Wasbaar luieren op vakantie

Jaaaa! We hebben al prachtige dagen gehad en ook deze week zijn er zomerse temperaturen voorspeld. Het is weer die tijd van het jaar waarin een hoop mensen er lekker tussenuit gaan. De officiële zomervakantie moet nog beginnen maar ik kan me voorstellen dat er ook veel gezinnen zijn die genieten tijdens het voorseizoen. En of je nou luxe all-inclusive naar een zonnig oord vliegt of in Nederland kampeert: luiers verschonen moet je overal! In dit artikel wil ik graag bespreken hoe je wasbare luiers kan blijven luieren op je vakantieadres en wat voor alternatieven er zijn mocht je het toch niet zien zitten.
 

Wassen op vakantie


Of je nou thuis of op vakantie verschoont maakt in principe natuurlijk niet uit. Ik kan me wel voorstellen dat je je zorgen maakt over het wassen van de luiers. Of je gaat wassen is ten eerste nogal afhankelijk van hoe lang je weg blijft en hoeveel wasbare luiers je hebt. Als je een week weggaat kan je best een keer wat langer wachten met het wassen van de luiers, maar dan moet je natuurlijk wel voldoende luiers hebben om de week mee door te komen. Tel gewoon eens uit hoe vaak je op een dag verschoont en hoeveel dagen je weggaat, dan zie je snel genoeg of je het een week volhoudt zonder wassen.

Als je langer dan een week weggaat of niet genoeg wasbare luiers hebt om de week door te komen is het wel zo fijn om tussendoor te kunnen wassen. Zoek dus uit of dat kan in de buurt. Op veel campings zijn er meerdere wasmachines aanwezig. Wij hebben er vorig jaar voor gekozen om voor wegwerpluiers te gaan omdat uit de ervaring van anderen bleek dat de wasmachines niet heel goed waste. Dat heeft wel tot een aantal poepexplosies geleid trouwens, voor beiden valt dus wel iets te zeggen! Gelukkig zijn de opties niet beperkt tot de gammele wasmachines op de camping/het vakantiepark. Wellicht is er familie in de buurt waar je een wasje kan draaien. Misschien een wasserette? In Nederland zijn er trouwens een aantal gezinnen waar je wasbare luiers mag komen wassen, in de wasbare luier groep op facebook staat een lijst met mensen die je daarvoor kan benaderen.

Als je een huisje huurt is er soms een wasmachine aanwezig, vraag dat even van tevoren! Op veel booking websites kun je er zelfs op selecteren, ideaal! In een hotel lijken de opties mij het meest beperkt, check dan even of er iets in de omgeving mogelijk is. Met de hand wassen kan ook en er bestaan speciale was-emmers. Persoonlijk zou ik sowieso ouderwets spoelen en uitwassen met de hand bij wijze van een voorwas voordat je een openbare wasmachine gebruikt. De ergste schade was je dan vast weg.
 

Van Nappy’s.nl, voor jou: een wasbaar-inpaklijst


Er zijn dus best wat opties wanneer je wasbare luiers mee wilt nemen op vakantie. Als je eruit bent dat je gaat voor wasbaar is het ook handig om een overzicht te hebben met wat je nou allemaal mee moet nemen. Wij van Nappy’s.nl kennen de stress van het moeten inpakken met kinderen, dus hebben wij de moeite genomen om een inpaklijst te maken. Voor jou, van ons. Scheelt een hoop gedoe. Je vindt hem onderaan.

En welke luiers pak je dan in? Bij beperkte ruimte zou ik gaan voor losse inleggers en overbroekjes. Heb je meer ruimte? Ga dan lekker voor jullie favoriete systeem. Wat en hoeveel je meeneemt is afhankelijk van de luiers die je bezit, waar je naartoe gaat en hoe lang je wegblijft. Dat zal je zelf even moeten bedenken ;)
 

Geen wasbaar, wel eco


Natuurlijk is het ook geen ramp als je ervoor kiest om geen wasbare luiers op vakantie te gaan gebruiken. Je kan dan kiezen voor normale wegwerpluiers, maar als je toch milieubewust bezig wil blijven zijn daar ook opties voor. Ga dan bijvoorbeeld voor de wegwerpluiers van Naty, Muumi of Bambo Nature. Geen wasbaar, wel duurzamer en huidvriendelijker dan veel andere wegwerpluiers.

Ga jij wasbare luiers gebruiken op vakantie?

Liefs,
Alicia, team Nappy’s.nl
Page Speed