9 Wasbare Luier Beginnersfouten

9 Wasbare Luier Beginnersfouten

Ons wasbare luier avontuur is inmiddels van start gegaan! Mees is in de eerste maand een kilo aangekomen en past nu prima in de wasbare luiers die al een tijdje op hem lagen te wachten. Ik ben hier super tevreden over, maar uiteraard hebben we wel wat beginnersfouten gemaakt. Dat bracht me op het idee om op zoek te gaan naar de meest voorkomende wasbare luier beginnersfouten. Dit zijn ze:

1. Strikluiers en knoopjes…

Ik zal aftrappen met een beginnersfout van mezelf. Wij gebruiken strikluiers en de eerste keer gooide ik ze allemaal in de wasmachine zonder iets van knoopjes of strikjes in de uiteinden te maken. Drie keer raden hoe ze uit de wasmachine kwamen…

2. Lanoliseren

Dit vind ik ook zo’n grappige beginnersfout! Een wolbroekje niet binnenstebuiten keren voordat je het broekje gaat lanoliseren. Je wilt natuurlijk dat de binnenkant waterdicht is en vettig aanvoelt en niet de buitenkant.

3. Te snel shoppen

Het is heel verleidelijk om tijdens je zwangerschap je hele ‘stash’ aan te schaffen. 30 Prachtige pocketluiers bijvoorbeeld. Maar vervolgens zou je er zomaar eens achter kunnen komen dat die luiers helemaal niet goed om de billen van je baby passen. Ai. Zonde!

4. Alles in de luier

In het begin is het best even wennen: checken of al het absorberende materiaal volledig in het overbroekje zit. De eerste week checkte ik wel heel goed de beentjes, maar het ruggetje is natuurlijk net zo belangrijk!

5. Druklekkage

Je hebt al snel de neiging om de luier te strak te doen. Een wegwerpluier trek je tenslotte ook behoorlijk strak. Maar creëer geen muffintop! Daar krijg je druklekkage van. Die kan je trouwens ook krijgen van te strakke rompers, de draagdoek, de autostoel etc.

6. Gootjes naar boven

Als je de luier verkleint, heb je te maken met een gootje aan de voorkant. In het begin is het een behoorlijk stappenplan wat je in je hoofd afwerkt: zit de luier goed? Niet te strak? Steekt er niets meer uit? En dan is het heel normaal dat je vergeet om het gootje naar boven te laten wijzen. Dus onthoud: fingers up!

7. Wetbag legen

Na een heerlijk dagje weg vergeten om de wetbag te legen… En daar pas een paar dagen later achterkomen… Bah!

8. Luieremmer op de verkeerde plek

Naast de verwarming of in de zon zijn geen goede plekken voor de luieremmer. Dat gaat behoorlijk stinken.

9. Bleken

Je hoort overal dat je de vieze gele en bruine vlekken in de luiers en wasbare billendoekjes kunt verwijderen door de luiers in de zon te hangen. Sommige ‘beginners’ hangen de luiers dan ook lekker in de zon. Droog! Helaas bleken de vlekken alleen maar weg als je ze nat in de zon hangt.


Tip: Als de vlekken nog niet weg zijn, kun je ze gerust nog een keer natmaken en in de zon
hangen.


Ken jij nog meer beginnersfouten?