Gelderland

Consulenten in Gelderland

Nijmegen - Paula Roosendahl

Paula RoosendahlHoi! Ik ben Paula, en ik heb de term ‘in de luiers zitten’ heerlijk letterlijk opgenomen tijdens het verlof van mijn tweede. Toen onze oudste werd geboren (januari 2013) hadden we nog nooit gehoord van wasbare luiers. Met de tweede op komst (geboren juli 2018) dachten we weer met afschuw terug aan die bergen luierafval, stinkende vuilnisbakken en spuitluiers tot in de nek. Ook proberen we een beetje verantwoord te leven, en daar helpen wegwerpluiers zeker niet aan mee. En zo is de liefde voor wasbare luiers begonnen! Maar wauw wat overweldigend was de eerste duik in de wasbare luierwereld… Ik had nooit gedacht dat er zoveel mooie en hippe systemen zijn. Ik was begonnen met ‘gewoon’ iets van katoen en dacht hier kom ik zelf wel uit. Na een paar weken zelf aanmodderen en dingen proberen merkte ik dat ik het beter anders had kunnen aanpakken. Ik had de behoefte alle luiers van Nappy’s.nl in het echt te zien en te voelen, én ik had iemand nodig die me door de luierbomen het bos weer zou laten zien. Een consult (een eindje verderop, want hé er was nog geen consulent in Nijmegen..) was enorm verhelderend. Daarom ben ik nu zelf luierconsulent geworden en hoop ik zo alle (bijna)moeders van Nijmegen en omliggende dorpen van luierkeuzestress te ontdoen en verder op weg te helpen in de wasbare luierwereld. Want behalve duurzaam, goed voor de billetjes en goed voor de portemonnee is het vooral ook hartstikke leuk en echt niet zo overweldigend als je eerste duik wellicht doet vermoeden! 

Moet je toch van iets verder komen? We wonen naast het bos dus je kunt je consult combineren met een wandelingetje! Bij ons kun je gratis voor de deur parkeren. 

Nieuwsgierig? Volg ook alvast op Instagram de Luiermoeder. Tot snel!

Brakkenstein, Nijmegen
paularoosendahl@nappys.nl
06-46510222

Arnhem - Esmee Wesselink

Consulent Arnhem EsmeeHoi! Ik ben Esmee, moeder van Dante (kerst 2016) en ik woon in Arnhem. Sinds kort pas, want tot 2018 woonden we in Patagonië, Zuid-Chili. Toen ik zwanger was merkte ik dat ik enorm baalde van de grote hoeveelheid afval die we zouden krijgen door de luiers die zouden gaan gebruiken. Ik vroeg me af: als het anders kon toen ik klein was, dan moet dat nu toch ook kunnen? Helaas was dat in Chili nog niet zo makkelijk te ontdekken. Toen ik om het goede nieuws te vertellen in Nederland was, ben ik op onderzoek uitgegaan. Pfff, wat een informatie! Aangezien ik maar een paar weken had, heb ik toen geen consulente opgezocht. Dat had ik wel moeten doen. Gewoon iemand die je vragen beantwoord, de systemen laat zien en helpt in de keuzes die je moet/kan maken.

De ervaring met wasbare luiers was verrassend voor mij. Wasbare luiers zijn écht goedkoper, het is écht veel milieuvriendelijker, het is heel fijn voor de billen van je kindje,  makkelijk en niet vies. En.. ik hoef niet met stinkende luiers naar de restafvalbak te lopen :) Momenteel werk ik bij een recyclebedrijf en zie ik hoeveel afval er dagelijks weggegooid wordt. En hoeveel afval we nog steeds niet kunnen recyclen en dus gewoon verbrand moet worden. Dat geldt ook voor wegwerpluiers. Voor de toekomst is daar echt maar een oplossing voor: wasbare luiers!

Ik wens je van harte welkom in de wasbare luier wereld, met zijn vele printjes, maten en soorten. Neem een kijkje, maar zorg ook vooral dat je een kopje koffie of thee komt doen. Met je kindje of zonder, kom gerust bij me langs in Arnhem!  

 

Groetjes, Esmee

Boreasplantsoen 6
6846 XM Arnhem
Nederland
esmeewesselink@nappys.nl
06-24347136

Heelweg  (Achterhoek) - Riekje Pruim-Nijhof

Riekje Pruim-NijhofMijn naam is Riekje Pruim-Nijhof. Samen met mijn man Henri en onze 2 zoons en 2 dochters (2010, 2013, 2015, 2018) woon ik in de mooie Achterhoek tussen Doetinchem en Winterswijk. Sinds de geboorte van onze oudste heb ik wasbare zoogcompressen gebruikt, die kreeg ik van mijn zus. Wasbare luiers daar dacht ik niet aan: ik had mijn moeder vroeger zien zwoegen met emmers vieze luiers in de week, kookwas en telkens weer lekkage. Mij niet gezien, dacht ik. Wist ik veel dat de moderne luiers heel wat anders zijn dan wat vroeger gebruikt werd, en dat ze ook nog eens beter voor baby’s billen zijn dan wegwerpluiers. En, niet onbelangrijk: dat er inlegvellen bestaan die je met ontlasting en al weg kunt gooien! Bij onze derde kwamen we er pas achter hoe prettig wasbaar kan zijn. Omdat ik dit andere ouders en kindjes ook gun nodig ik jullie graag uit om te kijken of we iets wasbaars kunnen vinden wat bij jullie situatie en budget past – en wat je mooi vindt. Dat kan ‘s middags, ‘s avonds en in het weekend.

Hou je niet van kippen en eenden, laat dat dan even weten, dan zorgen we dat ze voor jullie bezoek in hun hok zitten en niet rondscharrelen in de tuin.

We hebben ook ervaring met kinderen die al wat groter zijn en ‘s nachts nog in bed plassen, dus heb je een ouder kind dat ‘s nachts (nog niet / niet meer / niet altijd) zindelijk is, dan kan ik je ook laten zien welke luiers je daar eventueel voor kunt gebruiken. 

Ik spreek Achterhooks, Deutsch, English en Nederlands 

Schapendijk 6
7055 BK Heelweg
Nederland
riekjepruim@nappys.nl

Page Speed