Uitkomst onderzoek wasbaar luieren: Deel 2

Jaaaa, het is tijd voor deel twee lieve mensen, deel twee van de blogs over de uitkomsten van ons onderzoek. In mijn vorige blog schreef ik over het algemene deel van onze vragen. In dit artikel kan je vooral lezen wat jullie favorieten zijn. Qua merken, soorten luiers en billendoekjes. Staat jouw favoriet er wel of niet bij? Laat je het ons weten bij de comments?
 

Favoriete soort wasbare luiers

 
Persoonlijk was ik enorm geïnteresseerd in de uitkomsten van deze vragen. Zelf gebruiken we namelijk een heleboel systemen en merken door elkaar en voor elke situatie hebben we ook weer een andere favoriet. Toch lees ik vaak dat veel mensen echt zweren bij één bepaald merk of een bepaalde manier van luieren. Wat me NIET verbaasde is het feit dat maarliefst 53% van de ondervraagden aangeeft dat voorgevormde luiers favoriet zijn. Wij gebruiken deze luiers namelijk ook heel graag, zeker als we langer weg gaan! SIO’s, prefolds en pockets gaan gelijk op: van alle drie geeft 13% aan het liefst deze manier van luieren het liefst te gebruiken. Strikluiers (4%) en hydrofielen (4%) blijken ook nog altijd geliefd te zijn.
 

 

26% van de ondervraagden heeft plakpoep-vrije-kids!

 
Hoewel wij de dagen niet doorkomen zonder inlegvellen voor de ontlasting van dochterlief blijkt dus dat 26% van onze ondervraagden GEEN, ik herhaal: GEEN, inlegvellen gebruikt. Hoe dan? Dat is alles wat ik me afvraag. Mila heeft bij lange na niet elke keer zo’n perfecte drol die je zo de wc in kan floepen. Nee, nee! Mila poept bij voorkeur lekker plakkerig. Bleh. Blijkbaar heeft de overige 74% ook plakpoepkindjes! Zij gebruiken dus ook inlegvellen in de luier. De inlegvellen van Popolini zijn enorm geliefd, 53% gebruikt deze. Ook de inlegvellen van Kaatje Katoen worden graag gebruikt. Hiervan gaf 18% aan deze het liefst te gebruiken. De overige 29% gebruikt fleece inlegvellen!
 

Billendoekjes: jullie faves

 
In het vorige artikel met de uitkomsten van ons onderzoek kon je al lezen dat 65% van de ondervraagden alleen maar wasbare billendoekjes gebruikt, 22% gebruikt ze helemaal niet en 13% kiest voor een combinatie. Aan de 78% die ze dus wel gebruikt hebben we ook gevraagd wat hun favorieten zijn, hier komen ze! De meest geliefde billendoekjes zijn de Cheeky Wipes welke door 33% als fave werden bestempeld. Daarnaast gebruikt 28% zelfgemaakte billendoekjes, heel tof! De doekjes van Billies Box en Petit Lulu (mijn favorieten hihi) worden beide door 17% van de mensen het liefst gebruikt. Little Lamb wordt met 5% ook genoemd.
  

Lievelingsluiers en -overbroekjes

 
En dan door met jullie favoriete merken qua luiers zelf, het gaat hier dus niet om overbroekjes, die komen straks! Petit Lulu blijkt de absolute favoriet, door 22% werd dit mooie merk als lievelingsluier aangewezen. TotsBots blijkt bijna net zo geliefd, 18% van de ondervraagden gebruikt dit merk het allerliefst. Daarna volgt Little Lamb met 11% van de stemmen. Milovia is bij 7% favoriet, op de voet gevolgd door Buttons en Blümchen met allebei 6%. Ook Alvababy, Close, Disana, Ella's House en Hu-Da wordt door 4% van de ondervraagden genoemd als favoriete luier. 
 
De uitkomsten van lievelingsoverbroekjes verbaasde me nauwelijks. We know, dit is enorm persoonlijk en afhankelijk van verschillende factoren. Toch is het onwijs leuk om te zien dat jouw lievelingsmerk blijkbaar erg geliefd is (of juist helemaal niet). In dit geval gaan TotsBots en Petit Lulu gelijk op. Allebei de merken worden door 19% als lievelings bestempeld. Buttons volgt met 14% en dat snap ik absoluut! Happy Flute wordt door 8% het liefst gebruikt, net als Little Lamb, Milovia en Bamboolik. Ella’s House, Fluffy Nature en Imse Vimse worden door 4% het meest gekozen. TBH: ik kende niet alle merken. Vet leuk om te lezen wat anderen gebruiken, misschien zit jouw nieuwe favoriet er wel tussen!
  
Mocht je de vragenlijst niet hebben ingevuld: wat is jouw ultieme favoriet?
 
Liefs,
 Alicia (team Nappy’s.nl)