Wasbaar luieren met: SIO's

Ik ben terug met een nieuwe ‘wasbaar luieren met’, de rubriek waarin ik uitleg geef over de verschillende manieren van wasbaar luieren die Nappy’s.nl verkoopt. Want, starten met wasbaar blijkt dus nog best een dingetje. Hoe kies je een juist systeem, wat houden alle systemen überhaupt in? Welkom dus bij een masterclass SIO’s. Zullen we beginnen met uitleggen wat die afkorting betekent?
 

Wat zijn SIO’s?

 
SIO staat voor SNAP IN ONE. Je kan het zien als een systeem waarbij je overbroekjes en boosters gebruikt. Het is eigenlijk een soort all-in one, maar dan net een beetje anders. Anders dan bij losse boosters kan je bij het SIO systeem de inleggers vastklikken in het overbroekje. Dit gaat met drukknoopjes. Het overbroekje heeft ze aan de binnenkant en bij de boosters zitten ze aan onderkant. Sommige boosters hebben ze ook aan de bovenkant zodat er nog een booster op kan en er grotere plasjes opgevangen kunnen worden.
 
Wat zo mega handig is aan het SIO-systeem is dat je de overbroekjes vaker dan 1x kan gebruiken, dat maakt dit systeem dus financieel gezien een stuk aantrekkelijker dan een all-in one. Wanneer de booster vies is kan je die eruit halen en een doekje over het overbroekje halen. Die kan je laten luchten en dan later op de dag opnieuw gebruiken. Je zou dan bijvoorbeeld om en om kunnen doen zolang het overbroekje schoon blijft! Zo heb je er een stuk minder nodig.
 
Nog een voordeel van de SIO’s is dat de boosters altijd netjes op hun plekje blijven zitten. Zo piept er nooit meer een stuk booster uit die veroorzaakt dat je WEER schone kleding uit de kast kan pakken. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk. De overbroekjes zijn tevens ook als overbroekje over andere systemen te gebruiken! Daarnaast kan je bij SIO’s gemakkelijk boosten en dit voorkomt natuurlijk het doorlekken.
 

Belangrijk om rekening mee te houden

 
Waar je je even in moet verdiepen is in eerste instantie het materiaal van de booster. Bamboe noemt men namelijk niet voor niets een superslurper, maar het neemt een stuk trager op dan bijvoorbeeld een microvezel booster. Nappy’s.nl verkoopt bamboe, hennep en microvezel boosters. Even een kort overzicht:
 
Bamboe: neemt veel op, maar doet dit niet heel snel.
Microvezel: gemiddeld qua absorptie, neemt snel op en geeft een droog gevoel. Microvezel is wel gevoeliger voor lekkage omdat het vocht sneller loslaat dan hennep of bamboe.
Hennep: neemt wat trager op dan bamboe maar qua absorptievermogen een topper.
 
Dit is maar het topje van de ijsberg, heb je vragen over een bepaalde booster/het materiaal ervan: stel hem gerust in de reacties of neem contact op via mail, whatsapp, social media of door ouderwets (maar oh zo gezellig) te bellen!
 
Qua overbroekjes moet je goed kijken naar de vorm. Dit is echt een kwestie van passen en meten om eerlijk te zijn. Er zijn bij Nappy’s.nl maar liefst 6 (!!!) verschillende merken te koop die SIO’s in hun assortiment hebben, er zit er altijd wel eentje bij die goed aansluit bij het lichaam van jouw kindje. SoftBums is bijvoorbeeld perfect af te stellen bij de beentjes en Buttons verkoopt een one size, maar ook een SUPER overbroekje die bij oudere kindjes of lekkere spekkies goed aan zal sluiten!
 
Bij Nappy’s.nl kan je alles wat er verkocht wordt voor een bepaalde periode huren om zo uit te proberen of het merk/systeem bij jullie past. Staat iets niet in de webshop onder het kopje ‘huren’? Mail, app of bel dan even’ en vraag gerust naar de mogelijkheden! Huren kan hierrrrr
 

Welke merken verkoopt Nappy’s.nl

 
Bamboolik: de overbroekjes van dit mooie merk zijn te koop in One Size en Xl variant. De luiers zijn te koop in vrolijke kleuren met printjes op de zijflapjes. De randjes hebben een fleecelaagje wat striemen voorkomt, de dubbele lekgootjes voorkomen doorlekken en de brede inleggers zijn hetgeen deze luier tot een ultieme topper maakt!
 

 
Buttons: een persoonlijke favoriet! De printjes zijn top, de dubbele lekgootjes zorgen ervoor dat lekken bijna onmogelijk is en het systeem met dag- en nachtinleggers is heel handig! Je kan op die manier boosten zoals bij het plasgedrag van jouw kindje past en de SIO zelfs voor in de nacht gebruiken. Je kan kiezen uit bamboe, hennep en microvezel als materiaal voor de boosters.
 

 
Close: ik denk een van de meest geliefde luiers. Stiekem ben ik ook erg verliefd op de printjes hiervan en het systeem is heel gemakkelijk. Je moet bij het ‘in elkaar zetten’ na het wassen wel aardig wat drukknoopjes vastklikken. Ook deze luier heeft weer dubbele lekgootjes en de luier zelf is echt ontzettend mooi afgewerkt.

 
TotsBots: De PEENUT van TotsBots is in combinatie met de Peenut Pads een goede SIO. De Peenut Pads bestaan uit twee losse delen die je opelkaar kunt klikken. Hierdoor kun je een perfecte combinatie maken en sluit de luier altijd perfect aan bij het plasgedrag van jouw mini. Je kan de grote en kleine inlegger apart of samen gebruiken!

 
Petit Lulu: ik ga in herhaling vallen, maar ook dit merk heeft printjes in mijn smaak hihi. De fleecerandjes van de overbroekjes zorgen ervoor dat er geen striemen ontstaan. Petit Lulu heeft van hun eigen merk boosters, maar de boosters van Buttons en SoftBums passen er ook perfect in.
 
 
SoftBums: dit merk is perfect als andere overbroekjes niet netjes aansluiten bij de benen. Je kan deze luiers op dat vlak dus perfect afstellen waardoor doorlekken verleden tijd is. De Echo is mega slank en past zelfs onder een stoere jeans, de Omni luier kan als SIO, pocket en los overbroekje gebruikt worden! Deze variant is ook een stukje breder en groter dan de Echo waardoor er flink geboost kan worden!
 

 
Gebruik jij graag SIO’s? Via dit linkje vind je alle SIO’s van Nappy’s.nl. Nieuwsgierig naar pockets? Klik dan hier

Liefs,
Alicia, team Nappy’s.nl
 


Page Speed