Wasbaar luieren met: Voorgevormde luiers!

Inmiddels weet je, als trouwe lezer van deze rubriek, al een heleboel over de verschillende soorten wasbare luiers die Nappy’s.nl verkoopt. Deze dinsdag is mijn absoluut favoriete soort aan de beurt: de voorgevormde luier. Betrouwbaar, verkrijgbaar in vele kleuren, maten en printjes en vaak lang te gebruiken!
 

Een wegwerpluier, maar dan niet wegwerp!

 
Wat moet je je nou voorstellen bij een voorgevormde luier? Voor de nieuwe studentjes onder ons: het lijkt eigenlijk op een wegwerpluier maar dan gemaakt van bijvoorbeeld bamboe. EN: je gooit deze niet weg natuurlijk! Over een voorgevormde luier draag je altijd een overbroekje, de luier zelf is niet waterdicht aan de buitenkant, het overbroekje is dat natuurlijk wel. Vaak heeft een voorgevormde luier een klikbare of losse inlegger die je naar wens erin kunt plaatsen. Plast jouw kindje nog niet zoveel dan laat je die inlegger eruit, gaat hij/zij meer plassen klik je hem erin voor extra absorptie.
 

Echte slurpers

 
En die absorptie is dus een van de redenen waarom ik persoonlijk, en met mij nog vele anderen, zo gek ben op voorgevormde luiers. Deze slurpertjes kunnen vaak aardig wat opnemen waardoor je niet bang hoeft te zijn voor lekkages. Wij doen onze mini standaard een voorgevormde luier om als we op pad gaan, zeker nu onze dame echte peuter-plassen produceert. Het absorptievermogen verschilt enorm, via deze link vind je een pagina waarop je helemaal onderaan een tabel kunt vinden met veel info over onder andere het absorptievermogen per luier. Ook staat hierbij het materiaal, de droogtijd en de pasvorm erbij vermeld, MEGA handig!
 

Voorgevormde luiers die Nappy’s.nl verkoopt

 
Nappy’s.nl verkoopt VEEL verschillende merken wat voorgevormde luiers betreft. Er zal dus altijd wel iets bijzitten dat je bevalt. In mijn geval is dat zo’n beetje de halve webshop hihi. De merken die te koop zijn:

Anavy

 Anavy is vooral bekend vanwege de ontzettend veel absorberende nachtluier of luier voor kindjes die enorm veel plassen: de Maxi/Night. Je kunt bij deze luier kiezen tussen een booster of prefold als inlegger. Daarnaast zijn er ook normale One-Size luiers van Anavy die van 4-16 kilo gebruikt kunnen worden. De One Size en Maxi/Night zijn beide verkrijgbaar in toffe prints en klittenband of drukknoopjes sluiting. Bij ons thuis gebruiken we de Maxi/Night nu al ruim driekwart jaar en we zijn nog altijd ontzettend blij met die aankoop! De Maxi/Night past vaak pas netjes vanaf 10 kilo, handig om rekening mee te houden.

Bamboolik XL 

Deze luier is er speciaal voor kindjes tussen de 15 en 25 kilo! De luier sluit met klittenband en is verstelbaar. Wat bijzonder is aan deze luier is de pocketopening waarin boosters gestopt kunnen worden. De luier zelf neemt weinig op, het is echt een lege pocketluier. Hierdoor kun je de absorptie helemaal naar wens aanpassen. Je draagt wel gewoon een overbroekje eroverheen!

Blümchen 

De voorgevormde luiers van Blümchen zijn per maat (S: 3-7kg of L:7-15kg) of in One Size variant te koop. Deze laatste past van 3-15 kilo. Je kunt kiezen tussen biokatoen of bamboe als materiaal. De luier heeft een rustig en neutraal uiterlijk!

Hu-Da 

Dit merkje is top! Niet alleen de fantastische printjes doen mijn hart sneller kloppen; het feit dat deze voorgevormde luier lekker slank valt vind ik ook fijn. Zo past Mila’s luierkont gewoon in een spijkerbroekje namelijk! De luier sluit enkel met klittenband en is een One-Size, passend van 3-16 kilo en zoals inmiddels vast bekend te verstellen met drukknoopjes aan de voorzijde van de luier.

Little Lamb 

Little Lamb heeft voorgevormde luiers in 3 maten: maat 1,2 en 3. Het uiterlijk van de luier is simpel en wit, de luier is niet verstelbaar en heeft een klittenband sluiting. De luiers zijn enorm populair en lekker zacht. Ik begrijp wel van veel ouders dat hun kindjes al eerder een grotere maat passen dan het aantal kilo’s dat aangegeven staat. Iets om mee te nemen als je wilt bestellen!

Petit Lulu 

Mijn ultieme favoriet! Waarom? De voorgevormde luiers van Petit Lulu vallen best smal tussen de benen, heel prettig voor kindjes die niet zo breed zijn. Daarnaast hebben wij maar 1x lekkage gehad en heb ik een zwak voor de printjes. Het is zelfs zo erg dat ik van veel printjes ook een wasbaar billendoekje heb. Helemaal afhankelijk van je kindje en zijn of haar plasgedrag en bouw natuurlijk, maar ik wilde het toch even kwijt. De luiers zijn One Size en sluiten met klittenband of drukknoopjes. Ook Petit Lulu heeft nachtluiers, deze vallen smaller dan de Anavy nachtluier en past daardoor al eerder!

Popolini

De voorgevormde luiers van Popolini zijn te koop in vrolijke kleuren en sluiten met drukknoopjes. De luiers zijn standaard One Size en passen van 3-15 kilo! Er is wel een luier met klittenband te koop trouwens, maar deze is alleen verkrijgbaar in de kleur ecru. Echt erg is dat natuurlijk niet: leuke overbroekjes met kekke printjes G E N O E G !

TotsBots 

De meest bekende voorgevormde luier wordt verkocht door TotsBots, ik heb het dan over de Bamboozle Stretch! Mijn liefde voor wasbaar begon door de geel met zwart gestreepte variant hiervan, waardoor baby’s op een mini bij lijken. Onlangs zijn er twee nieuwe printjes toegevoegd aan de collectie! De luier is te koop in drie maten en is per maat dan weer te verstellen met drukknoopjes. Maat 1 past van 2,7-8 kilo en maat 2 van 4-16 kilo. Maat 1 is dus voor de newborns en maat 2 een One Size. De derde maat is voor peuters zwaarder dan 16 kilo die minder snel zindelijk zijn en alleen te koop in de ecru kleur.
 

Een betrouwbare luier

 
Voorgevormde luiers zijn enorm betrouwbaar omdat ze veel op kunnen nemen, maar ook omdat de pasvorm niet zo belangrijk is als bij een overbroekje. En omdat die er nou juist OVER gaat is de pasvorm daarbij nóg belangrijker. De luier zelf neemt alleen op, het overbroekje zorgt er simpelweg voor dat die natte stof niet tegen de romper etc. aankomt. Bij een voorgevormde luier is pasvorm natuurlijk niet onbelangrijk. TotsBots en Anavy vallen wat breder dan bijvoorbeeld Petit Lulu. Wij gebruiken alle drie de merken en nu Mila groter is, is het verschil niet zo’n probleem. Bij hele smalle kindjes of kleine baby’s is dat verschil natuurlijk wel een dingetje. Bij Nappy’s.nl kun je huren om zo te proberen wat bij jouw kindje past, maar ook een consult is mogelijk waarbij je de luiers kunt voelen en bekijken. Vraag hier zeker naar wanneer je met vragen zit of laat deze achter bij de opmerkingen!

Gebruik jij graag voorgevormde luiers voor jullie kindje?
 
Liefs,
AliciaPage Speed