Oefenbroekjes

Oefenbroekjes

Oefenbroekjes, ook wel trainingsbroekjes genoemd, zijn bedoeld om kinderen en hun ouders te helpen tijdens de zindelijkheidstraining. Oefenbroekjes zien er veel meer uit als een gewone onderbroek dan luiers, en kinderen kunnen de oefenbroekjes makkelijker zelf aan- en uittrekken. Bij het uitkiezen van een oefenbroekje is het belangrijk om rekening te houden met het stadium van het zindelijkheidsproces waarin je kind zich bevindt. Veel oefenbroekjes vangen slechts enkele druppeltjes tot een klein plasje op en zijn dus vooral bedoeld aan het einde van het zindelijkheidsproces. Andere oefenbroekjes kunnen meer vocht absorberen of zijn zelfs bij te boosten, zodat ook hele peuterplassen zonder problemen opgevangen kunnen worden.


Oefenbroekjes vergelijking

In onderstaande tabel kun je de oefenbroekjes met elkaar vergelijken op absorptievermogen en andere eigenschappen. Voor het meten van het absorptievermogen zijn in het geval van meerdere maten, de maten genomen die het meest overeenkomen met de andere oefenbroekjes. Een kleinere maat zal iets minder absorberen, een grotere maat iets meer. 
 

Merk Maat Materiaal (waterdichte laag) Pocketopening Zijsluiting Absorptievermogen
Alvababy

One Size (1,5-3 jaar)

Bamboe, polyester (PUL) Nee Nee 99 ml
Anavy

M


Bamboe, polyester (PUL) Nee Ja 124 ml
Anavy L Bamboe, polyester (PUL) Nee Ja 130 ml
Anavy XL Bamboe, polyester (PUL) Nee Ja 146 ml
Bare and Boho One Size (6-12 kg) Bamboe, katoen, gerecycled polyester (TPU) Nee Ja 154 ml
Bare and Boho XL (12-20 kg) Bamboe, katoen, gerecycled polyester (TPU) Nee Ja 186 ml
Blümchen One Size (13-20 kg) Bamboe, polyester (PUL) Nee Ja 81 ml
Buttons One Size (7-16 kg) Katoen, polyester (PUL) Ja Ja 78 ml
GroVia One Size (8-16 kg) Hennep, katoen, polyester (TPU) Ja, passen vrijwel alle boosters in Ja 175 ml
Lil Learnerz (Kanga Care)

XS 

 

 

Polyester Nee Ja 78 ml
Lil Learnerz (Kanga Care)

S

Polyester Nee Ja 88 ml
Lil Learnerz (Kanga Care)

Polyester Nee Nee 91 ml
Lil Learnerz (Kanga Care)

Polyester Nee Nee 102 ml
Lil Learnerz (Kanga Care)

XL 

Polyester Nee Nee 113 ml
Petit Lulu

Maat S

Biologisch katoen, bamboe, katoen, polyester Nee Nee 98 ml
Petit Lulu

Maat M

Biologisch katoen, bamboe, katoen, polyester Nee Nee 110 ml
Petit Lulu

Maat L

Biologisch katoen, bamboe, katoen, polyester Nee Nee 127 ml
Rig n Gig

One Size (8-25/32 kg)

Polyester (PUL) Ja, passen alle boosters in Ja Leeg geleverd
Super Undies

Maat S

Polyester (PUL) Ja Nee 69 ml
Super Undies

Maat M

Polyester (PUL) Ja Nee 75 ml
Super Undies

Maat L

Polyester (PUL) Ja Nee 79 ml

  

 

Onze merken

Alvababy

De oefenbroekjes van Alvababy zijn verstelbaar door middel van drukknopjes en passen de meeste kinderen van 1,5 tot 3 jaar. Ze zijn aan- en uit te trekken als een onderbroek en absorberen ongeveer één plasje.

Anavy

De oefenbroekjes van Anavy zijn all-in-one oefenbroekjes en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze hebben een zijsluiting, maar zijn ook makkelijk op te trekken.

Bare and Boho

De Bare and Boho oefenbroekjes zijn gemaakt van bamboe en katoen met een waterresistente buitenkant van gerecycled polyester. De absorberende kern bestaat uit drie lagen bamboe-katoen en voelt zacht aan de billen. De broekjes zijn verkrijgbaar in twee maten en zijn per maat verstelbaar in meerdere maten. De oefenbroekjes kunnen aan- en uitgetrokken worden als een onderbroek, maar kunnen ook open en dicht gedaan worden met drukknoopjes aan de zijkant. Ook rond de taille zijn deze oefenbroekjes verstelbaar in maat.

Blümchen

De oefenbroekjes van Blümchen zijn all-in-one oefenbroekjes. Ze zijn verstelbaar in maat van ongeveer 13 tot 20 kg. Ze vallen slank en lijken qua pasvorm op een onderbroek. 

Buttons

De oefenbroekjes van Buttons zijn verstelbaar in maat van ongeveer 7 tot 16 kg. Ze bevatten drie lagen absorberend katoen en hebben een pocketopening voor een extra booster. Ook hebben ze drukknoopjes aan de zijkant.

GroVia

De oefenbroekjes van GroVia zijn verstelbaar in maat en passen van ongeveer 8 tot 16 kg. Het absorberende gedeelte bestaat uit hennep en katoen en de waterdichte laag is gemaakt van polyester met TPU. De oefenbroekjes hebben een grote pocketopening waar vrijwel alle boosters in passen. Hierdoor zijn deze oefenbroekjes ook als volwaardige optrekluier te gebruiken. Deze oefenbroekjes hebben een zijsluiting.

Lil Learnerz (Kanga Care)

Lil Learnerz zijn oefenbroekjes van Kanga Care met een vrolijke PUL buitenkant. Ze zijn verkrijgbaar in maarliefst 5 maten. De kleinste twee maten hebben en drukknoopjes sluiting aan de zijkant, de grotere maten kunnen alleen opgetrokken worden. Ze hebben een PUL buitenkant en een polyester binnenkant met IMWET Technology. 

Petit Lulu

De Petit Lulu oefenbroekjes zijn beschikbaar in drie verschillende maten. Ze bestaan uit één geheel en hebben geen sluiting. Binnenin de broekjes is een laag PUL verwerkt, om de kans op lekkage te verkleinen. De oefenbroekjes lijken qua model en stof op een onderbroek, maar zijn uiteraard wat dikker door de meerdere lagen stof. 

Rig n Gig

De optrekluiers van Rig n Gig worden leeg geleverd en passen van ongeveer 8 tot 25 kg. Ze zijn niet geschikt voor kinderen met heel smalle benen en de beenomvang en tailleomvang is de beste manier om de maat te bepalen. Ze kunnen gebruikt worden als oefenbroekje en volwaardige optrekluier. Ze zijn dus ook ideaal om te gebruiken aan het begin van de zindelijkheidstraining. Ze sluiten met drukknoopjes aan beide zijkanten. Met de los verkrijgbare extenders is de tailleomvang nog met 15 cm te verbreden, ze passen dan tot ongeveer 32 kg. 

Super Undies

De oefenbroekjes van Super Undies zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. De oefenbroekjes bestaan uit één geheel en hebben geen sluiting. Er is een kleine pocketopening aanwezig, waar een smalle extra booster aan toegevoegd kan worden.