Wasbare luiers in de kraamweek

Wasbare luiers in de kraamweek

Al weken lang lagen de wasbare luiers klaar in de kast. Alle luiers en inleggers hadden een nachtje liggen weken in een emmer water, waren in de wasmachine geweest en lagen netjes voorgevouwen in de commode. Vanaf dag 1 zou onze kleine spruit wasbare luiers om zijn billen krijgen. Tenminste, dat was het plan. Uiteindelijk liep het toch een beetje anders…


Toen ik 35 weken en 5 dagen zwanger was, braken mijn vliezen. Ik was niet geheel verbaasd, want met 30 weken en 32 weken zwangerschap was mijn bevalling ook al begonnen. Redelijk opgelucht dat we al een mooi termijn behaald hadden, stapten wij in de auto naar het ziekenhuis. Hier werd ik opgenomen. Als mijn bevalling spontaan zou beginnen, zouden ze de bevalling niet tegenhouden, maar anders zouden ze me pas inleiden op de dag dat ik 37 weken zwanger zou zijn. Ik zou het ziekenhuis in ieder geval niet verlaten zonder baby.


Met 36 weken en 2 dagen zwangerschap ben ik bevallen van ons prachtige zoontje Mees! Hij had wat opstartprobleempjes, maar deed het verder super goed! Hij was alleen wel een stuk lichter dan we hadden verwacht. Met de 20 weken echo was onze baby nog macrosoom en nu woog lieve Mees maar 2164 gram. Hij paste dus niet in zijn kleertjes in maat 50 en al helemaal niet in de
wasbare luiers die zo netjes in de kast lagen!


Mees kwam de kraamweek door met Pampers in maat 0. Ze pasten perfect, maar jeetje wat zijn die dingen stug! Waar ik nog veel verbaasder over was, is hoeveel luiers er wel niet doorheen gingen! Ik had gerekend op zo’n 8 luiers per dag, maar maak er daar maar minstens 10 van! Iets met heel heel voedingen, spuitluiers en een nog onhandige papa en mama… Haha. Ik moest mijn man meerdere keren op pad sturen voor nieuwe luiers, de prullenbak zat telkens binnen no-time vol en die vuilniszakken moesten iedere keer weer worden weggebracht. Wij wonen namelijk in een bovenwoning.


Gelukkig konden de wasbare billendoekjes al wel worden gebruikt. Wij hebben de billendoekjes van BilliesBox en hier ben ik dolenthousiast over! Al keek de kraamverzorgster wel een beetje raar toen ik uitlegde waarom wij wasbare billendoekjes gebruiken en hoe dit werkt. Je pakt een doekje uit de doos, sprayt het doekje nat en je billendoekje is klaar voor gebruik. Daarna gooi je het doekje in de luieremmer en na het wassen zijn ze weer helemaal schoon en klaar voor nieuwe vieze billen! Dankzij de wasbare billendoekjes produceerden we toch nog nét iets minder afval en werd Mees toch aan net wat minder chemicaliën blootgesteld.


Inmiddels ligt er 1 wasbare luier in de kast die Mees al past: de GroVia AIO newborn. Een heel schattig luiertje dat al zou moeten passen vanaf 2 kilo! Ik kan niet wachten totdat Mees ook de andere wasbare luiers past, zodat we niet meer zo vaak bij de Kruidvat te vinden zijn, zodat de prullenbak niet meer constant vol zit en stiekem ook gewoon omdat de printjes zo leuk zijn!

Vanaf wanneer droeg jouw kind wasbare luiers?Page Speed