10 dingen die elke mama die wasbaar gebruikt herkent

Je kan geen tijdschrift openslaan, facebook niet doorscrollen en geen blog lezen zonder de welbekende lijsten met herkenbare dingen/momenten. Voor iedere soort mama is er wel een te vinden en persoonlijk vind ik het genieten, die lijsten. Gewoon, zodat je weet dat je niet de enige bent die is achtergebleven met saggy milkmakers en buikstrepen die je echt wel een keer gaat zien als ‘verdiende tijgerstrepen’ maar vandaag gewoon nog even niet.
 
Borstvoedende mommies lezen over de herkenbare clustermomenten en irritante vragen van mensen die erg geïnteresseerd blijken in jouw borsten, weird right?! Mama’s die hun kindjes dragen lezen over wel of niet ergo dragen, de ‘draaggroet’ die dragende ouders naar elkaar doen (net zoiets als buschauffeurs doen) en de duizend vragen die in draagpraat gesteld worden. En alle mama’s die de billen van hun baby’s en dreumesen verwennen met wasbare luiers lezen over euhm... Tsja, niks dus. Want mijn opzoek skills brachten mij heus niet bij leuke lijsten over wasbaar. Nee nee, ik kwam oprecht uit bij ‘20x onmisbaar bij het backpacken’. Dus: tijd voor verandering dacht ik zo. Bij deze tien momenten die voor mama’s die wasbaar gebruiken herkenbaar zijn. Hoop ik! ;)


 
1. Dat moment dat jouw kindje, die normaal met heerlijke dikke wasbare billetjes rondkruipt, wandelt of gewoon nog de hele dag lief en baby ligt te zijn, een wegwerpluier omheeft en die hele kont weg is. Want, normaal zou Kim Kardashian nog jaloers zijn op die luierkont van jouw mini en nu zit er niets. Mega gek is dat. En persoonlijk vind ik wegwerpluiers ook nog eens heel erg stinken.. :O
 
2. En: bij het zien van een kindje in een wegwerpluier denk je vast weleens ‘wat ziet dat er saai uit…’ Als je gewend bent om Bumba, toffe auto’s, bloemen en diertjes op de billen van je mini te zien valt zo’n saaie witte toch best tegen.
 
3. Online winkelmandje volgooien met ALLE luiers die enigszins leuk lijken. Of gewoon eindeloos webshops doorscrollen, printjes kijken en een reden bedenken waarom deze soort/maat/kleur ECHT wel heel erg nodig en handig is. Gewoon voor het geval je partner vraagt waarom er nou alweer een bestelling van bijvoorbeeld Nappy’s.nl binnenkomt. Nappy’s is mijn persoonlijke favoriet trouwens, veel keuze dus veel te scrollen.
 
4. Tegen iedereen die begint over ‘die vieze poep blablabla’ roep jij meteen vol passie “DAAR ZIJN TEGENWOORDIG INLEGVELLEN VOOR” En daar begint het pleidooi over hoe dat alle soorten drollen, behalve de mega dunne soort, handelbaar maakt en ervoor zorgt dat je dus helemaal niet de poep op een wasbordje (niet die van Arie Boomsma ladies) zit weg te schrobben.
 
5. Uitgerekend jij bent dan natuurlijk de persoon die na dat pleidooi een inlegvel vergeten blijkt. Of hij zat er wel in, maar om de een of andere reden zit hij nu verfrommeld ergens bovenin de luier. Waar geen spetter poep terecht gekomen is. En alle poep zit dus gelijkmatig verdeeld over alle overige centimeters van de luier.
 
6. Genieten is er natuurlijk ook bij. Want hoe heerlijk is het om alle gewassen luiers te zien drogen in de zon? Al die vrolijke printjes en kleuren geven gewoon een heerlijk huiselijk, georganiseerd en schoon gevoel. En ook: dat moment dat alles opgevouwen is en wordt opgeborgen. Ahh ik kan echt genieten van die drie minuten dat alles netjes in de kast ligt.
 
7. In het begin schrok je best wel van euhm, gewoon ALLES. De prijzen, hoeveelheid die je nodig hebt, de afkortingen, het feit dat de wasroutine een ingewikkelde wiskundige vergelijking leek. Maar hee: kijk je nu. Die afkortingen ben je meester, de wasroutine bleek best simpel en van de prijzen en hoeveelheid weet je inmiddels ook dat het erg afhankelijk is van wat je wil. De master wasbare luiers heb je in ieder geval gehaald!
 
8. De vreemde blikken ben je inmiddels wel gewend. Blijkbaar zorgen wasbare luiers er bij velen voor dat ze de extreme behoefte ontwikkelen zich te bemoeien met jouw wasmachine, tijdsindeling en uitgavenpatroon. Ze blijken dan ook kenners, die poep verpest je wasmachine zweren ze plechtig! En wegwerpluiers zijn veel makkelijker en goedkoper. Dat dat allemaal gewoonweg niet waar is wordt ontkend, je lijkt wel gek dat je eraan begint. En al dat wassen kan gewoon niet beter zijn voor het milieu dan wegwerpluiers, tsja zij zullen het wel weten want ze hebben al 1,2, weet ik veel hoeveel kinderen grootgebracht. #sarcasme
 
9. ‘Hoe moeilijk kan het zijn???’ Hoe vaak heb je dat al gedacht? Eerlijk? Zodra een luier een wasbare luier heet verzinnen mensen de meest gekke variaties op het omdoen. Papa’s zoals die van Mila snappen niet dat ook wasbare luiers netjes aan moeten sluiten en dat het gedeelte dat nat wordt logischerwijs niet uit mag steken. Oma’s verzinnen nog gekkere creaties waarbij het overbroekje, O-V-E-R-broekje dus, onder de voorgevormde luier zat. Ze doen het met alle liefdevolle bedoelingen, maar come on, zo moeilijk is het echt niet.
 
10. Eenmaal begonnen met wasbare luiers blijkt er een hele wereld vol wasbare artikelen te zijn. Wasbare billendoekjes, wasbaar maandverband en wasbare zoogcompressen, wasbare afdekstofjes en ga nog maar even door. De stap naar wasbare luiers maakt alle andere stappen een stuk makkelijker en logischer. Als je spuitluiers weer helemaal schoon krijgt lukt dat ook best met een wasbaar maandverbandje, toch?!
 
Welke waren herkenbaar voor jou?
 
Liefs,
Alicia 
 


Page Speed