Goed doel

Met je aankoop bij Nappy’s.nl maak je niet alleen jezelf en je  kindje blij, maar steun je ook nog een goed doel!

Wij bij Nappy’s.nl zijn groot fan van wasbaar luieren, dat is duidelijk. Wasbaar luieren is niet alleen leuk, maar op veel vlakken ook de beste manier van luieren. Zowel voor de kinderen als de portemonnee. Wij hebben besloten dat de luiers van Nappy’s.nl ook beschikbaar moeten zijn voor mensen die luiers om wat voor reden dan ook niet kunnen betalen. Daarom zetten wij elke maand een deel van de omzet opzij om te sparen voor luiers en/of aanverwante artikelen voor een goed doel. Nappy's for Nappies!

Het goede doel voor 2022 is nog niet bekend. Leuke ideeën zijn altijd welkom!

In 2021 hebben we €1.427,16 gespaard voor Stichting Armoedefonds uit Rosmalen. We gaan hier begin 2022 meer dan 100 stuks wasbaar maandverband voor doneren.

In 2020 hebben wij inclusief donaties €1.111,47 gespaard voor Beiroet. Alle hulp is daar zeer welkom. Als gevolg van de ernstige explosie zijn wegwerpluiers schreeuwend duur geworden. Voor veel ouders in het zwaarst getroffen gebied zijn ze niet meer te betalen. Baby's dragen noodgedwongen leren lappen en plastic tasjes rond hun billen. We hebben ruim 330 luiers, 64 overbroekjes, een hele stapel luierklemmetjes en diverse accessoires opgestuurd richting Beiroet. Dit aantal was alleen mogelijk doordat ook meerdere klanten hydrofielen, prefolds, snappi's en andere artikelen doneerden. Hopelijk zijn heel veel gezinnen in Beiroet hiermee voorlopig uit de brand geholpen. Ze zullen ter plaatse een uitleg over de luiers krijgen en worden geholpen om te starten met deze wasbare luiers. 

In 2019 hebben wij in totaal € 838,94 gespaard voor Agape Family Ministries in Grabouw, Zuid-Afrika. Deze stichting heeft een tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen, een pleeg/weeshuis, een special needs school en een pre-primary school. In het tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen wonen 41 rolstoelgebonden kinderen. Ze krijgen daar fysiotherapie en bezigheidstherapie om hun levensomstandigheden te verbeteren. Een groot deel van deze kinderen is niet zindelijk en draagt luiers. De meesten zullen vermoedelijk ook niet zindelijk worden en zijn nog heel lang afhankelijk van luiers. Door onze inzamelingsactie kunnen zij in 2020 wasbare luiers gaan dragen. Fijn voor de kinderen, maar financieel gezien ook heel fijn voor Agape. 

In 2018 hebben wij in totaal € 700,42 opgehaald voor Amara Foundation. Deze stichting biedt hulp aan ouderloze, kansarme en gehandicapte kinderen in Kisumu, Kenia. De stichting zorgt voor opvang, scholing, therapie en hulpmiddelen voor deze kinderen. Amara Foundation ondersteunt onder andere 16 gehandicapte kinderen in de leeftijd van 3 tot 14 jaar. Deze kinderen krijgen therapie en veel van hen wonen in een internaat waar ze opvang en verzorging krijgen. Een aantal van hen gaat ook naar school. Voor deze kinderen zijn er luiers nodig. Op dit moment dragen de kinderen wegwerp luiers, maar dit belast de afvalberg van de school in grote mate. Daarnaast zijn de luiers erg duur en is dit nauwelijks te bekostigen. In maart 2019 is er een groot pakket richting Kenia gegaan.

In 2017 hebben wij in totaal € 533,51 opgehaald voor stichting 'Je mag er zijn'. Deze stichting heeft op diverse locaties in Nederland kledingmagazijnen waar pleegouders gratis kleding, kinderwagens, autostoeltjes, speelgoed en andere voor een kind noodzakelijke dingen kunnen uitzoeken. Begin 2018 zijn er twee grote dozen vol met wasbare luiers en wat speelgoed geschonken aan 'Je mag er zijn'.

De eindstand voor 2016 is uitgekomen op € 414,52. Dankzij dit mooie bedrag is er eind januari een zeer groot pakket richting kindertehuis Coram Deo Place of Care in Zuid-Afrika gegaan. Hierin zaten heel veel luiers, boosters, inlegvellen, wasmiddel en wasnetten. En natuurlijk een paar mooie stukken speelgoed! Ook ging er een kleiner pakket naar Stichting Babyspullen in Nederland. Gewoon, omdat we spullen over hadden en er ook Nederlandse gezinnen zijn die een pakket met wasbare luiers heel goed kunnen gebruiken. Er zat genoeg in om fulltime wasbaar te kunnen luieren, zodat tenminste één Nederlands gezin zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over de terugkerende kosten van wegwerpluiers.

In 2015 hebben wij € 176,03 gespaard voor kindertehuis Elolam, inclusief donaties kwam het totaalbedrag op € 207,03. Voor dit bedrag zijn luiers en boosters aangeschaft.

Heb jij nog luiers, boosters of andere onmisbare luierzaken liggen die je niet (meer) gebruikt? Ook deze zijn van harte welkom en zullen aan het einde van het jaar samen met de gekochte luiers opgestuurd worden naar het goede doel van dit jaar. Een geld donatie doen is uiteraard ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Agape kinderen

Page Speed