Geschiedenis

Hoe Nappy’s.nl met ons gezin meegroeide

Op een zondagochtend in maart 2015 open ik aan de keukentafel mijn mail. Mijn oog valt op een schreeuwerige titel: OPHEFFINGSUITVERKOOP! De mail komt van Nappy’s.nl, een webshop waar ik een aantal luiers kocht voor ons zoontje van inmiddels 9 maanden oud. Die luiers bevallen prima, dus ik open de mail en kijk of ik een koopje kan scoren. Mijn oog valt op onopvallende letters: Heb je interesse in een overname, dan kun je altijd mailen. Een kudde vlinders fladdert in mijn buik. Zal ik het doen, zal ik ze mailen? ‘Ja, hoor’ zegt Marco. ‘Je kan altijd wat meer informatie vragen.’

Het eerste mailtje

Bruiloft Marco en Ilka

Ik ben inmiddels al 1,5 jaar thuis, nadat ik mijn Master-opleiding Pedagogische Wetenschappen heb afgerond. Marco en ik trouwden een week na mijn afstudeerpresentatie en waren dolgelukkig toen we al heel snel zwanger bleken te zijn van ons zo gewenste eerste kindje. En hoewel ik het heerlijk vind om zoveel thuis te zijn met ons zoontje, kriebelt het om ook iets anders te doen naast het moeder zijn. Terwijl de vlinders alle kanten op vliegen, typ ik een mail om naar meer info te vragen over een eventuele overname van de luierwebshop, die ermee ophoudt. Ik druk op de verzendknop en besteed de rest van de ochtend aan het refreshen van de inbox. Wat nou als ze al iemand anders hebben gevonden, of als ik het niet kan betalen? Ik wil dit ineens zo graag!

Vlinders

Baby in wasbare luier

Gelukkig ontvang ik snel een antwoord: een opsomming met wat ze te bieden hebben en een vraagprijs. Het klinkt fantastisch en ik ben zo blij! Tot ik de zin lees: ‘We zijn nog met iemand anders in onderhandeling.’ Bam, de vlinders veranderen in een Drentse kei die ergens in mijn onderbuik blijft liggen. We mailen heen en weer: ik stel mezelf voor, stel wat zakelijke vragen en we maken een afspraak om elkaar volgende week te ontmoeten. In de tussenliggende week vliegen mijn gedachten alle kanten op. Op zondagochtend vertrekken we richting Zuid-Holland. Met baby. Want die is lief, cute én draagt wasbare luiers van Nappy’s.nl. Dat moet helpen! We hebben een ontzettend gezellig en leuk gesprek en aan het einde horen we al dat wij de webshop over mogen nemen. Ik ben echt zielsgelukkig.

Nappy’s.nl is van ons!

Marco inpakken

Ik schrijf me in bij de Kamer van Koophandel op 1 april 2015. De webshop wordt tijdelijk gesloten om het laatste beetje voorraad vast te houden. Marco en ik brengen avonden aan de keukentafel door, knutselend aan de website. We bestellen nieuwe voorraad, voeren eindeloze gesprekken en wiegen ondertussen ook nog ons zoontje in slaap. Precies een maand later openen we het vernieuwde Nappy’s.nl. Een nieuwe look, nieuwe voorraad én een nieuwe eigenaar. Het wachten op de eerste bestelling begint. Het geluksgevoel bij die eerste e-mail met een orderbevestiging erin is moeilijk te beschrijven. Wat gaaf. Er volgen steeds meer orders en we breiden al snel ons assortiment uit. We willen de klant meer bieden dan alleen een eenvoudige pocketluier. De orders komen steeds sneller binnen.

Van luierkamer naar luierhuis

Luierkamer

Eerst slaan we de luiers nog op in een linnenkast in de slaapkamer, waarna we ook de boekenkast leegtrekken voor extra ruimte. Ondertussen maken we de bovenverdieping van ons klushuis bewoonbaar. We verhuizen met ons bed naar boven; de slaapkamer beneden wordt ‘luierkamer’. Met ons bedrijf groeit ook ons gezin. We mogen een tweede zoontje verwelkomen, wat een geluk! De luierkamer slipt langzaam vol, alle muren staan vol met stellingkasten tot aan het ruim 3 meter hoge plafond. In het midden een werkeiland gevuld met lades en met stapels kratjes er bovenop. Een bureautje in de hoek gepropt. We groeien uit ons jasje. Steeds meer luiers verhuizen naar de slaapkamers boven. Luieremmers staan op de overloop in hoge stapels. Ons huis in Batenburg verandert langzaam maar zeker in een luierhuis.

Met luiers, huisraad, kinderen, hond én kippen naar Drenthe

Bezichtiging

Als ik zwanger ben van ons derde kindje nemen we hulp aan. Nicole komt helpen met inpakken, billen vegen en allerlei hand en spandiensten die nodig zijn in een jong gezin met bedrijf aan huis. Ondertussen zijn Marco en ik serieus op zoek naar iets groters. In augustus 2018 komt op Funda ineens ons droomhuis voorbij! Een melkveebedrijf in de buurt van Meppel, Drenthe. Tijdens de bezichtiging kan ik alleen maar denken: ‘dit is ons huis, hier moeten onze kinderen opgroeien en hier kan ons bedrijf verder groeien’. Een vreselijk spannende periode volgt, met meerdere kapers op de kust en een bank die op het laatste moment onze financiering afwijst omdat ik een eigen bedrijf heb. Maar uiteindelijk komt alles goed en op 1 april 2019, de dag dat Nappy’s.nl precies vier jaar in onze handen is, vertrekken we met luiers, huisraad, kinderen, hond én kippen naar Drenthe.

Luierboerderij

De deel

Het voorhuis is een keurig onderhouden woonhuis waar we zo in kunnen. De achterste helft van de boerderij, ‘de deel’, is nog in originele staat. Daarin stonden honderden jaren lang koeien. Met een aannemer transformeren we de deel tot een prachtige bedrijfsruimte. Tot die tijd proppen we de luiers in het woonhuis. Elke vrije centimeter wordt benut. Het kantoor komt in het washok en de inpaktafel in de gang, onder de trap. Het is behelpen, krap en meerdere malen zoeken naar net dat ene printje onder in die doos. Mijn moeder verzucht: ‘Kind, zit je daar in dat washok, het zou zo fijn zijn als je gewoon een fijne werkplek hebt’. In de tussentijd houden we nog een sollicitatieronde en nemen we uiteindelijk ook Iris aan.

Ruimte in ons leven

Een grote verandering voor ons gezin als Marco in de zomer van 2019 besluit om zijn vaste baan op te zeggen en fulltime bij Nappy’s.nl te komen werken. Wat geeft dat een lucht en rust binnen ons gezin en wat is het heerlijk voor de kinderen dat papa zoveel thuis is. Tegen het einde van het jaar, bijna 8 maanden na de start van de verbouwing en heel veel bouwvakkers en herrie later, is de bedrijfsruimte klaar. De luiers verhuizen naar de deel en ons woonhuis voelt ineens enorm. De ruimte in ons leven die er nu letterlijk en figuurlijk is, is heerlijk!

Inruimen

Klavertje vier

In de lente van 2020 verwelkomen wij ons heerlijke dochtertje, het vierde blaadje van ons klavertje vier! Vanwege de reistijd nemen we helaas afscheid van Nicole. Maar met Iris twee dagen in de week, en wijzelf vijf (oké, zeven) dagen in de week, is het aanpoten. In de zomer van 2020 nemen we daarom Sabine en Marlène aan, en enkele maanden later ook nog Lianne. Zo hebben we een zeskoppig team aan het werk in Meppel. Daarnaast zijn er in Nederland en België ook nog ruim 40 consulenten werkzaam die beginners wegwijs maken in de wasbare luier wereld. In vijf jaar tijd is ons gezin én ons assortiment verveelvoudigd en hebben we een fantastisch team met mensen om ons heen verzameld. Die korte mail in maart 2015 bleek uiteindelijk de meest levensbepalende mail ooit te zijn. En die vlinders? Die fladderen er nog steeds.

Orders pakken

Page Speed