Het ideale kraamkado: de luiertaart?!

Het ideale kraamkado: de luiertaart?!

Ik hoor het regelmatig mensen zeggen; ‘ik moet nog een kadootje kopen voor een vriendin/collega/nichtje die zwanger is, weet jij wat?’ De kraammanden en luiertaarten vliegen je soms om de oren. Mensen vinden het leuk om iets te geven en het liefst iets wat mooi, bruikbaar én handig is… En daar sta je dan te zuchten in zo’n winkel. Want je weet niet wat ze al hebben, wat ze leuk vinden etc. etc.

Nou, ik ga je voor eeuwig uit de brand helpen! Je zult misschien sceptisch zijn, en denken: je kunt niet een wasbare luier kado geven! Helemaal bij een eerste niet, of wanneer iemand heeft aangegeven pampers te gebruiken. Eens. Volledig mee eens. Maar, er zijn wél duurzame (was)luier kadootjes die je een newborn én zijn of haar mama kado kunt doen. Ze voldoen aan alle eisen: leuk/origineel om te geven, mooi en handig in gebruik.

Wat geef je een nieuwe moeder dan kado?

1: Een wasbare zwemluier!

Veel moeders gaan met hun kindje babyzwemmen. Wegwerp zwemluiers zijn duur en niet perse handig. Tadaaaa, je hebt een mooi kado, origineel en de printjes zijn echt te gek! Net als de wegwerpluier laat deze zwemluier ook urine door, maar houdt het de ontlasting zeer goed tegen. Zelf geef ik vaak de zwemluier van totsbots; zacht, mooi en past heel snel heel goed.

2: Een leuk en mooi verschoningsmatje.

Ik heb me in de kraamtijd suf gezocht om een mooi verschoningsmatje te vinden wat ook goed werkte. Dan was het wel mooi, maar niet waterdicht of juist andersom. Ik durfde het niet met elk matje wat ik had aan, om op vloerbedekking te verschonen. Met deze matjes wel! Ze zijn echt supermooi en werken top!

3: Wasbare billendoekjes

Te gebruiken voor ongeveer alles. Billendoekjes werden niet meer gekocht en gebruikt hier zodra we de wasbare versie in huis hadden. Wat een verademing dat je met 1 doekje alles kunt weghalen en niet de poep verschillende kanten opveegt. Dit is een kado wat de ontvanger het voordeel van de twijfel zou moeten geven, en dan willen ze niet anders meer. Liever wegwerp billendoekjes? Dan zijn wasbare doekjes heerlijk om het toetje te poetsen. Zo heerlijk zacht en makkelijk bij de kraan te leggen.

4: Een wetbag

Iedere moeder gaat het meemaken dat er iets misgaat onderweg. Een kind spuugt of heeft een spuitluier, een kind lekt door of valt in een plas. Hoe dan ook, je moet natte/vieze kleding meenemen naar huis. Vaak doen mensen het in (meerdere) plastic zakjes, om lekken en stinken te voorkomen. Oplossing: de wetbag! Ik neem deze zelfs mee als ik ga zwemmen. Heerlijk waterdicht en wanneer ik hem voor vieze kleertjes (of luiers) gebruik, ruik je helemaal niets. Superfijn en handig voor onderweg dus.

Zo zie je maar, er zijn veel accessoires die ik met wasluiers vaak gebruik waarvan ik denk; dat zou iedere ouder moeten doen! Zonder iets op te willen dringen zijn dit denk ik heel leuke en bruikbare én originele kado’s. En wie weet...wie weet nemen ze ook wel een kijkje in de ‘wasluierwereld’ wanneer ze merken dat dit toch wel heeeeel fijn werkt!

Zou jij een van deze dingen als kraamkadootje geven?Page Speed