Newborn (2,5-6 kg)

Laurabeijn.nl Newborn Scrapnap 

De newborn Scrapnap is een in Nederland handgemaakte voorgevormde luier van grotendeels gerecyclede stoffen. De luier past van ongeveer 2-6 kg en wordt geleverd met een bijpassende booster voor extra absorptievermogen. Het luiertje sluit met drukknoopjes beschikt over een speciaal drukknoopje waarmee een uitsparing voor het gevoelige navelstompje gecreëerd kan worden. De luier kan dus met een gerust hart direct na de geboorte gebruikt worden. 

Alle Scrapnap luiers van Laura Beijn worden op zeer kleine schaal gemaakt. De absorberende lagen zijn vaak gemaakt van oude materialen zoals molton lakens. Het printje, die de buitenste laag vormt, is soms aangekocht maar vrijwel altijd wel een restant van een ander naaiproject. Er zijn meestal maar 1 of 2 exemplaren van een bepaalde print beschikbaar. In zeer zeldzame gevallen 3, maar de oplage is nooit groter dan dat. Op is dus echt op en elk item is uniek.

Het garantiebeleid is aangepast op de ideologie achter deze luier; hernieuwde waardering voor 'scrap'.

Scrap: stukje, beetje, fragment, knipsel, vechtpartij(tje), ruzie, afval, schroot, bakkeleien, afdanken, dumpen, laten varen (ideeën, plannen) slopen.

Het is zonde om een nagenoeg goed product te vervangen, als deze ook te repareren is. Ontstaan er binnen 9 maanden na aankoop problemen als gevolg van een productiefout dan wordt er samen met Laura bekeken of reparatie mogelijk is. 

Over de voorgevormde Newborn Scrapnap moet nog wel een overbroekje van wol of PUL/TPU.