Vliegvakantie met wasbare luiers?

Vliegvakantie met wasbare luiers?

De herfst is in volle gang en omdat de vakantie in de zomer er bij ingeschoten is (lees: klushuis) hebben we besloten om nu een week de zon op te zoeken. Spannend, met een dreumes in een vliegtuig. Over de vraag of de luiers meegaan denken we niet lang na. We boeken heel last minute en zien dat er een wasserette is. Hop, 12 luiers in de koffer (6 overbroekjes, 12x prefolds en bamboe inleggers), twee zwemluiers erbij en we vertrekken in alle vroegte naar het vliegveld!

De reis

In de handbagage doen we vier luiers. Thuis krijgt Suze voor vertrek een schone om, en de vieze luiers wast m’n schoonmoeder zodat ze geen week blijven liggen. De luier die omgaat is ook een pocket met prefold en bamboe-inlegger. Normaal zou ik onderweg een voorgevormde luier gebruiken, maar ik wil deze luiers niet mee op vakantie dus doen we die nu niet om.

Op het vliegveld verschoon ik vlak voor we gaan boarden omdat ik ‘iets ruik’. Niks, geen poepluier. Het opstijgen gaat goed en ze vermaakt zich (met filmpjes op m’n mobiel) prima. Manlief is even niet beschikbaar, die heeft dezelfde kleur gekregen als de buitenkant van het vliegtuig en voelt zich heel beroerd. Enige tijd later vermoed ik weer een poepluier en ga haar verschonen. Boven het toilet is een uitklapbaar tafeltje en hoewel het krap is, gaat het prima. Wederom geen poep trouwens, net als de verschoonbeurt die een uurtje later komt omdat ik wéér iets vermoed. Blijkbaar ben ik zelf als de dood om een poepluier te missen waardoor ik veel te vaak verschoon haha. Goed, ze lekt in elk geval niet door en we komen veilig en wel aan.

In het hotel

De vakantie is heerlijk en alles gaat goed. Ze poept af en toe op het potje op het balkon en als ze toch in haar luier poept, deponeren we het inlegvel bij het ‘organic’ afval (en knopen die soms dicht). De luiers verdwijnen in de wetbag. Dagen vliegen voorbij. We genieten volop van de zon en van elkaar. Ik zie natuurlijk veel kleintjes met wegwerp (zwem)luiers en ik kan het niet helpen, maar ik vind het er oncomfortabel uitzien. Bij veel kids hangt er echt zo’n prop tussen hun benen…. en dan heb ik het nog niet over het printje wat bij wasluiers zoveel leuker staat! Suze paradeert in elk geval heerlijk rond in haar prachtige luiers in de zon! Eindelijk weer genieten van dat heerlijke luierkontje zonder broekje eroverheen.

Een keer op het strand poept ze in haar zwemluier, maar die spoel ik even uit (eerst in de wc, daarna in de gootsteen…) en we zwemmen verder. So far so good. De luiers gaan maar langzaam ‘op’, want overdag zijn we voornamelijk in het zwembad en het potje scheelt natuurlijk ook. Toch moet er na een dag of vier/vijf gewassen worden. Manlief gaat erop uit om te vragen waar de wasserette is.

Oeps!

Ze.wassen.geen.luiers! Ik heb het goed gehoord. Ze wassen alles, maar helaas, geen luiers. Ik ben even in lichte paniek. En nu? Een scooter huren en een wasserette zoeken? Kunnen we die vinden? Is het ver? En willen die wél luiers wassen? Na beraad in de Nappy's.nl app besluit ik ze zelf te wassen. Ik heb waspoeder mee, en het gaat erom dat ik redelijk schone luiers heb. Thuis was ik ze dan weer gewoon op 60 of desnoods 90 graden.

Creatieve handwas

Handwas op vakantieOnder de douche spoel ik de luiers goed uit met koud water. Helaas heb ik geen emmer, dus maak ik de twee prullenbakken leeg. De luiers erin en heet water met waspoeder erbij. Als het water wat afgekoeld is schrob ik ze schoon en wring ze uit. Daarna spoel ik ze nogmaals goed uit tot er geen sop meer uitkomt. Buiten hangen ze keurig over het balkon. Ik ben ongeveer 45 minuutjes bezig geweest. Prima resultaat al zeg ik het zelf.

Wasbare luiers op vliegvakantie?

De luiers zijn binnen mum van tijd droog en ruiken heerlijk fris. Het is prima gelukt en op een blaar op m’n vinger na (van het uitwringen denk ik) was het een simpel klusje. Ja, ik had liever aan het zwembad gelegen die 45 minuten, maar hey die kleine moest toch ook even slapen dus dat viel mooi samen. Een volgende keer zou ik het nog beter van tevoren checken maar ik denk dat ik liever een handwasje doe (waar ik op voorbereid ben) dan dat ik pampers meeneem. Haar billetjes zijn eraan gewend, het staat leuk én mooi en wie weet, heel misschien…. valt het iemand op die ook weer geïnspireerd raakt!

Wasbare luiers meenemen op vliegvakantie? Ja dus, gewoon doen!

 Wasbare luiers drogen

 

 Page Speed