Adoptie-olifantje Galla

Update 14 augustus 2020

Galla is alweer een jaartje ouder en is nu ruim 5,5 jaar oud. Wat wordt hij groot! Galla geniet enorm van stoeipartijtjes en duw- en trekspelletjes. Hij woont nog steeds met heel veel andere olifantjes in de Ithumba Reintegration Unit. Deze unit wordt vaak bezocht door olifanten die opgegroeid zijn bij Sheldrick en inmiddels helemaal zelfstandig in het wild leven. De jonge olifantjes leren enorm veel van deze bijzondere bezoekers! Op World Elephant Day 2020 hebben wij €249,62 opgehaald voor Galla. Dit bedrag was onder andere te danken aan onze Galla luiers van Anavy, die we speciaal voor deze dag hadden laten maken. Ook hebben de veilingen van verschillende olifanten items een mooi bedrag opgeleverd en hebben veel klanten ook nog extra gedoneerd voor deze lieve olifantenstier. Dankjulliewel allemaal! Met dit bedrag kunnen we zijn adoptie een jaar verlengen en het Sheldrick Wildlife Trust extra ondersteunen. 


Geniet van de foto's van Galla!

Galla zandbad

Hier neemt Galla een zandbad, door zand over zichzelf heen te gooien.

Galla en Tusuja

Galla speelt met Tusuja, slurfworstelen!

Galla en Mapia

Hier wandelt Galla samen met Mapia op zoek naar eten.

Galla heeft jeuk

Galla heeft jeuk, even lekker schuren.

Galla's kudde

En de hele kudde in relaxstand=)

Update 12 augustus 2019

Galla aug 2019Wauw wat gaat het ontzettend goed met Galla! Hij wordt al een grote, stoere olifantenstier! Hij speelt nog steeds graag met Roi, maar ook Rapa is een geliefde stoei-genoot. Galla verblijft momenteel in Ithumba Reintegration Unit. Hier wonen olifantjes van ouder dan drie jaar, die nog afhankelijk zijn van zorg. Ze worden hier langzaam weer voorbereid op een onafhankelijk leven in het wild. De Ithumba Reintegration Unit wordt regelmatig bezocht door vrij levende ex-wezen. De jonge olifantjes leren veel van de interactie met de oudere, onafhankelijke olifanten.

We hebben dit jaar een recordbedrag van €449,61 opgehaald om de donatie van Galla te verlengen. Dit succes hebben we niet in de laatste plaats te danken aan het grote succes van onze exclusieve Galla luier van Lighthouse Kids Company.


Update 16 augustus 2018

World Elephant Day 2018 zit er weer op! De veiling, de actie op de website en de verschillende donaties hebben maar liefst € 147,38 opgeleverd! Hiermee kunnen we de adoptie van Galla weer met een jaar verlengen en kan er bovendien een leuk extra bedrag naar het Sheldrick Wildlife Trust. We kijken er naar uit om Galla weer een jaar te volgen in zijn ontwikkeling. Iedereen ontzettend bedankt voor het meedoen!


Update 5 augustus 2018

Galla aan het stoeienHet gaat ontzettend goed met Galla en hij blijkt een echte dondersteen te zijn. Hij stoeit graag met andere olifantenstiertjes en wil dan het liefste winnen. Dat lukt lang niet altijd, want veel van zijn stoeikameraden zijn een stuk groter dan Galla! Als hij wint is hij helemaal blij volgens zijn verzorgers. Hij heeft ook een trouwe vriendin; Roi. Toen Galla een paar weken geleden zijn melk stond te drinken kreeg hij een beuk van een ander olifantenstiertje. Galla gaf een brul en Roi kwam van de wateroever aangesneld om te kijken wat er met Galla aan de hand was. Ze troffen elkaar halverwege en Roi nam Galla mee naar het water, ondertussen checkend of hij okay was. 

De laatste tijd vindt Galla het vooral erg leuk om in het water bovenop zijn kuddegenoten te klimmen en dan aan hun staart te trekken als ze weg proberen te komen. Dondersteen! Maar wel een slimme dondersteen. Zijn verzorgers zagen twee weken geleden dat Galla jeuk leek te hebben. Hij keek wat om zich heen op zoek naar een steen of boom waaraan hij zich lekker kon krabben. Hij kon niets vinden naar zijn zin en besloot een stok te pakken om zichzelf daarmee lekker te krabben. Dat werkte goed, na een tijdje krabben met de stok liet hij de stok vallen en ging hij weer verder met eten.


Update 18 oktober 2017

Galla aan het zwemmenHet gaat ontzettend goed met Galla in zijn nieuwe groep! Hij maakt veel vriendjes, is dol op stofbadderen en zwemmen en heeft het erg naar zijn zin. De Ithumba unit waar Galla nu zit, wordt regelmatig bezocht door ex-wezen. Olifanten die inmiddels in vrijheid leven, maar nog graag naar Ithumba terug komen. Daar spelen ze dan samen met de jonge dieren, wat zeker voor de jonge olifantjes heel leerzaam is. Een paar weken geleden had Galla een beetje ruzie met één van zijn groepsgenoten, waarna een oudere olifant het voor hem op nam. Die haalde de twee uit elkaar en kalmeerde het boze olifantje. Niet alleen de verzorgers zorgen goed voor Galla, ook de andere olifanten houden dus een oogje in het zeil. Wat ontzettend fijn om te lezen dat Galla het zo goed doet en het zo naar zijn zin heeft in zijn nieuwe groep. Zo komt hij steeds weer een stapje dichterbij de vrijheid!


Update 13 augustus 2017

Gisteren was het World Elephant Day en hebben wij geld ingezameld om Galla's adoptie met een jaar te kunnen verlengen. We hebben drie olifanten producten geveild via Facebook en hebben op onze website olifanten producten verkocht waarvan 15% van de omzet ook naar Galla is gegaan. In totaal hebben de veiling, de verkoop van olifanten producten en meerdere donaties een bedrag van €82,02 opgeleverd! Om de adoptie te verlengen was $50,00 nodig (€42,47) en dit hebben we dus ruimschoots binnen gehaald! We gaan Galla's adoptie verlengen en kunnen dus ook nog wat extra's doneren aan het Sheldrick Wildlife Trust, de organisatie die Galla opvangt. We zijn super blij en dankbaar voor dit resultaat! Iedereen die meegeholpen heeft om dit mogelijk te maken willen we dan ook ontzettend bedanken!


Update 19 juni 2017

Wat een leuk positief mailtje kregen wij zojuist binnen! Het gaat hartstikke goed met Galla en hij is samen met twee andere olifanten weesjes verhuisd naar een nieuwe locatie, de Ithumba Translocation Unit. Hij was toe aan de volgende stap en woont nu in een prachtig reservaat samen met heel veel andere olifanten die allemaal al wat ouder zijn. Hier kan Galla zich verder ontwikkelen, met natuurlijk als hoofddoel om ooit helemaal zelfstandig de wijde wereld in te kunnen! Een prachtig geschreven verslag over de transportdag naar zijn nieuwe onderkomen vind je hier. En hieronder is de reis naar Ithumba in een prachtige video samengevat. Aan het einde zie je Galla heel goed in beeld en zie je ook beelden van zijn prachtige nieuwe verblijf! Op 12 augustus is het weer World Elephant Day en zullen wij net als afgelopen jaar geld inzamelen zodat we de adoptie van Galla een jaar kunnen verlengen.


Update 1 november 2016

Kleine Galla

Er kwam een heerlijke foto binnen vliegen in onze mailbox. Galla, ons adoptie olifantje, ziet er fantastisch uit! Het gaat heel goed met hem. Toen hij gevonden werd was hij erg mager en het duurde heel lang voordat hij het omslagpunt bereikte en een beetje bij begon te komen. Inmiddels gaat het de goede kant met hem op en begint hij eindelijk aan te komen. Geniet van deze lieve foto!  

Maak kennis met olifantenstiertje Galla

Baby GallaDit is Galla, een wees-olifantje uit Kenia dat wij op 24 augustus 2016 geadopteerd hebben. Galla werd op 21 maart 2016 helemaal in zijn eentje gevonden in de schaduw van een boom. Een week eerder was er vanuit de lucht een overleden vrouwtjesolifant gevonden, die duidelijk nog melk gaf. Zeer waarschijnlijk was dit de moeder van Galla die het slachtoffer was geworden van stropers. Galla was nauwelijks een jaar oud toen hij gevonden werd en erg mager, wat aangaf dat hij al meerdere dagen niet meer gedronken had bij zijn moeder. Olifantjes zijn zeker twee jaar volledig afhankelijk van moedermelk om te kunnen overleven en drinken meestal pas vanaf een jaar of vier helemaal geen melk meer. Galla was dus nog veel te jong om in zijn eentje, zonder moeder en zonder kudde, te kunnen overleven en is naar het Sheldrick Wildlife Trust gebracht. Een uitgebreid verslag van Galla en van zijn redding is hier te vinden. Een filmpje van zijn redding kun je hieronder bekijken. Galla was overigens onder narcose gedurende het transport, zodat hij zo min mogelijk stress hoefde te ervaren.

 

 

Page Speed