Wasbaar luieren met: AIO's!

Weer zo’n afkorting, jaja! Welkom bij een nieuw lesje wasbaar luieren van de Nappy’s.nl opleiding waarmee je een master Wasbaar Luieren kunt behalen. Grapje natuurlijk, maar over AIO’s ga ik je wel meer vertellen. AIO staat voor All-In-One en dat klinkt natuurlijk mega goed in de oren. Want eerlijk is eerlijk: van gemak houden we allemaal. We gaan snel beginnen!
 

Alles, alles, alles, alles in één!

 
AIO staat dus voor All-In-One. Een luier waarbij je alles in 1 hebt. Je hoeft dus niet twee lagen over elkaar aan te doen en het lijkt mega erg op een wegwerpluier. Qua systeem is het extreem simpel en er kan nauwelijks iets misgaan. Toch hebben veel mensen last van lekkage bij AIO’s en is het niet het meest geliefde systeem.
 

Wanneer kiezen voor een AIO?

 
AIO’s zijn best lekgevoelig. Bij dit systeem zit de inlegger vast aan het overbroekje. Het idee is natuurlijk top: het gaat snel om en het is fool-proof. Maar juist omdat het vast zit aan elkaar ontstaat er snel lekkage. De luier moet echt goed zitten, je kan niet simpelweg een ander overbroekje erbij gebruiken of kiezen voor een ander materiaal. De oplossing kan echter wel enorm simpel zijn: een booster kan wonderen doen! Wat ook nog weleens kan helpen wanneer je snel last hebt van lekkage, is het gebruiken van een hydrofiel washandje. Dit neemt soms sneller op dan het materiaal waarvan de AIO gemaakt is waardoor de plasjes geen weg naar buiten hoeven te zoeken. 
 
Veel mensen gebruiken AIO’s wanneer ze onderweg zijn, vanwege het gemak bij het meenemen en omdoen. Ook voor de opvang of opa, oma, ooms, tantes, noem het maar op, is een AIO geschikt voor tijdens het oppassen. Voor ouders van kindjes die niet enorm veel plassen of een perfect luierkontje hebben voor AIO’s is het systeem natuurlijk ook top.
 

GroVia, ImseVimse en TotsBots

 
Nappy’s.nl verkoopt van drie merken AIO luiers: GroVia, ImseVimse en TotsBots. De GroVia heeft twee losse inleggers die erin geklikt worden door middel van een drukknoopje. De binnenkant van de luier zelf kan ook plas opnemen. De GroVia kan flinke plassen aan en kan zelfs gebruikt worden tijdens de nachten wanneer je kindje niet zoveel plast. Het is een onesize die past van 4-16 kilo. Doordat er twee losse inleggers bijzitten kan je zelf kiezen hoeveel je boost.
 
ImseVimse heeft AIO’s met als groot pluspunt dubbele lekgootjes. Voor de kindjes zelf is deze luier ook top want hij is zelfs met Bumba print te krijgen. De luier heeft twee inleggers die vastgenaaid zit aan het overbroekje. De luier is verkrijgbaar in vier maten!
 
TotsBots heeft de Easyfit Star, een AIO die past van ongeveer 4-16 kilo en verstelbaar is in 3 maten. Bij deze AIO zit de inlegger ook vast aan het overbroekje zelf, maar je kan deze er wel uitvouwen zodat de luier sneller droogt. De luier heeft een pocketopening aan de achterkant waardoor je er ook makkelijk een extra booster in kunt stoppen. Gratis tipje bij deze luier: zorg dat er geen stof naar buiten steekt! Nou klinkt dat mega logisch, maar de stof waaraan de inlegger vastzit aan de zijkant wil nog weleens naar buiten vouwen wanneer de luier omzit en dit veroorzaakt lekkage. Zorg dus dat je echt alleen maar de mooie print ziet en je zit helemaal goed!
 
Gebruik jij graag AIO’s bij jullie kindje?


Page Speed