Wetbag, een musthave

Wetbag, een musthave

‘Hoeveel luiers moeten we meenemen?’ roep ik naar manlief. Hij rekent even snel. ‘Doe maar 6 luiers per dag + 1 voor de nacht en dat keer drie’! Ik reken even snel mee en schiet in de stress. Hoe gaat dit ooit in die wetbag passen?!

Het rekenwerk is er niet voor niks. We gaan (weer) een weekendje weg. Superleuk, maar eigenwijs als ik ben, weiger ik pampers mee te nemen. Dit keer ga ik overstag met pampers op de opvang voor Suze. Zo kan ik de luierwas die dag laten drogen en laat ik dus niks vies achter. Ook fijn.

Toen ik de luiers in de tas stopte kwam dat moment. In een split second schoot het door m’n hoofd. De vieze luiers verzamelen zich daar ook… en moeten ook mee terug. Menig luiermoeder had me verzekerd: je kunt prima wasluiers op een weekendje gebruiken, maar neem goeie wetbags mee. Anders gaan ze stinken en daar wordt niemand blij van. Hoe ga ik dat doen dan?!

Even voor de goede orde, ik gebruik nu ruime tijd wasluiers. Thuis mik ik ze in de wasemmer en bij de opvang doen ze de vieze luiers in een wetbag. Ook onderweg gaat die luierzak mee. Nappys.nl zegt het al: Luierzakken of wetbags zijn water- en geurdichte zakken die meestal van PUL worden gemaakt. Ze zijn ideaal voor het tijdelijk bewaren van vuile luiers. Ze houden de nattigheid (en stank!) binnen en van buiten heeft hij net zo’n mooi printje als de luier zelf. Sommige wetbags hebben zelfs 2 compartimenten (bijvoorbeeld die van Alvababy); 1 voor de schone en 1 voor de vieze luier. Ideaal.

Grote luierzakZelf heb ik vier wetbags; twee grote luierzakken van Buttons, waar 9 luiers inpassen, en twee ‘kleine’. Eigenlijk ga ik nooit zonder op stap. En ook voor dit weekend liggen ze klaar. Alles in orde zou je denken. Maar…… de luierzak dient bij mij ook een ander doel; namelijk het vervoeren van de natte zwemspullen! Omdat we dit weekend veel gaan zwemmen wilde ik ze daar ook voor gebruiken. Dat gaat niet met vieze luiers erin.

Zoals menig probleem steek ik ook hierbij even mijn kop in het zand. Ik pak spullen in en regel de rest en wacht tot manlief een oplossing bedenkt (haha). Na een uurtje zijn we klaar voor vertrek. Ik vraag: ‘hoe doen we het nou, met de luiers?”. Ik word gesommeerd even de kofferbak van de auto te bekijken.

Terwijl ik kijk verschijnt de glimlach weer op mijn gezicht. Simpel, natuurlijk! Dat ik er niet eerder aan gedacht heb. In de kofferbak staat…... de luieremmer!! Wasnetje erin, kan prima op de kamer erbij. Daarin verzamelen we de vieze luiers. Als de emmer vol is kan de rest in een grote wetbag. Nog twee kleine wetbags voor de zekerheid en hoppa, alles weer geregeld. En die mooie zwemluiers na de laatste spetterpartij? Die passen dan mooi nog in de wetbag met natte spullen!


Ga jij ook wel eens een weekendje weg? En gebruik je dan wasluiers? Ik ben benieuwd!



Gerelateerde Producten