Oefenbroekjes

Oefenbroekjes

Oefenbroekjes, ook wel trainingsbroekjes genoemd, zijn bedoeld om kinderen en hun ouders te helpen tijdens de zindelijkheidstraining. Oefenbroekjes zien er veel meer uit als een gewone onderbroek dan luiers, en kinderen kunnen de oefenbroekjes makkelijker zelf aan- en uittrekken. Bij het uitkiezen van een oefenbroekje is het belangrijk om rekening te houden met het stadium van het zindelijkheidsproces waarin je kind zich bevindt. Veel oefenbroekjes vangen slechts enkele druppeltjes tot een klein plasje op en zijn dus vooral bedoeld aan het einde van het zindelijkheidsproces. Andere oefenbroekjes kunnen meer vocht absorberen of zijn zelfs bij te boosten, zodat ook hele peuterplassen zonder problemen opgevangen kunnen worden.


Oefenbroekjes vergelijking

In onderstaande tabel kun je de oefenbroekjes met elkaar vergelijken op absorptievermogen en andere eigenschappen. Voor het meten van het absorptievermogen zijn in het geval van meerdere maten, de maten genomen die het meest overeenkomen met de andere oefenbroekjes. Een kleinere maat zal iets minder absorberen, een grotere maat iets meer. 
 

Merk Maat Materiaal (waterdichte laag) Pocketopening Zijsluiting Absorptievermogen
Anavy

M (Tot 1 jaar)
L (1-2 jaar))
XL (2-3 (4) jaar)

Bamboe, polyester (PUL) Nee Nee Maat XL: 146 ml
Bamboolik M (-12 kg)
L (12-16 kg)
Polyester, katoen en elastaan (PUL) Ja, passen vrijwel alle boosters in Ja Afhankelijk van gebruikte boosters
Blümchen One Size (13-20 kg) Bamboe, polyester (PUL) Nee Ja 81 ml
Buttons One Size (7-16 kg) Katoen, polyester (PUL) Ja Ja 78 ml
Close S (10-11,5 kg)
M (11,5-12,5 kg)
L (12,5- 13,5 kg)
XL (>13,5 kg)
 
Katoen, polyester (TPU) Nee Nee Maat XL: 104 ml
GroVia One Size (8-16 kg) Hennep, katoen, polyester (TPU) Ja, passen vrijwel alle boosters in Ja 175 ml
Lil Learnerz (Kanga Care)

XS (7-11 kg)

S (11-16 kg)
M (16-20,5 kg)
L (20,5-25 kg)
XL (25-29,5 kg)

Polyester Nee Maat XS en S Maat M: 91 ml

  

De verschillende merken

De oefenbroekjes van Anavy zijn all-in-one oefenbroekjes en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze hebben een zijsluiting, maar zijn ook makkelijk op te trekken.

De oefenbroekjes van Bamboolik zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden leeg geleverd. Ze zijn naar wens aan te passen door er één of twee eigen boosters in te leggen. Er zijn twee maten beschikbaar. De oefenbroekjes zijn op te trekken, maar hebben ook een zijsluiting. 

De oefenbroekjes van Blümchen zijn all-in-one oefenbroekjes. Ze zijn verstelbaar in maat van ongeveer 13 tot 20 kg. Ze vallen slank en lijken qua pasvorm op een onderbroek. 

De oefenbroekjes van Buttons zijn verstelbaar in maat van ongeveer 7 tot 16 kg. Ze bevatten drie lagen absorberend katoen en hebben een pocketopening voor een extra booster. Ook hebben ze drukknoopjes aan de zijkant.

De oefenbroekjes van Close hebben een waterdichte laag in de stof verwerkt. Ze lijken veel op een onderbroek en hebben een stoffen buitenkant. Makkelijk op te trekken.

De oefenbroekjes van GroVia zijn verstelbaar in maat en passen van ongeveer 8 tot 16 kg. Het absorberende gedeelte bestaat uit hennep en katoen en de waterdichte laag is gemaakt van polyester met TPU. De oefenbroekjes hebben een grote pocketopening waar vrijwel alle boosters in passen. Hierdoor zijn deze oefenbroekjes ook als volwaardige optrekluier te gebruiken. Deze oefenbroekjes hebben een zijsluiting.

Lil Learnerz zijn oefenbroekjes van Kanga Care die veel lijken op een onderbroek. Ze zijn verkrijgbaar in maar liefst 5 maten. De kleinste twee maten hebben en drukknoopjes sluiting aan de zijkant, de grotere maten kunnen alleen opgetrokken worden. Ze hebben een PUL buitenkant en een polyester binnenkant met IMWET Technology. 

Page Speed