Wasbaar luieren met: Pockets!

Jaaa, deze week begin ik met iets nieuws op de blog van Nappy’s.nl, ik ga namelijk informatie geven over alle manieren van luieren. Elke keer behandel ik een andere luiersoort en vertel ik je alles wat je moet weten, handig is om te hebben en welke soorten Nappy’s.nl verkoopt. Ik begin met pockets, de een is er fan van, de ander verafschuwt het. Pockets kunnen lekgevoelig zijn, maar bij een juiste pasvorm zal je daar niet zo snel last van hebben. Oh: dat én op tijd verschonen heeft veel positieve invloed, maar dat werkt zo bij alle soorten luiers.
 

Hoe werkt dat nou, zo’n pocket?

 
Een pocket is een luier die je maar 1x kan gebruiken voordat ’ie de was in moet. Een pocketluier is eigenlijk een overbroekje met een laag stof eroverheen die vocht doorlaat. De ruimte tussen die laag stof en het ‘overbroekje’ (de buitenkant dus, die geen vocht doorlaat) is hol. In die holle ruimte kan je boosters stoppen die de plas op gaan nemen. Aan de achterkant van de pocketluier vind je een opening waar je de boosters in kan stoppen. En die boosters heb je ook weer in verschillende maten, lagen en materialen. De maat, het aantal lagen en materiaal pas je aan aan het plasgedrag van je kindje. Plast jouw mini mega plassen heb je mee absorptievermogen en lagen nodig dan wanneer jouw kindje kleine plasjes doet.
 

Pasvorm en absorptievermogen van levensbelang!

 
De pasvorm en het absorptievermogen (hoeveel de booster kan opnemen) is bij een pocket van groter belang dan wanneer je een tweedelig systeem gebruikt. Daarbij doe je namelijk twee lagen over elkaar heen als het ware en bij een pocket is er maar 1 laag. Als die laag niet goed aansluit of wanneer je boosters gebruikt die minder opnemen dan je kindje plast krijg je snel last van lekkages. Bij een tweedelig systeem moet het eerst de luier passeren en dan nog langs het overbroekje lekken, dat gebeurt gewoon minder snel. Pockets zijn wanneer dit allemaal juist is uitgekozen overigens wel een makkelijke manier van wasbaar luieren. Tijdens het omdoen van de luier hoef je maar 1 handeling te verrichten. Bij het opruimen van de schone luierwas moet je wel wat tijd investeren om alles in elkaar te stoppen. Tenminste, dat vind ik het meest handige. Het is geprobeerd hoor, hier in huis: een spartelend en gillend kind verschonen en dan geen kant en klaar pakketje hebben liggen was geen succes.
 
Om lekkage te voorkomen heeft SoftBums een heel fijn systeem waarbij de beenelastieken precies op maat in te stellen zijn. Alvababy onesize pockets hebben geen dubbele lekgootjes en zijn dus erg maatgevoelig. Maar: als ze goed passen zijn het topluiers. Hetzelfde geldt voor de Rumparooz en Little Lamb pockets die beide komen met een bijpassende booster. De Rumparooz heeft wel binnen in de luier twee opstaande randjes, waardoor spuitluiers toch minder kans krijgen. De Windelzauberland pockets hebben echt dubbele lekgootjes bij de benen, dit zorgt ervoor dat spuitluiers, poepexplosies en megaplassen wel met erg zwaar geschut moeten komen voordat ze doorlekken.
  

Boosters: hoe kies je het juiste materiaal en aantal lagen?

 
Boosters heb je dus in verschillende varianten. Qua materiaal kan je kiezen voor: katoen, bamboe, hennep, microvezel. En dan heb je ook nog verschil in het aantal lagen die de booster heeft. Hoe meer lagen, hoe meer absorptie, so far so good. Het materiaal van keuze is ook van invloed. De ene booster neemt trager op maar kan wel meer aan, terwijl de andere snel opneemt en droog aanvoelt, maar geen gekke hoeveelheden aan kan. Om die reden kan je mixen en matchen met de boosters. Hier (klikken maar!) vind je een link naar alle boosters die Nappy’s.nl verkoopt, een onderzoekje in absorptievermogen en andere belangrijke info. Even doorscrollen naar beneden in je browser en je ziet het staan!
 
Ook kan je Prefolds gebruiken in een pocket, eventueel in combinatie met een booster. Dit zorgt voor een dikker pakket, maar mocht je ze in huis hebben kan je ze prima gebruiken. SIO-inleggers (Snap In Ones) kunnen in principe ook. Ilka, je weet wel: de grote baas, durft het aan zei ze nadat ik ernaar vroeg. Ik vroeg me af, net als jij misschien, of die drukknopen geen kwaad kunnen. Ze raadt het af om ze te gebruiken in overbroekjes met een dunne laag PUL, maar in een pocket hebben ze bij haar thuis nog geen schade aangericht. Proberen op eigen risico hoor lieve mensen ;)
 
Nieuwsgierig naar het assortiment van Nappy’s? Via dit linkje kan je alle merken bekijken. Huren kan natuurlijk ook, via deze link. Staat de luier van jouw interesse er niet bij, stuur dan gerust een email of bel!
 
Gebruik jij al pockets?
 
Liefs,
 
Alicia, team Nappy’s.nl