Billendoekjes special!

Een klein poosje geleden schreef ik over accessoires die ontzettend handig zijn om te hebben wanneer je wasbare luiers gebruikt voor de billen van je mini. Wat ik daar toen met opzet uitliet waren wasbare billendoekjes, daar wilde ik namelijk graag een apart artikel aan wijden. En hier is ‘tie: de billendoekjes special!
 

Eerlijk? Ik zag de voordelen niet

 
Toen wij begonnen met het gebruiken van wasbare luiers vond ik de gedachte aan wasbare billendoekjes toch nog iets te heftig. Om de een of andere vage reden leek me dat viezer dan de luiers zelf. Een mega groot vooroordeel blijkt nu natuurlijk. Het leek me ook zo onhandig: waar laat je ze enzo. Lang verhaal kort: ik zag de voordelen niet dus begon ik er niet aan. Bij de allereerste luiers die ik bestelde kreeg ik een bundeltje met wasbare billendoekjes. Ik waste ze netjes voor maar gebruikte ze dus nooit.
 
Via de facebookgroep ‘Wasbare Luiers’ zag ik een aantal keer de vraag voorbijkomen welke wasbare billendoekjes nou het meest handig in gebruik/fijn zijn. Wat ik daaruit opmaakte is dat dat per persoon nogal verschilt. De een maakt ze zelf, de ander koopt een Billiesbox en weer een ander gebruikt graag die van bijvoorbeeld Petit Lulu. Ik raakte toch meer geïnteresseerd en besloot het dan in ieder geval voor mijn blog te willen testen. Op de Negenmaanden Beurs dit jaar kocht ik dan ook een Billiesbox in het knalroze met een flacon lekker ruikende en verzorgende spray erbij. Eenmaal thuisgekomen herkende ik de doekjes, dit waren precies dezelfde als de doekjes die ik eerder had ontvangen! Top: meteen genoeg om lekker te gaan testen!
 

Poging 1: may the odds be ever in your favor

 
Ik ben een redelijk luie moeder, nou heeft Mila’s luierkontje ook geen speciale aandacht nodig dus dan kan dat. Waar andere moeders in de weer zijn met mengseltjes voor de billendoekjes maak ik ze simpelweg nat onder de kraan, wring ik ze uit en stop ik ze in het doosje. Zo doe ik dat dus vanaf het begin. De eerste keren stond ik wat te klungelen en waren de odds niet zo in mijn favor: poepexplosies to the max! Maar na een paar keer vegen bleken die wasbare billendoekjes hun werk mega goed te doen. Beter dan verwacht en beter dan de wegwerp doekjes die ik tot nu toe had gebruikt…
 
Dat ik inmiddels enthousiast was bleek uit het feit dat ik meteen het internet opdook om te zoeken naar doekjes die er iets gezelliger uitzien dan de witte die ik nu in mijn bezit had. Dat mijn enthousiasme rondom wasbare luiers zich meestal uit door middel van shopneigingen mag inmiddels duidelijk zijn ;) Ik ging vrolijk verder met het gebruiken van de wasbare doekjes, op een dag vroeg Mila’s papa mij waar de doekjes lagen. “Oh…” antwoordde ik toen, “We gebruiken wasbare, ze zitten in dat roze doosje.” Sceptisch als mijn vriend is begon hij mini’s billen schoon te vegen, ik hoorde hem er niet meer over. Een paar dagen later hoorde ik hem er wel over, “Waar zijn die fijne billendoekjes?” vroeg hij me namelijk. Toen ik vertelde dat ze allemaal in de was zaten was hij teleurgesteld. Verbaast zei hij dat deze ECHT VEEL FIJNER zijn dan de wegwerp doekjes die we tot voor kort gebruikten.
Plakpoep, korrelpoep, vieze snoetjes en handjes: niets is teveel!
 
Mama was om, Mila’s billen vonden het prima en zelfs papa was om. We besloten om fulltime wasbare billendoekjes te gaan gebruiken en kochten er een hele horde bij! We gebruiken nu dus ruim een half jaar wasbare billendoekjes en dat gaat nog altijd top. Ik vind ook oprecht dat wasbare billendoekjes hun werk beter doen. Sommige doekjes zijn aan de ene kant heel erg zacht en hebben aan de andere kant meer structuur. Wij gebruiken de grove kant voor het zware werk (plakpoep/korrelpoep) en de laatste beetjes vegen we schoon met de zachte kant. Ook voor handen en snoetjes zijn de doekjes fijn in gebruik.
 

De voordelen van wasbare billendoekjes

 
Ik zet alle voordelen voor je op een rijtje. Handig voor wanneer je overweegt wasbare billendoekjes te gaan gebruiken en je een duwtje de goede richting op nodig hebt.

-Vrij van chemicaliën
-Het milieu is blij met minder afval
-Er is veel keuze: voor ieder wat wils
-Je kan alleen water gebruiken of kiezen voor een spray of eigen mengsel ter verzorging
-Veel goedkoper dan wegwerp! Voor 1 pakjes wegwerpluiers van een A-merk koop je vaak 2 wasbare billendoekjes die je de hele luierperiode kan gebruiken en ook bij nummer 2, 3, etc.  
-Geen extra werk: de doekjes kunnen met de luiers mee de was in. Bij wegwerp doekjes moet je toch weer extra naar de prullenbak lopen. Heel heftig is dat natuurlijk niet, maar onhandig wel!  


Wasbare billendoekjes bij Nappy’s.nl

 
Nappy’s.nl verkoopt wasbare billendoekjes van BilliesBox, Blümchen (biologisch katoen), Buttons (katoen), Cheeky Wipes, Little Lamb (bamboe) en Petit Lulu (mix bamboe en katoen). De doekjes van Petit Lulu hebben hele vrolijke en hippe printjes. Bij deze doekjes is de ene kant van het doekje mega zacht en heeft de andere kant wat meer structuur. De doekjes van Buttons en Little Lamb zijn simpel en wit. BilliesBox en Cheeky Wipes hebben veel verschillende doekjes. Deze billendoekjes kun je ook kopen als set met bewaarbakjes voor schone en/of vieze doekjes.
 
Ben jij al om? Of gebruikte je al wasbare billendoekjes? Laat het ons weten!
 
Liefs,
Alicia
 


Page Speed