiste wasmiddel dosering?
Elk wasmiddel heeft een andere doseertabel, maar de meesten gaan uit van trommelgrootte, mate van vervuiling en waterhardheid. Kijk hierbij ook goed voor welke trommelgrootte de doseertabel geschreven is.
Voor de voorwas/spoelwas reken je licht vervuilde was in combinatie met jouw trommelgrootte en waterhardheid.
Voor de hoofdwas reken je zwaar bevuilde was in combinatie met jouw trommelgrootte en waterhardheid.
Voor rekenvoorbeelden zie onze wasblog. Mocht je er niet uitkomen met jouw dosering, mail ons dan met een foto van de doseertabel, jouw waterhardheid en de trommelgrootte van jouw wasmachine.
Wat doe je met de ontlasting?
De ontlasting van baby’s die alleen borstvoeding krijgen is zo dun en organisch, dat deze weg wordt gespoeld en oplost tijdens de voorwas in de wasmachine. Bij kunstvoeding of vaste voeding gebruik je een inlegvel in de luier. Deze vangt de meeste ontlasting op en kan je gemakkelijk weggooien. Op deze manier heb je geen hele drollen in je wasmachine. De inlegvellen met ontlasting dienen bij het restafval gegooid te worden.
Hoe droog ik mijn wasbare luiers en overbroekjes?
Na het wassen kunnen de luiers het beste aan de lijn drogen. Om de elastieken te sparen, hang je de luiers het beste dubbel over twee lijntjes heen. Ze drogen dan ook nog eens sneller. Sommige luiers mogen op lage temperatuur in de droger. Kijk hiervoor altijd eerst op het waslabel. De luiers slijten door het gebruik van de droger/droogkast wel sneller. Hang de luiers niet te drogen op een warmtebron, zoals een radiator.
Overbroekjes mogen niet in de droger en hang je ook het beste over twee lijnen te drogen. Overbroekjes mogen niet in zon of bij een warmtebron gehangen worden. Door de hitte kan de PUL laag loslaten.
Om het droogproces sneller te laten gaan, kun je een vochtvreter bij het droogrek zetten. Het helpt ook om de luiers te laten drogen op een plek waar veel luchtverplaatsing is.
Wat zijn was tabs bij wasbare luiers?
Wasbare luiers en overbroekjes met klittenband sluiting hebben soms was tabs. Dit is een kort stukje klittenband, vaak aan de flap, tegenover de sluiting, waarop het klittenband van de sluiting aan vast geplakt kan worden. Op deze manier plakt het klittenband dan niet tegen de andere was aan in de wasmachine.
Mijn luiers worden niet goed schoon/stinken, wat moet ik doen?
Wij hebben een uitgebreide blog geschreven over een goede wasroutine en wat je kunt doen als het niet goed gaat. Mocht je er niet uitkomen, mail dan jouw wasroutine naar [email protected].
Welk overbroekje past over welke luier?
Overbroekjes passen over het algemeen over de meeste wasbare luiers en zijn vaak verstelbaar in maat, waardoor ze van geboorte tot zindelijkheid passen. Heb je behoefte aan overzicht? Bekijk dan onze vergelijkingstabel.
Hoe kan ik lekkage bij wasbare luiers voorkomen?
Zorg dat het inlegvel en de absorberende delen niet uit het waterresistente buitenkantje steken. De luier moet goed aansluiten, maar niet afknellen. De romper mag er ook niet te strak over zitten, anders krijg je druklekkage.
Mocht de herbruikbare luier helemaal verzadigd zijn bij lekkage, dan heb je een absorptie probleem en kun je bijvoorbeeld een extra booster toevoegen.
Mocht de wasbare luier vooral vooraan kletsnat zijn en achteraan nog droog, dan plast je kindje vaak veel in één keer, de luier kan dit dan niet snel genoeg in één keer opnemen. Het plaatsen van een katoenen booster/spuugdoekje kan helpen bij een snellere absorptie voorin.
Een goede wasroutine is overigens ook belangrijk, deze zorgt voor de optimale absorptie van een luier.
Voor meer tricks en tips lees onze blog over lekkage.
Hoe kan ik testen of mijn overbroekjes lek zijn?
Bekijk de binnenkant van je overbroekjes en strek deze uit. Zie je een gaatje of een scheurtje in de PUL laag, dan is je overbroekje lek. De PUL laag kan helaas niet gemaakt worden.
Is de PUL laag aan het delamineren? Dan kan deze lek worden, zodra hier een gaatje in ontstaat.
Zie je geen zichtbare beschadigingen, dan kun je de Tea Towel Test doen.
De Tea Towel test gaat als volgt:
Je legt een schone, droge hydrofiel of theedoek op tafel of het aanrecht. Leg het te testen overbroekje of ander PUL/TPU product met de printkant naar beneden, open op deze theedoek.
Maak een tweede hydrofiel of theedoek nat en wring deze goed uit. Hij mag niet kleddernat zijn, maar moet vochtig zijn. Als de doek te nat is zal het overbroekje altijd lekken. Deze leg je op het openliggende overbroekje. Zorg dat het nergens over de randen/elastieken heen hangt en alleen op het PUL ligt. Als je na 15-30 minuten onder het broekje kijkt, moet de onderste hydrofiel nog droog zijn. Zie je natte plekken, dan zijn de overbroekjes lek.
Vergeet je de tijd en wacht je te lang (of is de doek veel te nat), dan mag je uiteindelijk wel natte plekken zien. Laat de overbroekjes dan drogen en doe de test opnieuw.
Moet ik nieuw incontinentiemateriaal wassen?
Alle absorberende onderdelen zoals luiers, boosters/inleggers en verbanden, dienen voor het eerste gebruik minimaal drie keer gewassen te worden. Natuurlijke materialen zoals katoen en bamboe nemen pas na tien keer wassen optimaal op. Was deze producten de eerste keer met wasmiddel, de andere keren kan dit ook alleen met water. Ze hoeven niet tussendoor te drogen. Dit voorwassen verwijdert eventuele stoffen die tijdens de productie zijn gebruikt en zorgt er bovendien dus ook voor dat de luiers en boosters beter gaan absorberen.
Producten die geen absorberend vermogen hebben maar wel tegen de huid gebruikt worden wast u het beste één keer voor gebruik. Denk hierbij aan overbroeken en zwemluiers.
Hoe was ik herbruikbaar incontinentiemateriaal?
Draai eerst een losse voorwas, bij voorkeur koud, met een hoeveelheid wasmiddel voor licht vervuilde was. Bijvoorbeeld spoelen en centrifugeren. Zorg ervoor dat de wasmachine na dit voorprogramma al het vuile water weg pompt.
Draai na de voorwas een hoofdwas op 60 graden. Gebruik hierbij een hoeveelheid wasmiddel voor zwaar vervuilde was.
Houd bij het doseren van het wasmiddel de instructies op de verpakking aan. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je waterhardheid en met de grootte van je wastrommel.
Welk wasmiddel is geschikt voor wasbaar incontinentiemateriaal?
Je kiest het beste een regulier kleur wasmiddel dat minder dan 5% zeep bevat en dat oppervlakte actieve stoffen bevat. Ecologische wasmiddelen zijn over het algemeen vrij zwak en raden wij daarom af.
Hoe bereken ik de juiste wasmiddel dosering?
Elk wasmiddel heeft een andere doseertabel, maar de meesten gaan uit van trommelgrootte, mate van vervuiling en waterhardheid. Kijk hierbij ook goed voor welke trommelgrootte de doseertabel geschreven is.
Voor de voorwas/spoelwas rekent u licht vervuilde was in combinatie met uw trommelgrootte en waterhardheid.
Voor de hoofdwas rekent u zwaar bevuilde was in combinatie met uw trommelgrootte en waterhardheid.
Voor rekenvoorbeelden zie onze wasblog. Mocht u er niet uitkomen met uw dosering, mail ons dan met een foto van de doseertabel, uw waterhardheid en de trommelgrootte van uw wasmachine.
Hoe droog ik wasbaar incontinentiemateriaal?
Na het wassen kunnen de luiers het beste aan de lijn drogen. Om de elastieken te sparen, hang je de luiers het beste dubbel over twee lijntjes heen. Ze drogen dan ook nog eens sneller. Sommige luiers mogen op lage temperatuur in de droger. Kijk hiervoor altijd eerst op het waslabel. De luiers slijten door het gebruik van de droger/droogkast wel sneller. Hang de luiers niet te drogen op een warmtebron, zoals een radiator.
Overbroeken mogen niet in de droger en hang je ook het beste over twee lijnen te drogen. Overbroekjes mogen niet in zon of bij een warmtebron gehangen worden. Door de hitte kan de PUL laag loslaten.
Om het droogproces sneller te laten gaan, kun je een vochtvreter bij het droogrek zetten. Het helpt ook om de luiers te laten drogen op een plek waar veel luchtverplaatsing is.
Welk soort incontinentiemateriaal heb ik nodig?
Welk incontinentiemateriaal u nodig heeft, hangt af van een aantal factoren, met als meest meespelende factor de mate van het urineverlies.
Voor de mensen die druppels of scheutjes urineverlies hebben, bij bijvoorbeeld sporten of lachen, zijn de producten voor licht urineverlies een goede match. Denk hierbij aan de wasbare incontinentieverbanden (voor druppels) of het absorberend ondergoed (voor scheutjes).
Bij flinke scheuten urineverlies of langdurig druppelen kan er gebruikt worden gemaakt van de incontinentieverbanden met een hogere absorptie of het absorberende ondergoed.
Voor zwaar urineverlies en ontlastingsverlies kunt u gebruik maken van de wasbare luiers voor volwassenen. Er zijn hierbij verschillende modellen en maten beschikbaar.
Andere factoren die mee kunnen spelen zijn beweeglijkheid, de voorkeur voor materiaal en budget. Bij al onze incontinentiemateriaal producten staan deze factoren beschreven.
Welke maat wasbare incontinentieluiers heb ik nodig?
De pasvorm van incontinentieluiers verschilt per merk. Bij elk product staat beschreven hoe u met opmeten de beste maat kan vinden. Voordat u het thuis gaat wassen, kunt u het beste de luiers eerst passen. Producten die ongebruikt en ongewassen zijn, kunnen retour gestuurd worden.
Is er verschil tussen dames en heren incontinentiemateriaal?
Er zit weinig verschil in dames en heren incontinentiemateriaal. Bij de herbruikbare incontinentieluiers zit er geen verschil tussen dames en heren modellen. Voor het absorberend ondergoed zijn er wel speciale heren en vrouwen modellen. Voor heren is er speciaal heren incontinentieverband verkrijgbaar, echter zijn de verbandjes in de categorie vrouw in de meeste gevallen ook bruikbaar voor mannen.
Kunnen andere mensen zien dat ik wasbare incontinentieluiers draag?
Kies voor de juiste maat en pasvorm wasbare incontinentieluier die goed om uw lichaam aansluit. Wanneer het incontinentiemateriaal veel te groot is, zal het uiteraard ook meer opvallen.
Herbruikbare incontinentieluiers zijn gemaakt van stof, waardoor deze dus niet kraken, zoals plastic wegwerp incontinentemateriaal. Je hoort wasbare incontinentieluiers dus niet, wanneer u beweegt.
Er zijn ook incontinentieluiers die bij het elastiek rond het middel, elastiek hebben die ook voor boxers worden gebruikt. Mochten deze luiers dus boven de broek uit steken, dan zal het niet opvallen dat het om incontinentieluiers gaat.
Wasbare incontinentieluiers verschillen qua dikte niet veel van wegwerpluiers. Wegwerpluiers zetten uit en worden dikker wanneer hier urine in komt, wasbare luiers blijven dezelfde dikte, ongeacht hoeveel urine hierin komt.
Hoeveel absorbeert wasbaar incontinentiemateriaal?
Van alle incontinentiemateriaal dat wij verkopen, hebben wij de absorptie berekend. Deze is te vinden op de desbetreffende categorie pagina, door naar onderen te scrollen.
De wasbare incontinentieluiers absorberen het meest en zijn ook makkelijk in absorptie aan te passen. Door het toevoegen van boosters, wordt de absorptie verhoogd.
Wordt wasbaar incontinentiemateriaal vergoedt?
In Nederland kan wasbaar incontinentiemateriaal vergoedt worden, maar dit hangt af van verschillende factoren. De vergoeding is meestal afhankelijk van de zorgverzekeraar en polis voorwaarden.
In de meeste gevallen wordt incontinentiemateriaal vergoedt vanuit de basisverzekering, maar dit geldt vaak voor wegwerpmateriaal. Voor wasbaar incontinentiemateriaal kan het zijn dat je een aanvullende verzekering nodig hebt of dat er een specifieke aanvraag moet worden ingediend bij uw zorgverzekeraar. U kunt het beste navragen bij uw zorgverzekeraar of wasbaar incontinentiemateriaal vergoedt wordt.
Bepaalde zorgkosten kunnen ook worden teruggevraagd via de Belastingdienst in Nederland. Dit kan als u de kosten zelf hebt betaald en deze boven een bepaalde drempel uitkomen. U kunt de kosten voor wasbaar incontinentiemateriaal als specifieke zorgkosten opgeven in de belastingaangifte. U dient hiervoor wel de juiste facturen te bewaren, want deze moet u kunnen aantonen.
Bekijk de website van de belastingdienst voor de meest recente informatie of vraag uw belastingadviseur om te zien welke kosten precies in aanmerking komen en hoe u dit het beste kan aanpakken.
Moet ik nieuwe wasbare menstruatieproducten wassen?
Nieuw wasbaar maandverband, inlegkruisjes en ondergoed is net als een nieuwe handdoek, deze absorbeert nog niet. Om er voor te zorgen dat deze goed kan absorberen, moet deze eerst minimaal 3 keer voor gewassen worden. De eerste keer doe je dit met wasmiddel om alle fabrieksstoffen er uit te halen. De keren daarna kan zonder wasmiddel. Tussendoor hoeft dit niet te drogen. Je kan ze ook mee wassen met ander wasgoed. Natuurlijke stoffen bereiken de volledige absorptie na ongeveer 10 keer wassen.
Hoe was ik wasbare menstruatieproducten?
Wasbare menstruatieproducten, zoals bijvoorbeeld maandverband, inlegkruisjes en ondergoed hoef je niet te weken. Je bewaart de producten droog na gebruik, in bijvoorbeeld een wetbag.
Draai eerst een losse voorwas, bij voorkeur koud, met een hoeveelheid wasmiddel voor licht vervuilde was. Bijvoorbeeld spoelen en centrifugeren. Zorg ervoor dat de wasmachine na dit voorprogramma al het vuile water weg pompt. Om bloed vlekken te voorkomen is het belangrijk om ze koud te wassen. Na de voorwas worden ze gewassen op een 60 graden programma met wasmiddel voor zwaar bevuilde was. Dit kan samen met andere 60 graden was.
Je kunt meteen na gebruik de producten uitspoelen met koud water om (bloed) vlekken te voorkomen. Droog de producten aan de lijn voor de langste levensduur.
Welk wasmiddel is geschikt voor het wassen van herbruikbare menstruatieproducten?
Je kiest het beste een regulier kleur wasmiddel dat minder dan 5% zeep bevat en dat oppervlakte actieve stoffen bevat. Dat is bijna elk regulier wasmiddel uit de supermarkt. Ecologische wasmiddelen zijn over het algemeen vrij zwak en raden wij daarom af.
Hoe bereken ik de juiste wasmiddel dosering?
Elk wasmiddel heeft een andere doseertabel, maar de meesten gaan uit van trommelgrootte, mate van vervuiling en waterhardheid. Kijk hierbij ook goed voor welke trommelgrootte de doseertabel geschreven is.
Voor de voorwas/spoelwas reken je licht vervuilde was in combinatie met jouw trommelgrootte en waterhardheid.
Voor de hoofdwas reken je zwaar bevuilde was in combinatie met jouw trommelgrootte en waterhardheid.
Voor rekenvoorbeelden zie onze wasblog. Mocht je er niet uitkomen met jouw dosering, mail ons dan met een foto van de doseertabel, jouw waterhardheid en de trommelgrootte van jouw wasmachine.
Wat is de absorptie van wasbare menstruatieproducten?
De absorptie van al onze menstruatieproducten zijn berekend en staan op de categoriepagina van deze producten wanneer je naar onderen scrollt.
Bij wasbaar maandverband is het vaak, hoe groter de maat, hoe meer dit opneemt. De maat L of nacht verband kunnen vaak ook als kraamverband werken.
De absorberende lagen van het menstruatieondergoed zitten over het algemeen helemaal van voor tot achter en bieden dus goede bescherming.
Van de menstruatiecups en menstruatiediscs bieden wij verschillende groottes en modellen aan, die elk een ander inhoud hebben.
Wat is het verschil tussen een menstruatiecup en een menstruatiedisc?
Cups en discs breng je beiden in je vagina in, waar ze het bloed opvangen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tampons en sponzen absorberen ze niets, maar hebben ze puur een opvangfunctie.
In onze blog 'Het verschil tussen een cup en disc' lees je meer over de voor- en nadelen, het verschil en hoe deze werken.
Hoe reinig ik mijn menstruatiedisc/cup?
Kook de menstruatiecup/disc voor het eerste gebruik, waarbij deze volledig onder water ligt. Let erop dat hij niet op de bodem van de pan ligt en verbrandt. Eventueel kun je de cup/disc in een metalen garde stoppen zodat deze niet de bodem van de pan raakt. Kook de cup/disc voor iedere menstruatie opnieuw uit. In plaats van uitkoken kun je ook een stoom sterilisator gebruiken.
Wanneer de cup/disc vol is, leeg je deze in het toilet. Spoel de cup/disc om met drinkwater en reinig deze eventueel met milde zeep of een speciaal wasmiddel en breng de cup/disc opnieuw in.
Mocht je onderweg zijn en geen schoonmaak mogelijkheden hebben, dan is een antibacteriële spray handig om bij je te hebben.
Een cup/disc kan verkleuren na verloop van tijd.
Zie de meegeleverde instructies over hoe je het product het beste kan schoonmaken en inbrengen.
Hoe breng ik een menstruatiedisc in?
Vouw de randen van de disc samen, zodat er een platte 8-vorm ontstaat. Schuif de disc als een tampon in je vagina en duw deze omhoog. Duw het onderste puntje wat je nog vast hebt vervolgens schuin omhoog, achter je schaambot. Je kunt dit vaak goed voelen en de disc erachter schuiven. Je kunt met je vinger voelen of de disc goed onder de baarmoedermond zit, want de baarmoedermond kun je bij de meeste discs door de onderkant heen voelen. Voel ook of de rand netjes zit en de disc nergens dubbel zit.
Hoe breng ik een menstruatiecup in?
Er zijn diverse vouwen om een menstruatiecup prettig in te brengen. Je kunt hem gewoon dubbelvouwen in een U-vorm, of één puntje wat naar binnen duwen en dan dubbelvouwen (punch down). Je brengt de cup vervolgens in de vagina en duwt deze voorzichtig omhoog. Als de cup op de goede plek zit klapt hij meestal vanzelf uit. Je kunt de menstruatiecup een beetje ronddraaien of er wat aan wiebelen om hem goed uit te laten klappen. Door met je vinger langs de randen van de cup te voelen, kun je voelen of hij inderdaad mooi uit is geklapt. Als de cup goed zit en helemaal is uitgeklapt, wordt er een vacuüm gecreëerd in de vagina. De cup hoort wat lager te zitten dan een tampon of disc, in het smalle gedeelte van je vagina. Als je een cup te ver omhoog plaatst, kan deze naast de baarmoedermond komen te zitten en dan krijg je lekkages.
Voor het verwijderen moet je bij een menstruatiecup altijd eerst het vacuüm verbreken, door in de menstruatiecup te knijpen. Als het vacuüm verbroken is kun je de cup aan het steeltje (of aan de onderkant van de cup) voorzichtig naar beneden trekken. Vergeet niet om het vacuüm te verbreken voor het verwijderen van de cup. Het verwijderen kan anders pijnlijk zijn en bovendien kan een eventueel spiraaltje dan ook mee naar beneden getrokken worden.
Welk herbruikbaar menstruatie product kies ik?
Er is veel keuze in herbruikbare menstruatie producten, waardoor er voor ieder een passend product is.
Wasbaar maandverband werkt precies hetzelfde als wegwerp maandverband. Het enige verschil is dat je het na gebruik in de was gooit, in plaats van in de prullenbak. Wasbaar maandverband en inlegkruisjes worden meestal gemaakt van katoen, bamboe of polyester. In plaats van een plakstrip sluit herbruikbaar maandverband met een drukknoopje, klittenband of een haakje. Voor mensen die veel fietsen, paardrijden, motorrijden kan de drukknoopjes sluiting vervelend zijn. Je kiest dan liever een verbandje met klittenband of een haakjes sluiting.
Menstruatie ondergoed is een onderbroek waarin een absorberende laag verwerkt is. Menstruatie ondergoed verschuift niet en blijft altijd goed op de plek zitten. Het is daarom ideaal voor 's nachts en tijdens het sporten. Mocht je veel bloedverlies hebben tijdens jouw menstruatie, dan werkt een menstruatie onderbroek ook prettig in combinatie met een cup, disc of tampon. Je hebt dan net wat meer zekerheid om lekkage te voorkomen.
Een menstruatie cup breng je vaginaal in en creeërt op deze manier een soort opvangbakje. Een cup neemt veel op en zijn daarom ideaal als je veel of lang van huis bent en tijdens het werken. Ze zijn ook erg geschikt om mee te zwemmen, sporten of tijdens een saunabezoek.
Een menstruatie disc breng je ook vaginaal in en heeft vaak een grotere inhoud dan een cup. Een disc is daarom ideaal voor als je lang van huis bent of tijdens het werken. Ze zijn ook erg geschikt om te gebruiken tijdens het zwemmen, sporten of tijdens een saunabezoek. Een menstruatiedisc kan veilig gebruikt worden in combinatie met een spiraaltje, omdat er geen vacuüm gecreëerd wordt. Deze disc kan gebruikt worden tijdens het vrijen, waarbij er geen bloed vrijkomt. De disc is echter geen voorbehoedsmiddel.
Kan ik mijn huurtermijn aanpassen?
Mocht je tijdens het huren langer willen huren, dan kun je dit via een mail aanvragen. Mocht je korter willen huren, dan kun je het pakket retourneren. Er worden alleen de daadwerkelijke gehuurde weken gerekend, met een minimum van 3 weken.
Wat zijn de minimale en maximale huurtermijn?
De minimale huurtermijn is 3 weken, ook bij korter huren wordt deze gerekend. De maximale huurtermijn is 10 weken. Wil je langer dan 10 weken huren, mail ons dan, dan kijken wij wat er mogelijk is.
Kan ik een huurpakket reserveren?
Huurpakketten kunnen niet gereserveerd worden. Wij hebben meerdere huurpakketten in omloop, waardoor wij iedereen snel een huurpakket kunnen aanbieden. Ook voor huurpakketten geldt op werkdagen voor 16:00 besteld is dezelfde dag verzonden.
Het huurpakket dat ik wil, is niet op voorraad
Terugkerende huurpakketten proberen wij zo snel mogelijk te verwerken, maar het kan gebeuren dat alle pakketten verhuurd zijn of nog niet verwerkt zijn.
Stuur dan een mailtje naar [email protected] als je nu een pakket wilt huren en deze niet op voorraad is en geef hierbij aan welk pakket je graag wilt.
Wat is het beste moment om een Newborn huurpakket te huren?
Mocht je vanaf de geboorte newborn luiers willen uitproberen, dan zijn er verschillende momenten waarop je het huurpakket kunt bestellen.
Moment één is als je richting de uitgerekende datum gaat. Je hebt dan de luiers voor de bevalling in huis en kan ze nog bekijken, de uitleg lezen en eventueel wassen. Alle luiers worden schoon en gewassen geleverd, maar sommige mensen vinden het fijn om ze zelf eerst nog even te wassen.
Moment twee is als de weeën zijn begonnen. Op werkdagen heb je dan vaak het pakket de volgende dag in huis.
Of moment drie, je bestelt het pakket als de baby geboren is.
De huurtermijn gaat in vanaf dat je het pakket een volle dag in huis hebt, ongeacht of je de luiers wel of niet meteen gebruikt.
Er missen onderdelen in mijn huurpakket
Mocht je een onderdeel missen, mail of app ons, dan lossen wij het met je op. Mocht het om de Elskbar prefold gaan, ook wel inlegger genoemd, deze zit in de Elksbar Cover All gevouwen. Een wasnet zit in de emmer en het andere wasnet zit in het meegeleverde kartonnen doosje.
Hoe retourneer ik mijn huurpakket?
Je kunt jouw huurorder makkelijk retourneren via ons retourportaal.
Ik heb mijn borg nog niet terug, hoe kan dit?
Alle huur wordt handmatig gecontroleerd. Mochten er nog vlekken inzitten, dan worden deze er eerst uitgebleekt, voordat de borg wordt terugbetaald.
De huurkosten worden met de borg verrekend. Wanneer dit is verrekend krijg je hier automatisch een mail van.
Kan ik nog iets bijbestellen?
Wanneer een bestelling nog niet verstuurd is, kan er op werkdagen voor 16:00 uur nog een bijbestelling worden gedaan. De bestelling wordt geplaatst via onze webshop en in de checkout kies je voor Ophalen in Meppel. Op deze manier worden er geen verzendkosten gerekend. In het opmerkingenveld geef je aan dat deze bij jouw eerdere bestelling ingepakt mag worden. We verzenden je twee bestellingen dan in één doos naar je toe. Als je al wel een mail hebt gehad dat je bestelling verzonden is, maar het is nog voor 16:00 uur, neem dan contact met ons op via mail ([email protected]) of telefoon (0522475883) om te kijken of het nog mogelijk is om een bijbestelling te doen.
Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
Mocht jouw bestelling nog niet verstuurd zijn, dan is het nog mogelijk om de bestelling te annuleren of te wijzigen. Je kunt dan het beste ons even mailen ([email protected]) of bellen (0522-475883)
Waarom heb ik nog geen mail met een bevestiging ontvangen?
Bevestigingsmails worden automatisch verstuurd na een geslaagde betaling, maar deze kunnen in de spambox terecht komen. Spambox gecheckt en geen mail? Waarschijnlijk is de betaling dan mislukt of zit er een foutje in het e-mailadres. Je kunt ons dan het beste mailen ([email protected]) zodat we even met je mee kunnen kijken wat er mis is gegaan.
Ik heb net besteld, maar de betaling niet afgerond en nu zijn de artikelen die ik wil bestellen niet meer op voorraad
Zodra je aangeeft een bestelling te willen gaan betalen worden de artikelen in je winkelmandje automatisch voor je gereserveerd en uit de voorraad gehaald. Op deze manier heb je de zekerheid dat wat je betaalt beschikbaar is voor jou. Wanneer je de betaling niet afrondt of de betaling mislukt, blijven deze producten nog een tijd gereserveerd voor het geval de betaling wel wordt afgerond.
Als de betaling niet wordt afgerond komen de producten na een tijd weer beschikbaar. Meestal staan deze binnen 15 minuten weer online, maar dit kan tot 2 uur duren afhankelijk van de gekozen betaalmethode.
Je kunt dus wachten tot de artikelen weer op voorraad komen, maar als je haast hebt kun je ons mailen ([email protected]) of bellen (0522-475883). We kunnen je eerste bestelling dan annuleren waardoor de artikelen direct weer beschikbaar komen om een nieuwe bestelling te plaatsen.
Ik wil graag een product/print bestellen die niet op voorraad is
Mocht er een product/print niet op voorraad zijn, maar je wilt deze wel graag bestellen? Neem dan contact op met ons via een mailtje naar [email protected]. De meeste producten komen vaak snel weer op voorraad. Er zijn merken die werken met limited edition prints, bij deze is het vaak op=op.
Ik krijg een adres storing tijdens het afronden van mijn bestelling
Krijg je bij het afronden van jouw bestelling een storing dat de adres regels leeg zijn? Ga dan een stap terug in het bestelproces en klik jouw adres aan. Er komt dan een kader omheen, waardoor dit adres geselecteerd wordt. Ga dan verder met de volgende stap.
Waarvoor worden mijn ingevulde gegevens gebruikt?
Wij gebruiken de ingevoerde gegevens niet voor commerciële doeleinden. Er wordt alleen telefonisch contact gezocht wanneer er iets mis is met de bestelling. Mocht er geen telefoonnummer zijn achtergelaten, dan zoeken wij contact op via de mail.
Ik heb mijn bestelling ontvangen, maar deze is incompleet/incorrect
Excuses, dan is er bij het inpakken iets niet goed gegaan. We lossen dit graag met je op, neem hiervoor contact op via de mail ([email protected]) of Whatsapp (0522-475883).
Hoe kan ik betalen?
Je kunt bij ons betalen met iDeal, Credit Card, Bancontact, een Nappy’s.nl cadeaubon of vooraf overmaken.
Waar vind ik mijn factuur?
De factuur wordt automatisch via de mail verstuurd na een geslaagde betaling. Mocht je een account hebben, dan vindt je deze hier terug. Je klikt op ‘Bestelling bekijken’, in het volgende scherm klik je op ‘Facturen’.
Wat is de levertijd?
Op werkdagen voor 16:00 besteld, is dezelfde dag nog verzonden. Vaak is het de volgende dag in huis. Houd er rekening mee dat wij geen controle hebben over de leveringen van DPD.
Wat zijn de bezorgkosten?
In Nederland, België, Duitsland en Luxemburg betaal je geen verzendkosten bij bestellingen vanaf €75. Voor bestellingen tot €25 zijn de verzendkosten €6,95, voor bestellingen van €25 tot €50 zijn de verzendkosten €4,95 en voor bestellingen van €50 tot €75 zijn de verzendkosten €2,95.
Verzenden jullie ook naar het buitenland?
We verzenden pakketten naar alle landen in de Europese Unie.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Het is mogelijk om jouw bestelling bij ons in Meppel af te halen. Zodra deze klaarstaat, krijg je hiervan een mail. Pakketjes kunnen op maandag t/m vrijdag tussen 09:00-17:00 uur worden afgehaald.
Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Wanneer de bestelling is ingepakt, wordt er ’s avonds automatisch een mail verstuurd via DPD. Hierin staat de track&trace.
Voor een track&trace met meer informatie, klik je op de track&trace zoals in onderstaande afbeelding is omcirkeld.
Je komt dan op onderstaande pagina terecht, waarin je jouw bezorging kan aanpassen en neerzettoestemming kan geven onder het kopje 'Je bezorgopties'. Voor meer details over jouw bezorging, kun je op de 3 puntjes klikken (omcirkeld in dit voorbeeld).
Neerzettoestemming
Voor het neerzetten van een pakket bij afwezigheid, heeft de bezorger toestemming nodig van de geadresseerde. Deze toestemming en eventuele opmerkingen kun je in de track&trace geven. Neerzettoestemming is op eigen risico.
Mijn bestelling is vertraagd
Soms is door onbekende redenen het pakket een dag langer onderweg. Mocht jouw bestelling al meerdere dagen geen update hebben gehad in de track&trace, dan kunnen wij een onderzoek bij DPD instellen. Je kunt dan jouw gegevens mailen naar [email protected]
Ik heb mijn bestelling niet ontvangen
Staat jouw bestelling op bezorgd, maar heb jij niks ontvangen? Vraag dan bij ons het afleverbewijs op via [email protected]. Hierin staan de coördinaten van het afgeleverde pakket. Mocht het pakket niet op deze coördinaten liggen, dan starten wij een onderzoek bij DPD in.
Hoe kan ik retourneren?
Log in met je postcode en ordernummer in ons retourportaal. Meld de producten aan die je retour wilt sturen en kies de gewenste vervoerder. Breng vervolgens jouw retour naar het pickup point.
Mocht je meerdere bestellingen in 1x willen retourneren, dan is dat mogelijk. Je hoeft hiervoor maar 1 bestelling aan te melden in het retourportaal, doe er een briefje bij in dat het gaat om meerdere bestellingen.
Mocht je bij jouw huurorder ook koopproducten retourneren, doe dan de koopproducten in een plastic zak. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe koopproducten niet gaan ruiken naar wasmiddel.
Lees onze retourvoorwaarden voor het correct retourneren van een bestelling.
Wat zijn de retourkosten?
Je kunt maximaal twee retourzendingen per kalenderjaar kosteloos terugsturen. Vanaf de derde retournering brengen wij €6,95 in rekening door deze in te houden op je retour. Dit geldt ook voor huurorders.
Wat is jullie retourtermijn?
Meld je retour van producten in nieuwstaat (ongewassen én ongebruikt met de bijbehorende verpakking/labels) binnen 100 dagen aan. Let op: voor 'koopjes' en tweedehands producten geldt een retourtermijn van 14 dagen.
Kan ik een artikel ruilen?
Het is helaas niet mogelijk om artikelen te ruilen. Je kunt het betreffende product retour sturen, hier krijg je dan het geld van terug. Het juiste product kan dan via de website worden besteld.
Hoelang duurt het voor mijn retournering is verwerkt?
Binnen 7 werkdagen na ontvangst van je retournering ontvang je je geld terug als je de producten in nieuwstaat met de originele productverpakking hebt teruggestuurd. Een retournering wordt terugbetaald op dezelfde wijze als waarmee je de bestelling in eerste instantie betaald hebt. Wij werken samen met Mollie voor de afhandelingen van (terug)betalingen. Als je met iDeal betaalt hebt, wordt de terugbetaling gedaan onder naam van Stichting Mollie Payments en niet Nappy’s.nl.
Wanneer een retournering is verwerkt, wordt hiervan een automatische mail gestuurd.
Hoeveel garantie zit er op een product?
Wasbare luiers zijn een gebruiksartikel en bepaalde mankementen vallen bij goed gebruik onder de garantie. Per leverancier en per product zal de garantietermijn verschillen. Je kunt het beste foto’s en het ordernummer van het product mailen naar [email protected]. Dan helpen we je verder.