Noord-Holland

Amsterdam - Tania Forshtadt

Consulent Amsterdam TaniaI am Tania, I live in Amsterdam Noord together with my wonderful son Liam (2019) and my partner Reto.
Our adventure in the Netherlands started in 2012 during a spontaneous weekend where we fell in love with each other and with Amsterdam. Exactly one year later we moved here, I from Israel and Reto from Switzerland. We both work in tech but are very concerned with what is happening in the world and specifically climate - so here we are, diapering with cloth and love.
We knew we want to cloth diaper already during the pregnancy, and I tried putting Liam's first cloth diaper on when he was 12 days old - we never went back to disposables! (well, technically we still used some disposables in the start because we didn't have enough cloth).

We didn't have anybody close by to advise us about cloth diapers, fit, material and absorbency and in fact I didn't know about Nappy's.nl. This was a bumpy ride and at time frustrating. I am very excited to help anybody on their cloth nappy journey - wherever they may be in it, just having some questions, finding the best fit for a small new born, choosing one size, upgrading absorbency at 4-6 months and hopefully soon even how to say goodbye to nappies and reduce absorbency and bulkiness :-)

Feel free to reach out and schedule a chat - during Corona that would be online, and after you are always welcome at my place in de Bongerd, Amsterdam.

taniaforshtadt@nappys.nl
Amsterdam

Alkmaar - Karin de Lange

Consulent Alkmaar KarinHoi! Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in wasbare luiers en overweegt om een consult te nemen! Ik ben Karin en woon samen met mijn man, dochter (2018) en twee poezenbeesten in het mooie Alkmaar. 

Mijn wasbare luier avontuur is begonnen toen mijn dochtertje vijf maanden was. In mijn zwangerschap had ik er al weleens iets over gelezen en vond dit wel interessant maar er was toen niemand in mijn omgeving die dit deed en daarnaast kwam zoveel op mij af bij de geboorte van onze dochter en het mama zijn, dat deze interesse een beetje naar de achtergrond verdween. Totdat de volle en tevens stinkende vuilcontainer ging mij steeds meer tegenstaan. Toen ben ik actief op zoek gegaan naar de mogelijkheden in wasbaar luieren. Dit was in begin echt zo zoeken!

Wat zijn nu fijne en passende systemen voor mijn kindje? Een fijn consult bij een consulente in deze regio, heeft mij toen heel erg geholpen. Inmiddels heb ik een mooie verzameling met prachtige luiers (die nog steeds groeit omdat er dan weer een heel tof nieuw printje is of nieuw merk wat ik graag wil testen). 
Helaas stopt de consulente in deze regio door een verhuizing met haar werk en omdat ik het destijds zo waardevol heb gevonden en het ontzettend leuk vind om over wasbare luiers te praten en samen op zoek te gaan naar wat het meest passende systeem is voor een kindje, neem ik het stokje van haar over! 

Tijdens een consult bij mij aan de keukentafel kan ik je van alles vertellen en laten zien over alle verschillende systemen. En een super fijn pluspunt, je kunt alles ook even proberen! Nog een buikbaby? Dan hebben we ook een grote pop waar je wat op kunt testen, om het zo toch een beetje te kunnen ervaren;) Hopelijk tot snel!

Do you rather prefer to have an English spoken consult? No problem. We can do it in English as well! Looking forward to meet you! 

karindelange@nappys.nl
Alkmaar

Zaandam - Esther Prins

Consulent ZaandamMijn naam is Esther. Ik woon met mijn man en onze vier kinderen in zaandam. Ik ben holistisch schoonheidsspecialist van beroep en werk het liefst met biologische producten.

Ook thuis proberen wij duurzaam te leven en zo min mogelijk afval te maken. Na wasbaar maandverband, menstruatiecup en andere herbruikbare producten was luiers voor onze tweeling een logisch vervolg. Onze oudste 2 kinderen hebben wegwerp gedragen en achteraf zeg ik dit hadden we veel eerder moeten doen.
Buiten de milieu voordelen is het verder ook gewoon ideaal! Geur, ongelukjes, uitslag het is voor ons allemaal verleden tijd.

Toen ik voor het eerst ging kijken zag ik totaal geen overzicht in de wirwar van systemen en opties. Ondertussen heb ik veel getest en geprobeerd om anderen te kunnen helpen in hun keuze. Dát vind ik nou super leuk.

Bij ons is er voor de deur gratis parkeergelegenheid. Wij hebben katten maar die zul je waarschijnlijk niet zien tijdens het consult.

Esther geeft momenteel geen consulten.

estherprins@nappys.nl
Zaandam
06-28066544


Hilversum - Hanneke Warga-Werkhoven

Hanneke Warga-WerkhovenIk ben Hanneke, enthousiast wasbaar luier-gebruiker, en consulent voor Nappy’s.nl!

Onze twee kinderen (geboren in 2015 en 2017) zitten vanaf het eerste luiertje in wasbaar, en ik ben inmiddels een ervaringsdeskundige. Ik weet oprecht niet meer hoe ik erbij kwam om wasbare luiers te proberen, maar ergens tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik het virus opgelopen... Dus pas op, als je er eenmaal mee begint, is de kans groot dat je er niet meer mee wil stoppen! Onze overwegingen om wasbaar te gebruiken zijn de impact op het milieu en natuurlijke materialen voor de babybilletjes. Leuk om te bedenken dat we al een paar duizend luiers niet in de prullenbak hebben gegooid. En natuurlijk zijn wasbare luiers leuker om te zien dan wegwerpluiers! 

Wil je meer weten over wasbare luiers en is Hilversum een makkelijke locatie voor jou/jullie- dan ben je van harte welkom. In een consult kan je de meeste luiers van Nappy’s.nl zien en voelen. Als het goed is heb je na afloop een goed beeld van de verschillende systemen en kan je hopelijk een keuze maken die bij jullie past.

Dutch, English, German speaking.

Karel Doormanlaan
1215 NX Hilversum
Nederland
hannekewarga@nappys.nl

Purmerend - Nicky Stengewis - de Pater

Consulent Purmerend

 

Hoi! Ik ben Nicky Stengewis - de Pater, samen met mijn man, zoon Mikolaj (2018) en dochter Leonore (2020) woon ik sinds begin 2019 in Purmerend.


Tijdens mijn zwangerschap was ik al overtuigd van het gebruik van wasbare luiers. Ik weet niet meer hoe ik op het idee kwam, maar het was niet eens een overweging. Hoe dichterbij de bevalling kwam, hoe meer ik begon te twijfelen. Ik googelde wat en bestelde wat, maar had eigenlijk geen idee. Helaas was ik toen niet bekend met het bestaan van consulenten, want dat had me waarschijnlijk een aantal miskopen voorkomen.
Uiteindelijk hebben wij heel veel verschillende systemen uitgeprobeerd om tot het juiste systeem voor onze zoon te komen.

Ik ben fan van wasbare luiers en deel mijn enthousiasme graag met anderen. Ik hoop (toekomstige) ouders te laten zien wat er allemaal mogelijk is en welke voordelen wasbaar heeft. Wie weet worden jullie net zo enthousiast als ik!

Bij ons huis is parkeerruimte genoeg en het treinstation is op 5 minuten lopen.

Nicky Stengewis - de Pater
Purmerend

nickystengewis@nappys.nl

 

 

Andijk (West-Friesland) - Sanne Koper

Sanne KoperMijn naam is Sanne, 32 en woon samen met mijn vriend en zoon (2018) in Andijk. Er wonen ook 2 poezen bij ons en in de tuin leeft een lief konijnen stel. 

Ik ben gek op groen, gek op de natuur, gek op bloemen en planten, gek op dieren, kortom alles wat moeder natuur creëert vind ik prachtig! Op verschillende manieren ga ik respectvol om met de aarde en wasbaar luieren is daar 1 van. Door consulent te zijn voor Nappy's.nl hoop ik mijn extra steentje bij te dragen en mensen te kunnen vertellen over alle voordelen hiervan! Jullie zijn welkom om langs te komen voor info onder het genot van een lekker kopje kruidenthee uit eigen tuin! Tot snel! 

Andijk
sannekoper@nappys.nl
06-53530790

Page Speed